Site Overlay
weekend la cabană

Distracție de weekend la cabană

Niciodată nu m-am mai distrat atât de tare într-un weekend la cabană ca în vacanța de iarnă din 2019. Împreună cu soțul am fost invitați de niște prieteni pentru o zi-două la munte, în Dorna. Mai fusesem pe la cabane în adolescență și chiar și cu S. de câteva ori, numai noi. Dar când ești cu mai multă lume este cu totul altceva. Iar dacă mai ești și pe aceeași lungime de undă cu lumea aceea este perfect.

Tot cu această ocazie am dat de gustul unor jocuri de societate super faine care ne-au ocupat în cel mai fun mod timpul liber.

Niciodată nu aș fi crezut că asemenea board games pot întreține o atmosferă vibrantă chiar și în cazul adulților

Bineînțeles că am jucat mai multe tipuri de jocuri cu cărți de-a lungul timpului. Cel mai recent fiind în tren, alături de o prietenă dragă. De asemenea, când eram la facultate mai jucam Monopoly sau Scrabble. Iar de acasă nu mi-a lipsit niciodată cubul Rubik. Mă jucam cu el este impropriu spus. Mai degrabă el se juca cu mine până avea să îi aflu secretele și să îi aduc la aceeași culoare sau model multiplele fețe.

Dar în acel weekend la cabană de la munte am jucat pentru prima oară Activity. Și am întâlnit pentru a doua oară conceptul jocului de cărți UNO. Prima dată când am jucat așa ceva a fost în Franța. Am fost introdusă în această lume de fetițele de care aveam grijă part time.

Și Activity și UNO sunt jocuri de societate mega amuzante, dar și extrem de provocatoare. În sensul că te provoacă să dai frâu liber imaginației. Și să îți încerci talentele pentru a desena, mima, explica și face echipă cu partenerul.

Acele două zile la munte au fost pline

În plus, ne-au ajutat să învățăm mai multe despre noi și despre cei din jur, prietenii noștri. E tare amuzant să vezi cât de aproape de gâlceavă se află o pereche doar pentru că unul dintre parteneri nu a ghicit ce a dorit să spună celălalt.

Sau cu desenatul. :))) Ori vei descoperi adevărate talente. Ori niște antitalente sadea. Cert este că iese cu distracție și cu voie bună. Cu râsete și provocări, iuțeală de mâini și chiar febră musculară. De la imitat, se înțelege.

Prietenii noștri care au venit cu ideea să mergem la munte erau deja versați în ceea ce privește jocurile de societate

Așa se face că ei aveau nenumărate feluri de alte jocuri acasă. Dar și o listă interesantă de alte jocuri ce voiau să le cumpere pe viitor.

Ne-au spus și nouă despre acestea și cât de fun este să le joci împreună cu o gașcă mare. Pentru că ei oriunde ar fi mers, luau și aceste board games la pachet. Și cu toate că inițial nu am dorit să jucăm fiindcă nu știam regulile și nici nu voiam să ne facem de râs, mai târziu ne-a prins super mult flama. Și am început să gustăm mai mult din aceste plăceri.

Am aflat tot de la prietenii noștri și despre existența altor două board games perfecte pentru a fi jucate cu mai mulți jucători. Ligretto și Qwirkle. Pe cât de neobișnuit le sună numele, pe atât de greu a fost să le înțelegem regulile. Dar aceste jocuri oxygame nu sunt deloc greu de aplicat atunci când joci cu cineva care știe deja care-i mersul lucrurilor.

Ce este Ligretto și cum se joacă?

Ligretto este un joc rapid de cărți, spun eu în maniera lui UNO. Există 3 cutii de culori diferite(roșu, verde și albastru) cu care pot juca până la 12 jucători în același timp, câte 4 de pachet. Imaginează-ți acolo hărmălaie, dar și distracție maximă.

Ideea e că în acest joc trebuie să se joace cât mai multe cărți de aceeași culoare una după alta. Scopul final este ca tu să fii primul care își termină teancul de cărți Ligretto pentru a acumula cât mai multe puncte și a câștiga partida. Dar faza faină este că pot exista simultan mai multe teancuri de cărți formate din aceeași culoare.

Ce este Qwirkle și cum se joacă?

Qwirkle este și el un joc haios și care îți pune mintea la contribuție. Are reguli ușoare din ce mi s-a spus, dar este și de strategie. Asta deoarece trebuie să plasezi piesele din lemn în așa fel încât să să aduni puncte pentru tine, dar nici să faci ușor adversarului să și le însușească.

Jocul Qwirkle conține 108 piese din lemn de forme și culori diferite. El poate fi jucat până la 4 jucători. Este perfect pentru două cupluri sau pentru 4 prieteni. În plus, este și ceva care te va încurca la început dar care este special gândit ca să creeze un pic de complexitate.

Există posibilitatea de a combina piesele de joc în două feluri. Dacă culoarea este aceeași, trebuie să faci să difere forma lor. Iar dacă forma este la fel, atunci trebuie să fie diferită culoarea pieselor de joc.

Pentru mine chiar și aceste explicații au părut bizare și deloc de înțeles pe moment

Dar prietenii noștri ne-au promis că data viitoare când vom mai face o escapadă cu un weekend la cabană, vor aduce și aceste jocuri de societate cu ei. Ca să le jucăm și să ne convingem singuri că sunt distractive și te prind.

Ei bine, tu ce zici? Cum îți petreci weekendurile sau clipele libere alături de prieteni și de familie? Joci asemenea board games sau măcar ai auzit de ele?

Acest articol a fost scris pentru cea de-a douăsprezecea probă din cadrul competiției Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: cutia.ro

Love it? Like it!
Pin Share

16 thoughts on “Distracție de weekend la cabană

  1. Raluca Anghel says:

    Mi-e dor de board games, de după amiezele im care toată familia juca Monopoly. Foarte tare articolul tau

    1. Mulțumesc frumos! Și mie mi-e dor când jucam remy, table, nu te supăra frate și carti acasă în familie cu toții.

  2. Favoritele mele sunt Qwirkle si cubul Rubik!!! V-ati distrat super la Dorna! Inca nu am fost in zona, dar o sa tin minte sa-mi iau si board games cu mine cand vom merge 🙂

    1. Da. Și totuși nu am jucat doar jocuri de societate. Ci am ieșit și pe afara la zăpada si am facut plimbari. A fost super. E o regiune minunată Bucovina!

    1. Da. Cu siguranta sunt. Ei pe oriunde merg au aceste jocuri de societate la ei. Dar sunt si o gasca frumoasă și mare.

  3. Voi incerca sa-i conving si eu pe ai mei prieteni sa le testam. Ei nu prea sunt doritori..pana acum mi-a iesit doar cu copiii :))

    Succes!

  4. Eu am crescut cu Nu te supăra frate.
    Acum mai colorez când reușesc să găsesc care un creion cu vârf prin casă. Este interesant sa vezi cu anume poți colora Intr-o carte numai cu o culoare.

    1. Mulțumesc frumos! Nu cred că există persoană căreia sa nu îi placă cubul Rubik și care sa nu fi încercat vreodată sa îl ‘combine’. 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!