Site Overlay
cărți din ianuarie

Restanțe la lecturile din iarnă. Wrap-up cărți din ianuarie

Am scris recent despre cărțile citite în noiembrie și decembrie. Dar mai am să vă aduc la cunoștință lecturile lunii ianuarie și cele ale lunii februarie. Poate v-ați săturat deja de articole despre cărți, dar până la urmă știți cine sunt și ce îmi place cel mai și cel mai mult: să citesc și să scriu. Ordinea nu e neapărat asta. 🙂

Hai să încep să vă zic de cele 8 cărți din ianuarie

  1. Fetița din scrisoare de Emily Gunnis
  2. Dream Story de Arthur Schnitzler
  3. Ajută-mă să nu dispar de Petronela Rotar
  4. Word of Mouth Marketing: The Comic Book de Andy Sernovitz
  5. Sooley de John Grisham
  6. Și porumbeii vorbesc englezește de Stephen Kelman
  7. Viața mea în librăria Morisaki de Satoshi Yagisawa
  8. Și dacă aș mai trăi o dată de Marc Levy

Iar acum câte ceva despre fiecare în parte. Iar dacă vreți mai multe opinii, dați click pe titluri și ajungeți la recenziile de pe Booknation.

„Fetița din scrisoare” este o carte zguduitoare ce pendulează cu povestirea între trecut și prezent. E vorba aici de un fost adăpost – mănăstire pentru mame singure ce ascunde un secret macabru. Oricine intră aici, greu mai scapă. O ziaristă din prezent investighează locul și începe să-și dea seama că ea are legătură cu acesta mai mult decât și-ar fi dorit.

Super captivant thrillerul, îl recomand!

„Dream Story” este un roman erotic de mici dimensiuni

Scrierea a fost drept inspirație pentru filmul ”Cu ochii larg închiși” al lui Stanley Kubrick. E vorba de un cuplu oarecum tânăr, cu un copil, căruia pare că îi lipsește ceva. Pasiunea, emoțiile, comunicarea sunt problema la cei doi.

Iar când întâmplările zilnice și fantasmele creează lumi paralele, în care totul e incitant, cei doi încep un fel de joc al tachinării și al încercării, poate pentru a-și condimenta relația și a-și testa fidelitatea. E multă psihologie în carte iar asta e un plus.

Trebuie neapărat s-o citiți!

„Ajută-mă să nu dispar” este una dintre cărțile citite de la Petronela Rotar. Nu a fost una dintre cele pe placul meu deoarece a prezentat tipare toxice de îndrăgostire și obsesie, o cădere repetată în capcană care nu a fost remediată nici după mai multe eșecuri.

Word of Mouth Marketing: The Comic Book” este un volum de comunicare, de marketing, despre promovarea din gură în gură, pe cale orală. Am mai citit așa o scriere și am menționat-o printre cărțile lunii decembrie, doar că aceasta de acum este explicată mai simplu, prin scenete ca într-o carte de benzi desenate.

”Sooley” e prima carte de la John Grisham pe care o citesc. Și nici măcar nu e un thriller legal. E un volum emoționant și trist, dar în același timp inspirațional despre un tânăr din lumea a 3-a care ajunge să guste faima, dar din păcate nu știe să o administreze. Autorul tratează mai multe subiecte aici, ceea ce e grozav și deloc deranjant, atât de bine le întrepătrunde.

Recomand cu toată inima cartea asta, o veți iubi!

„Și porumbeii vorbesc englezește” este o poveste captivantă și emoționantă despre un tânăr ghanez din Londra

Băiatul încearcă să-și croiască drumul prin viață în ciuda dificultăților cu care se confruntă. Printre acestea se numără colegi bătăuși, bande criminale de adolescenți, sărăcie, ură de rasă, violență și discriminare. Cumva, copilul reușește să-și păstreze sufletul și mintea curate și inima bună, doar că această lume nu e un loc potrivit pentru el.

Citiți cartea și veți înțelege și referința din titlu. Sau mergeți pe recenzia mea de pe Booknation și luați-o pe scurtătură. 🙂

„Viața mea în librăria Morisaki” este o lectură ușoară și simpatică, dar devine o carte care încântă și îmbogățește imaginația în cazul iubitorilor de cărți.

„Și dacă aș mai trăi o dată” relatează o poveste emoționantă despre a doua șansă la viață. Dar nu e chiar atât de simplu, deoarece aici veți descoperi un mix de supranatural cu dragoste și cu note de suspans. E exact ceea ce fanii scriitorului știu deja că acesta livrează la perfecție.

Gata. Acestea au fost cele 8 cărți din ianuarie citite de mine.

Sper că v-au atras atenția titlurile și că veți adăuga ceva pe TBR datorită acestui articol. În curând voi veni și cu cărțile lunii februarie, ca mai apoi să ajung la zi cu lecturile pe care le-am avut în martie.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!