Site Overlay
cărți citite în luna februarie

Wrap-up cărți citite în luna februarie 2024

În luna februarie 2024 nu mă pot lăuda cu prea multe cărți citite. A fost vorba doar de 4 titluri, dar despre ele vă voi vorbi puțin în cele ce urmează. Nici acum nu sunt încă la zi cu lecturile pe care le-am avut în lunile ce au trecut. Îmi mai rămâne să vă spun acum despre cele câteva cărți citite în luna februarie, apoi va urma și o postare despre lecturile lunii martie.

Puține, dar bune. Cărți citite în luna februarie 2024

Toate titlurile își au recenzia pe Booknation. Știți deja ce aveți de făcut pentru a ajunge la fiecare dintre ele.

  1. Sindromul de panică în orașul luminilor de Matei Vișniec
  2. Arta regală a otrăvurilor de Eleanor Herman
  3. Animal pe moarte de Philip Roth
  4. Privind înăuntru de Petronela Rotar

Sindromul de panică în Orașul Luminilor este un roman original și remarcabil. Reprezintă o lectură captivantă pentru cei care sunt dispuși să se lase purtați într-o călătorie emoționantă prin complexitatea minții umane.

Nu aș fi crezut că îmi va plăcea, dar mai mult decât atât, îl și recomand.

Cea mai faină carte citită în luna februarie 2024 este Arta regală a otrăvurilor. După ea, vreau să citesc tot ce a mai scris autoarea. E vorba de pură realitate, istorie și detalii incitante, și totuși scârboase și bizare, care ori te vor amuza și șoca, ori te vor pune pe fugă.

Nu am cuvinte cât de mult mi-a plăcut volumul acesta de non-ficțiune. Atâtea detalii picante, amănunte scandaloase și adevăruri despre regalitate și nobilime, lupta pentru putere și culisele obținerii ei.

V-o recomand cu toată inima și sper doar să vă placă la fel de mult cât mi-a plăcut și mie. Sau poate și mai mult!

Cu Animal pe moarte însă, este altă poveste

A doua carte citită de la autor, dar nici ea nu m-a impresionat prea mult. Nu a reușit să mă atingă în vreun fel nici de data asta. Volumul spune o poveste despre iubire și moarte, despre pasiune și regret. Este o meditație profundă asupra condiției umane și a vieții însăși.

Cu toate acestea, repet, nu am fost pe aceeași lungime de undă cu ea.

Dintre toate cărțile citite de la autoarea română, Privind înăuntru m-a atins cel mai tare la punctul sensibil. Este vorba de un volum profund și emoționant, în care scriitoarea și personajul dau tot pe față, deschis, fără cosmetizări, bine și rău, amintiri plăcute și clipe marcante.

M-am identificat oarecum cu personajul și am empatizat cu acesta. Mi s-a părut o forță umană femeia care a depășit tot răul, s-a iertat pe ea și pe cei din jur și a ajuns să trăiască și să iubească lumea, știind că doar de ea depinde totul.

Dintre cele 4 cărți citite în luna februarie 2024, 3 au fost pe inima mea

Acestea 3 au fost atât de diferite și totuși marcante, încât nu pot decât să apreciez și să laud din nou și din nou puterea lecturii și a cuvintelor scrise.

Pe voi ce v-a impresionat în materie de lectură în ultima lună de iarnă?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!