Site Overlay
dieta

Poți fi gurmand și la dietă

Sunt o mare gurmandă. Îmi place mâncarea și recunosc asta. Îmi plac dulciurile mai ales. Dacă ar fi să renunț la ceva între dulce și sărat, cu siguranță aș scoate săratul de pe listă. Dar dulcele e plăcerea mea vinovată. Și dacă ar fi să țin dietă, aș căuta una bogată în alimente gustoase, care să includă și gustări bune drept recompensă.

Chiar și acum în timp ce scriu, am lângă mine o mega brioșă cu ciocolată

Și totuși, în afara plăcerii mele sub formă de ciocolată, îmi place mâncarea în general. Nu mă dau în lături de la a încerca diferite feluri sau specialități alimentare. Îmi place și bucătăria tradițional românească cu ciorbele, sarmalele, tochiturile și mâncăricile ei. Dar nu spun nu nici bucătăriei italiene, franceze, spaniole sau germane. Și îmi place și mâncarea chinezească, indiană sau spaniolă.

Ba mă mai răsfăț câteodată și cu invențiile apetisante din America. Așa zisul fast food. Ori cu îndestulătoarele minuni de fast food turcești ori arabe. Și legat de dulce ador cam totul.

Acum că ți-am istorisit preferințele mele culinare, nu îți închipui că sunt o durdulie

Dar nu trebuie să fii așa ca să îți dai seama că nu ești sănătos. Ți-o poate arăta tenul tău, părul, pielea, oboseala sau chiar psihicul. Înainte, când eram la școală, oare ce era mai la îndemână să mănânc în pauze? Covrigi, foietaje, cornuri cu ciocolată, snacksuri și băuturi carbogazoase.

Foarte puțin fructe, semințe sau salate. Acasă mâncam mai variat. Adică mâncare adevărată. Dar tot nu era de ajuns dacă în restul timpului îmi otrăveam corpul cu alimente pline de carbohidrați, calorii și grăsimi, pe lângă mult zahăr și făinoase.

Atunci nu știam eu bine ce și cum. Nu conta. Eram tânără, în formă și aveam toată energia din lume. Mai târziu, pe la facultate am început să mă deștept. Eram pe cont propriu. Trebuia să îmi gătesc. Dar cu toate că acasă mâncam bine și oarecum sănătos, tot consumam prăjeli și chestii cu multe grăsimi. Iar în pauze pe prostii de la magazin îmi bazam alimentația.

Nici atunci corpul meu nu a dat vreun semn de stres, probleme sau altceva

Eram tot copilă, mergeam mult pe jos și beam și ceva apă zilnic. Dar atunci nu știam că doar asta nu e de ajuns pentru o dietă sănătoasă. Nici mai târziu când lucram nu prea mă interesa să număr calorii sau să gătesc în anumite feluri. La birou comandam zilnic împreună cu colegii ba kebaburi, ba pizza, ba sandvișuri sau cartofi prăjiți.

Ce-i drept, erau delicioase pe moment și țineau de foame. Dar zi de zi să mânânci aceleași chestii te cam obosea. Și când mă întorceam acasă rareori mai aveam chef de gătit cum trebuie. Iar gustările erau ultima masă pe ziua aceea. Până când m-am deșteptat și mi-am făcut timp să fac mâncare sănătoasă. Și să îmi iau și la muncă pachet a doua zi.

Iar alături de apa pe care am început să o beau din obișnuință, nu pentru că mi-ar fi cerut organismul, mi-am revenit. Și continui stilul ăsta alimentar și în ziua de azi. Salate de crudități și pește. Mâncăruri gătite la cuptor și nu în tigaie.

Sau feluri făcute la grătar ori la aburi. În plus, îmi place să fac ciorbe și supe pline de legume de tot felul, din care îmi iau vitaminele și mineralele. Iar ca gustări am cam mereu semințe de tot felul, mixuri de fructe cu semințe, nuci, fructe proaspete. Dar și iaurturi slabe ori prăjiturele cu înlocuitori de zahăr.

Nici ouăle sau laptele nu lipsesc din bucătărie iar în ceea ce privește carnea prefer puiul sau peștele

Ori dacă e post, o dau pe leguminoase și legume. Am descoperit așa năutul, lintele, quinoa sau cușcușul. Dar m-a ajutat și vârsta de acum. În plus, informațiile despre o alimentație sănătoasă ne sunt foarte la îndemână în ziua de azi.

Eu nu țin dietă. Pentru că nu simt nevoia. La ultimele analize făcute, doctorul mi-a zis că rezultatele sunt demne de alimentația unei persoane vegetariene. Adică foarte bune. Asta m-a bucurat destul de mult, deoarece înseamnă că îmi iau suficiente proteine din legume, fructe, ouă, lapte și leguminoase.

Dacă ar fi totuși să adopt o dietă sănătoasă un timp, să văd ce se schimbă în și mai bine, aș alege un serviciu de livrare cu meniu săptămânal. Cum sunt pachetele Smart Diet Experience. Te înscrii în program și primești acasă, prin serviciul de livrare, un colet cu mâncare gătită de bucătari și selecționată de nutriționiști. Asta pentru a slăbi sănătos și în cel mai confortabil mod.

Pentru mine ar fi dieta ideală. Să se ocupe altcineva în fiecare săptămână de mâncarea mea, care va fi și variată și livrată direct la domiciliu. Nu va mai trebui să îmi fac nici o grijă cu cumpărăturile, gătitul. Și nici nu voi mai avea scuze pentru a mânca aiurea.

Astfel mi-aș face un program pentru mesele zilnice, având meniul săptămânal cu trei feluri de mâncare pe zi, plus o gustare sănătoasă

Și cel mai fain ar fi că bunătățile în cauză nu ar fi aceleași în fiecare zi sau săptămână. Perfect pentru o gurmandă ca mine. Astfel, aș mânca regulat, sănătos și variat. Și chiar aș reuși să mai slăbesc sau să obțin un tonus mai bun.

Nu știu pentru cine nu ar fi grozav un astfel de program de alimentație sănătoasă precum e Smart Diet Experience. Tu doar dai banii și încălzești mâncarea când vine ora mesei. Sună atât de bine de parcă ai avea propriul bucătar care se ocupă de dieta ta. Cred că m-aș înscrie într-un asemenea plan de alimentație doar ca să mănânc chestii noi și savuroase, gătite de chefi cu diplomă!

Tu ai vrea să încerci o asemenea experiență? Dacă da, sunt curioasă de ce. Ca să slăbești sănătos sau ca să îți iei de o grijă cu gătitul și pentru a testa și alte mâncăruri minunate?

Articol scris pentru cea de-a unsprezecea probă a competiției Spring SuperBlog 2019.

Sursa foto: smart-diet-experience.ro

Love it? Like it!
Pin Share

16 thoughts on “Poți fi gurmand și la dietă

 1. Raluca Anghel says:

  Foarte bine ai scris, pe gustul meu. Nici eu nu sunt adepta dietelor, nici nu cred ca as putea tine una. Mănânc din toate cu moderație,incerc sa mănânc cat mai multe alimente care ma hrănesc și să fiu activa. Mult succes in continuare.

 2. Ca nutriționist dietetician, nu sunt adepta dietelor, ci a schimbării stilului de viață. Găsirea echilibrului între mâncarea sănătoasă și cea mai puțin sănătoasă este cheia, și da, chiar dacă ești gurmand. Ba, mai mult, ca grumand, ai și avantaje. Cu siguranță vei jongla mai mult cu ingredientele și condimentele pentru a preparara ceva sănătos.

  1. Nici eu nu tin dieta si nici nu am tinut. Dar un asemenea program ma tenteaza. Poate si dde curiozitate si din cauza lenii de a gati pentru mai multe mese mereu. Multumesc de sfat! 🙂

 3. Dream big little girl says:

  Ai dreptate. Singura modalitate de a reusi sa tin dieta ar fi sa se ocupe altcineva de pregatirea meselor:)) sunt mult prea pofticioasa si innebunita dupa dulciuri sa pot tine vreodata o dieta. Slava domnului nici nu am
  Nevoie acum😀

 4. As incerca o asemenea experienta daca vine cineva si imi da mancare agata facuta, iar eu sa ma ocup de copii, de casa si de sot, caci este cel mai neglijat saracul.

 5. Smart Diet Experience pare o idee foarte bună, mai ales că motivul principal pentru care nu încerc să mănânc mai sănătos este comoditatea. Și se pare că a mea comoditate, are acum o rezolvare. Mulțumesc de sugestie! 😀

 6. E o vorba – sa avem la tinerete înțelepciunea unui om în vârstă. Din păcate de multe ori nu se întâmplă asta și greșim în multe. Felicitări ca ți ai dat seama la timp și mănânci sănătos.

  1. Da. Și chiar îmi place mancarea asta. În plus, beau și foarte multa apa. M-am obișnuit chiar daca organismul nu o cere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!