Site Overlay
recolta buna de carti

Recoltă bună de carte în luna ianuarie. Ce am citit

În luna ianuarie am avut o recoltă bună de carte. Am reușit să citesc vreo 9 volume. Iarăși diferite, iarăși captivante unele mai mult decât altele. Iarăși am avut preferate și mai puțin preferate și recomandări pentru voi.

Pentru toată recolta bună de carte din ianuarie am și recenzii făcute pe Booknation

Dați click pe titlul care vă interesează din lista de mai jos și veți ajunge la recenzia cărții în cauză.

  1. Asigurare pentru moarte de James Cain
  2. Manon Lescaut de Antoine Francois-Prevost
  3. Fata care citea în metrou de Christine Feret-Fleury
  4. Cofetăria cu miracole de Christian Escriba
  5. Specialistul în gelozie și alte povestiri de Jo Nesbo
  6. Friends, iubiri și marele lucru teribil de Matthew Perry
  7. Mai târziu de Stephen King
  8. Dispariția de Catherine Steadman
  9. Jurnalul unui scandal de Zoe Heller

Așadar am citit thrillere, autobiografii, cărți polițiste, ficțiune și nonficțiune, romane de dragoste, literatură contemporană și drame. Îmi place că am reușit să citesc din nou variat și cel puțin o biografie sau autobiografie, obicei pe care doresc să îl bifez în fiecare lună.

Hai să vă spun pe scurt despre fiecare titlu în parte.

Asigurare pentru moarte de James Cain

Este a doua carte citită de la autorul James Cain. E o ficțiune polițistă despre un agent de asigurări care este prins în plasa unei femei periculoase, dar foarte atrăgătoare, care vrea să scape de soțul ei și să obțină banii din asigurarea lui de viață. Nu a fost totuși un roman wow de tot, de aceea i-am și dat 7 din 10, dar poate pe voi vă va prinde mai tare.

Manon Lescaut de Antoine Francois Prevost

Acesta este un roman de dragoste clasic franțuzesc despre iubirea tulburătoare și obsesivă dintre un june nobil și o tânără curtezană versată obișnuită să trăiască pe picior mare. Povestea asta nu duce în nici o direcție bună iar protagoniștii mi-au fost amândoi antipatici. I-am dat tot un 7 din 10.

Fata care citea în metrou de Christine Feret-Fleury

În ciuda popularătății cărții de ficțiune și a titlului mai mult decât atrăgător pentru un iubitor de lectură, romanul acesta nu m-a dat pe spate. Avem totuși o poveste simpatică cu o oarecare morală de extras. O fată cam singuratică cu o viață destul de monotonă, singura distracție a ei fiind cărțile, reușește să-și condimenteze viața atunci când dă peste un tată și o fiică bizari, dar captivanți, care o atrag în a lor librărie-bibliotecă de poveste și o transformă într-un cărăuș de cărți. Și acestei ficțiuni i-am dat tot 7 din 10.

Cofetăria cu miracole de Christian Escriba și Silvia Tarrago

Acest volum jumătate ficțiune, jumătate realitate, mi-a plăcut foarte mult. M-a vrăjit cu titlul său, cu ambițiile personajelor, dar mai ales cu denumirile de prăjituri și bunătăți ce se regăsesc în fiecare capitol al cărții. Vorbim despre un roman care a creat două povești aproape paralele ce se învârt în jurul aceleiași cofetării miraculoase cu dulciuri de vis – reala cofetărie Escriba din Barcelona. Acestei cărți i-am dat 9 din 10 și v-o recomand și vouă.

Specialistul în gelozie și alte povestiri de Jo Nesbo

Un volum de povestiri scurte din genul polițist. Prima carte citită de la autorul norvegian care mi-a ajuns pe mâini. Cu toate astea, încă aștept să îi citesc un roman thriller pentru a mă putea convinge cu adevărat dacă merită toată lauda care i se aduce. Povestirile de aici nu sunt rele, unele sunt mai strălucite decât altele, însă cred că citind ceva de dimensiuni mai mari și cu o poveste mai complexă aș putea să mă bucur mai mult de talentul lui de scriitor. Prin urmare i-am dat 8 din 10.

Friends, iubiri și marele lucru teribil de Matthew Perry

Titlul meu preferat din toată recolta bună de carte din luna ianuarie este acesta. Așteptam de mult să citesc memoriile lui Perry, actorul meu preferat din Friends și nu m-a dezamăgit. Sinceritatea lui, sarcasmul care l-au făcut iubit și celebru pe Chandler, dramatismul poveștii m-au impresionat. Deși au existat și părți care nu mi-au plăcut.

Am descoperit un bărbat laș, care preferă să își înece durerea în băutură și droguri și în relații scurte cu femei în loc să ceară ajutor specializat și să recunoască că are o problemă. La fel, printre rânduri, am observat nuanțe de aroganță sau de ego mărit ce nu îi șad bine celui pe care de altfel îl ador.

Eu v-aș recomanda memoriile acestea, dar sunt subiectivă, așa că ține de voi dacă îi veți da o șansă sensibilului, dar carismaticului actor care era cât pe ce să ne părăsească. Cărții i-am dat 9 din 10 iar motivele sunt cele de mai sus.

Mai târziu de Stephen King

Cel mai recent roman citit de la maestrul Stephen King m-a ținut în priză și m-a electrizat. Prin urmare vi-l recomand și vouă dacă sunteți pe urmele unui thriller cu accente de supranatural care doriți să vă redea pofta de lectură. Un băiat cu un talent de a vedea și a afla secretele celor morți intră într-o încurcătură care l-ar putea costa viața.

Tare fain scris și conceput scenariul acestui volum de suspans și mister. Personajul principal este curajos și neobișnuit, drept pentru care King este un geniu. Eu i-am dat romanului 10 din 10 și este una dintre lecturile mele preferate din recolta bună de carte din ianuarie.

Dispariția de Catherine Steadman

Nu am citit Ceva în apă, dar am citit titlul ăsta. Și acum vreau să o descopăr și mai mult pe autoare prin celelalte cărți ale ei. Aici e vorba de o femeie care dispare la Hollywood iar o actriță care este cumva martoră la acest episod nu știe de unde să o ia și se simte obligată să îi cerceteze dispariția învăluită în mister și dramă. E o poveste despre secretele teribile și sângeroase care se ascund în spatele visului american de reușită din cetatea filmului. Thrilllerului i-am dat 8 din 10.

Jurnalul unui scandal de Zoe Heller

Ultima carte citită în luna ianuarie a fost una dramatică, bizară, despre o poveste obsesivă de prietenie și încă una de iubire primejdioasă și ilegală. O profă mai bătrână și singuratică, cu o atracție bolnăvicioasă pentru o profă nouă mai tânără de la aceeași școală reprezintă punctul de plecare al cărții.

Ar mai fi legătura fizică scandaloasă dintre profa tânără și un elev minor, pe care cea în vârstă o judecă și o dorește expusă pentru a o avea pe femeie doar pentru ea. Sigur vă sună bolnăvicios, dar și atrăgător scenariul acesta. Iar filmul care se pare că a fost făcut după carte e și mai și, ducând povestea într-o direcție și mai periculoasă. O carte bună, dar a cărei poveste m-a dezgustat, drept pentru care i-am dat doar 7 din 10.

Acestea 9 au fost titlurile din recolta bună de carte din luna ianuarie pentru mine. Voi ce ați recoltat cu adevărat de calitate privitor la lectură luna trecută?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!