Site Overlay
luna martie 2024

Luna martie 2024 în cărți citite. Primăvara literară

Dacă februarie 2024 nu a fost prea fructuos din punct de vedere al lecturii, nici în luna martie 2024 nu am bifat prea multe titluri. Tot 4 cărți am parcurs, toate de ficțiune, dar din genuri relativ diferite.

Wrap-up cărți citite în luna martie 2024

  1. Fata din înregistrare de Javier Castillo
  2. Copacii de Percival Everett
  3. Suferințele tânărului Werther de Johann Wolfgang von Goethe
  4. Ceva în apă de Catherine Steadman

2 thrillere, un clasic de dragoste și o ficțiune istorică cu note de mister, inspirată din fapte reale.

Cred că nu mai e nevoie să zic care dintre aceste cărți mi-au plăcut mai mult. Știți poate deja că ador genul horror, thriller și mystery, dar și ficțiunile istorice sau romanele inspirate din realitate.

Despre primele 3 titluri am scris și pe Booknation. Dați un click și citiți tot ce am fabulat despre fiecare. 🙂

Hai totuși să vă zic câteva cuvinte și aici!

Fata din înregistrare este un thriller criminal despre dispariția unei fetițe care apare apoi într-o înregistrare misterioasă. Povestea ei este investigată de o tânără ziaristă, care are ea însăși un trecut întunecat, dar care dorește nu numai o carieră strălucită, ci și o vendetă personală.

Recomand romanul fanilor genului thriller și polițist!

Copacii este o carte îndrăzneață și provocatoare, dar și cu un negru simț al umorului. Aici autorul țintește direct rasismul și violența poliției, din vremuri trecute până în zilele noastre. Romanul este inspirat din fapte reale. Se axează pe tematici ce vor dăinui mereu și vor împărți lumea în două tabere.

Deși apăsătoare și dură, cartea este foarte bună. Eu nu pot decât să o recomand tuturor cititorilor de peste 18 ani.

Titlul romanului, Suferințele tânărului Werther, oferă o imagine clară a subiectului cărții

Citind, aflăm despre un bărbat tânăr, boem și romantic, care cade pradă vrăjii unei seducătoare, dar aparent inocente femei, care este deja sortită altuia. O complicație ca aceasta poate face pe oricine să sufere, darămite un suflet sensibil precum personajul.

Cu tot tonul romantic și dramatic al clasicului, eu nu mă declar fană nici stilului narativ, nici lirismului cărții și mai ales deciziilor luate de protagoniști. E o poveste bolnăvicioasă. Dar nici măcar nu e în stilul tragic al poveștilor de dragoste dintre Tristan și Isolda sau Romeo și Julieta.

V-ați dat seama care carte mi-a plăcut cel mai puțin din luna martie 2024, nu-i așa?

Ceva în apă este un thriller provocator care te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Autoarea creează o atmosferă tensionată și plină de mister într-o poveste despre minciuni, secrete și consecințe neașteptate. Personajele sunt ca-n viață, cu sare și piper iar suspansul este menținut la cote înalte prin întorsături de situație surprinzătoare.

Romanul te face să te întrebi cât de mult poți avea încredere în cei foarte apropiați și cât de mult poți avea încredere în propria ta percepție asupra realității.

Ceva în apă este o lectură incitantă și imprevizibilă pentru iubitorii genului thriller psihologic. Recomand cu drag pentru senzații tari!

Acestea au fost cele 4 titluri citite în luna martie 2024. Cel mai mult sunt încântată că am reușit să ajung la cărți de pe TBR și la volume pe care le aveam deja în bibliotecă. În plus, în sfârșit am reușit să ajung la zi cu articolele despre cărțile citite lunar. Yeey!

La ce număr și titluri s-a rezumat la voi luna martie?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

1 thought on “Luna martie 2024 în cărți citite. Primăvara literară

  1. Sunt de acord cu tine că Fata din înregistrare este un thriller captivant, perfect pentru fanii genului. De asemenea, îmi stârnește curiozitatea Copacii, având în vedere subiectele abordate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!