Site Overlay
Citite în luna octombrie

Wrap-up cărți citite în luna octombrie

Citite în luna octombrie au fost 6 cărți pe care le aveam deja în bibliotecă, ceea ce este un scop împlinit pentru mine. Am citit și autori români, și cărți populare, dar ce mă bucură cel mai mult e diversitatea de genuri, pe care iar am reușit să o bifez.

Hai să vă spun acum care au fost cele 6 cărți citite în luna octombrie de mine

  1. Felii de lămâie de Anca Vieru
  2. Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris
  3. O să mă știi de undeva de Petronela Rotar
  4. Istoria albinelor de Maja Lunde
  5. Maestrul fricii de George Arion
  6. O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri de Krystal Sutherland

Unele dintre aceste lecturi își au recenzia pe Booknation și o veți putea citi dând click pe titlu.

Povestirile din Felii de lămâie sunt scrise fără înflorituri, fără exagerări, într-un limbaj neaoș și te cuceresc prin realismul lor și transparența situațiilor. Nu toate mi-au plăcut, dar sunt sigură că fiecare percepe în felul lui o poveste.

Tatuatorul de la Auschwitz este o carte emoționantă și tulburătoare care spune povestea lui Lale Sokolov, un tânăr slovac care a fost forțat să lucreze ca tatuator în lagărul de concentrare Auschwitz. Cartea este bazată pe interviurile pe care autoarea le-a realizat cu Lale după război.

Poate sună ciudat mai ales fiind vorba de o carte despre Holocaust și chinuri inimaginabile, dar a fost pe sufletul meu povestea de dragoste și de supraviețuire. Mai ales că ador cărțile bazate pe întâmplări reale.


O să mă știi de undeva este o carte de debut care îmbină proza cu poezia

Cartea este o colecție de 14 povestiri, fiecare dintre ele fiind o explorare a unei emoții sau a unei experiențe umane(dragoste, pierdere, speranță, vindecare). Mie personal nu mi-a plăcut stilul ei și mai ales limbajul folosit.

Istoria albinelor este un roman captivant și provocator care explorează importanța albinelor pentru supraviețuirea speciei umane. Romanul este împărțit în trei părți, fiecare dintre ele urmărind povestea unei persoane care are o legătură specială cu albinele.

Recomand mult de tot această carte! Este o lectură obligatorie pentru oricine este interesat de mediu, de apicultură sau pur și simplu de o poveste bine scrisă.

Despre George Arion numai de bine, dar cărții Maestrul fricii parcă i-a lipsit ceva. Ori au fost prea multe amănunte și personaje, ori nu am fost eu prea atentă la lectură. Dar de Andrei Mladin îmi place în continuare.


O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri
este un roman young adult care abordează tema fricii într-un mod original și captivant. Mi-a plăcut foarte mult. Iar coperta e superbă! Este o carte excelentă pentru tinerii adolescenți care se confruntă cu frici și incertitudini.

Lectura aceasta îi poate ajuta să înțeleagă că frica nu este ceva de care să te rușinezi și că este posibil să o înfrunți, mai ales dacă ai persoanele potrivite aproape.

De pe lista cu cele 6 cărți citite în luna octombrie, cel mai mult și mai mult mi-a plăcut și vă recomand Istoria albinelor de Maja Lunde și Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris.

Voi ce ați citit bun și profund în octombrie? Hai cu titlurile în comentarii!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!