Site Overlay
pizzeria neobișnuită

Puterea exemplului dată de pizzeria neobișnuită Dodo Pizza

Sunt o persoană obișnuită cu preocupări obișnuite. Nu mă prea dau în vânt după aventuri mărețe, decât dacă vine vorba de călătorii spontane. La alea trag fără să mă gândesc prea mult. Și totuși, inspirată fiind de competiția SuperBlog, m-am întrebat ce am făcut eu neobișnuit în viața mea. Așa cum pizzeria neobișnuită Dodo Pizza a luat naștere.

Ideea nu mi-a venit oricum, ci datorită provocării date de acest brand la ultima probă pentru superbloggeri

Această pizzerie tehnologizată și-a creat propriul loc online. Acolo poveștile despre munca angajaților se îmbină curios cu datele de marketing. Este vorba despre blogul Dodo Pizza.

Acest blog neobișnuit nu ar fi atât de bizar dacă nu ar conține testimoniale, articole, povești și interviuri despre succesele, dar și eșecurile afacerii. Secțiunile paginii online dedicate cititorilor sunt super variate. Tocmai de aceea ies în evidență imediat. O fi bun? O fi rău? Așa se face că în loc de categoriile uzuale regăsite de obicei pe orice blog, la Dodo găsești pagini cu articole adresate unor segmente mai puțin obișnuite. P

  • Pentru Gurmanzi

Asta m-a făcut să dau imediat click. Și bine că am făcut-o. De ce? Pentru că mi s-a întărit o idee pe care o aveam demult. CARTOFII PRĂJIȚI sunt SĂNĂTOȘI!!! Wow! E articolul cel mai frumos pe care l-am citit în viața mea. M-am convins încă o dată de ideea că “french fries“(care de fapt nu sunt un produs franțuzesc) sunt o legumă. Deci și prin urmare, cum legumele trebuie consumate zilnic de oricine vrea să fie sănătos, CARTOFII PRĂJIȚI sunt la putere! *A se înțelege însă că rumeniți la cuptor și nu prăjiți în mult ulei la tigaie!!!

La Dodo Pizza poți comanda și cartofi prăjiți, dar varianta sănătoasă, rumenită în cuptor!
  • Pentru Hateri

Și asta mi-a trezit imediat curiozitatea Dar am fost tare dezamăgită că pofta mea de ironie a trebuit pusă în cui. Deocamdată, Dodo Pizza ori nu are hateri, ori nu a găsit ceva inteligent să le zică. Pentru că nu există încă nici un articol adresat lor!!!

  • Pentru ANAF

Din nou. Ioc probleme! Ioc articole! :)))

Dodo Pizza nu are degeaba un blog neobișnuit

Însăși brandul are o poveste ciudată referitor la lansarea lui pe piață. În mare sună cam așa!

Un tocilar rus căruia îi plac cărțile și tehnologia s-a gândit să inventeze un nou concept de pizzerie. Mâncare bună și tehnologie nouă care merg mână în mână pentru a oferi transparență și deschidere către clienți.

Tehnologia asta se bazează pe softul Dodo IS și are legătură cu compania Microsoft. Așa că să știi tu, secretul unei pizza delicioase împreună cu o livrare rapidă nu ține doar de pizzeri iscusiți. Ci și de programatori pasionați de munca lor.

Și gurmand, și pasionat de tehnologie? Da, poți avea succes și așa!

Dar povestea tocilarului rus care a îndrăznit să inoveze afacerea cu pizza este continuată în România de un antreprenor la fel de hotărât să nu-l accepte pe NU!

Sergiu Bolocan a dorit să aducă pizzeria neobișnuită și la noi în țară

Dar a primit și el destule șuturi în … posterior.

Cu toate acestea, Sergiu a continuat să dovedească rusului aprig că ideea lui de a deveni parteneri merită luată în considerare. Și astfel și-a făcut ucenicia în Syktyvkar, vreo 3 luni înainte să semneze primul contract de master-franciză al rețelei Dodo Pizza. Nu înainte însă de a trece de la munca de sus, pe care o avea în România, la munca de jos și mijloc, în Rusia. Asta însă nu i-a adus decât îndeplinirea visului.

Și ca să vezi, după atâtea strădanii, noua afacere a lui Sergiu era să dea faliment. Dar oare ce vrăji a mai făcut el pe urmă ca să ajungă în situația roz în care este acum la nivel de România? Dacă vrei(și ai răbdare), poți urmări acest interviu cu Sergiu Bolocan, în care toate întrebările tale își vor găsi răspuns. Sau posibil că nu toate, dar ai înțeles ideea!

Dar să revenim la oile mele.

Mă întrebam în primul paragraf ce am făcut eu neobișnuit la viața mea

Nu prea multe, dacă stau și mă gândesc.

  • Mi-am luat inima în dinți la aproape 18 ani și l-am căutat eu pe cel de care mă îndrăgostisem pentru a-i declara că îl plac. Asta într-o vreme când era ceva wow ca fetele să facă primul pas.
  • Am dat de permis la 27 de ani, dacă se pune. Și da, am luat! 😀
  • Mi-am dat demisia de la jobul stabil pe care îl aveam în România pentru doar 3 luni de muncă în Belgia.
  • M-am stabilit într-o țară străină(Franța) fără să mă gândesc foarte mult înainte.
  • M-am apucat să dau din casă(chestii personale) în online fără să mă gândesc la riscuri. Dar nici măcar nu am un blog neobișnuit. Deși nu este nișat și pe el poți găsi orice.
Când iei hotărâri neobișnuite, e bine să ai alături o pizza sau o cafea bună!

Am prieteni care și-au asumat hotărârile spontane și au luat-o de la zero în mai multe domenii. Îi admir și le respect deciziile. Dar eu nu consider că în viața mea am făcut ceva wow, din impulsivitate, care să dea pe cineva pe spate.

Dacă ar fi să mă gândesc la ceva nebunesc de realizat până în 2020, ar fi o carte

O carte scrisă de mine. Un roman în genul thriller cu un subiect care să țină în priză cititorii și să îi facă să aibă reacții. Orice fel de reacții până la urmă! Asta ar însemna că i-ar atinge în vreun fel și ar avea impact asupra lor.

Dar ideea inedită nu ar fi scrierea acestei cărți. Asta pentru că așa cum mă știe lumea, iubesc cărțile și scrisul și nu ar putea ieși tocmai rău. Mai bizară ar fi partea cu documentarea. S-ar presupune că, de fapt, romanul ar fi un mix între horror și polițist.

Postura în care mă văd în curând …

Iar eu nu sunt vreun Stephen King care să angajeze oameni să îi scrie zecile de cărți apărute pe an. Nu dați cu roșii în mine, căci eu așa am auzit. Și doar așa îmi explic ideea că geniul horrorului lansează atâtea noi titluri în decursul unui singur an.

Scrierea ar presupune să îmi fac temele conștiincios

Și să îmi calc pe statutul de introvertită part-time ca să intru în vorbă cu oameni din domeniile care țin de subiectul cărții. Nu ar însemna ca eu să vorbesc neapărat cu vrăjitoare și cu persoane medium.

Dar ar trebui să discut cu pompieri și cu ingineri constructori ca să pun cap la cap schițele poveștii. Ce noroc de mine că am deja în familie un asemenea inginer și nu trebuie să îmi mai bat capul și cu asta. :))

Asta e rezoluția mea neobișnuită privitor la următorii doi ani. Acum sper doar că punând-o pe hârtie, ca multe altele până acum, va căpăta formă.

Voi ce lucruri nebunești ați făcut în viața voastră sau doriți să le realizați până în 2020?

Acest articol a fost scris pentru ultima probă din competiția Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: Dodo Pizza, Pexels.com

Sursa video: YouTube

Love it? Like it!
Pin Share

30 thoughts on “Puterea exemplului dată de pizzeria neobișnuită Dodo Pizza

    1. Sunt de acord ca arata bine. Dar mie mi se par rumeniti și nu prăjiți. Chiar se vede diferența, zic eu! Asta chiar daca mie acasa nu îmi ies asa când îi fac la cuptor. 😁

  1. Ți se pare că nu ai făcut ceva wow, dar ai făcut.
    Şi vei mai face! Mult succes cu scrierea cărții. Să ne anunți când e gata!
    Până atunci vreau cartofi şi pizza!

  2. Mi-a plăcut curajul tău de a te muta în Belgia pentru 3 luni și sunt curioasa sa îți citesc cartea, pentru ca eu sunt o impatimita a genului polițist, cu intriga și elemente wow. Mult succes!

  3. “Un tocilar rus căruia îi plac cărțile și tehnologia s-a gândit să inventeze un nou concept de pizzerie.” Asta mi-a placuuut mult! Chiat a facut treaba buna tocilarul nostru.
    In alta ordine de idei… mie mi se pare ca ai o viata plina de provocari. Sa te muti asa prin alte tari, chiar ma face sa spun “wow”.
    Mult, mult, mult succes iti doresc cu cartea!!!! Asta e pasiunea mea si apreciez de cate ori vad ca cineva isi doreste sa patrunda in lumea autorilor de carti.

    1. Mulțumesc frumos! Chiar este un vis frumos al meu. Simt ca această cărticică mă va împlini total. Asta pe lângă un bebe. 😊

  4. Mi-a palcut articolul tau, foarte sincer si la obiect. te felicit pentru ideea si curajul de a scrie o carte si astept sa vad cum te descurci. Sa ne mai dai cate un extras, ceva…

  5. 1. Cartofii ăia arată demențial.
    2. Horror polițist – nu am mai citit așa ceva, iar eu citesc mult! Baftă și spor!
    3. Mă duc să fac niște cartofi prăjiți la cuptor!!!

    1. Hehe! Da, a sunat cam nebunesc genul asta combinat. Dar de fapt e Crime cu horror. Sau mai bine zic cu mistery și sf. Cred ca suna mai de inteles asa. 😁

  6. Dream big little girl says:

    Ai luat cateva hotarari neobisnuite, dar si indraznete! Totusi… Belgia nu a fost doar ptr 3 luni, nu? Minunata povestea celor de la Dodo si tie mult succes in competitie si in tot

  7. Frumos și alert ai scris. Mi-a plăcut!
    Pune-te pe treabă, ce mai aștepți? 😊
    Cu Stephen King nu sunt de acord. Sau nu cred. Îl admir mult și și el are o poveste de succes neobișnuită. De asemenea, este foarte organizat. A ajuns exemplul multor scriitori. Dar uite, e un subiect pentru primul articol din categoria Pentru hateri de pe blogul neobișnuit. 😊 Sper să am dreptate, că altfel mi se năruie o imagine tare dragă mie!

    1. Nu știu ce să zic Mona … Orice om, cât ar fi el de geniu, parcă nu are cum sa scrie atât într-un timp atât de scurt. Dar nu mă înțelege gresit. Nu îl judec sau ceva și îi citesc cu mare ardoare cărțile, dar asta e doar o parere de-a mea.

    1. Bravo! Mult succes cu asta. Chiar ar fi ceva nou pe piata cărții, ca de manuale ale femeii de succes m-am săturat! 😂

    1. Cred că fiecare își asumă ceva riscuri și spune da unor provocări în viața asta. Legat de carte, mulțumesc de sustinere. 😊 Vad ca primesc încurajari peste incurajari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!