Dacă în luna august am citit 8 cărți, numărul de cărți citite în luna septembrie este 5. Mult mai puțin, dar titluri la fel de bune. 3 ficțiuni și 2 non-ficțiuni pe care mi le doream de mult timp.
Hai să vă zic despre ce lecturi e vorba.
Cărți citite în luna septembrie 2023
- ”Tânăra cerșetoare” de Alice Munro
- ”La sud de graniță, la vest de soare” de Haruki Murakami
- ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio
- ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson
- „Despre scris” de Stephen King
Acestea au fost lecturile mele de pe luna septembrie. Găsiți și recenzii mai lungi la ele pe Booknation. Doar faceți click pe titlurile de mai sus.
Iar acum, despre fiecare în parte câte puțin.
Am mai citit de la Alice Munro ceva, însă ”Tânăra cerșetoare” nu prea mi-a fost pe plac. Parcă am tras de mine cu lectura și nici nu am agreat prea mult personajul principal.
O fată sărmană, dar cu o mamă vitregă bătăioasă, vrea să se elibereze de rădăcini, dar parcă trage tot la nefericire.
La fel aș putea spune și despre experiența cu ”La sud de graniță, la vest de soare”. L-am descoperit pe Murakami în trecut și chiar am adorat câteva dintre scrierile sale.
Cu volumul de față însă nu am rezonat. O poveste de dragoste ce nu se uită cu timpul, dar care este super dramatică și misterioasă. Însă pentru mine nu a fost misterioasă în sensul bun.
”Toate florile Parisului” a fost prima carte favorită din cele 5 cărți citite în luna septembrie
O ficțiune istorică superbă cu o poveste de dragoste și de curaj care trece toate barierele urii, războiului și timpului. Două povești despărțite de timp, două femei rănite, dar puternice, două destine care se întrepătrund la distanță de mulți ani, dar în aceleași locuri magice, încărcate de istorie.
Recomand cu tot dragul romanul acesta!
”Arta subtilă a nepăsării” este un volum de dezvoltare personală care poate sau nu să-ți aducă ceva nou și să te impulsioneze să-ți trăiești viața fără a spune mereu DA. Titlul e foarte atrăgător, și ideea conținutului la fel. Limbajul e accesibil, chiar prietenos cu toată lumea iar sfaturile date de autor sunt utile, deși nu foarte originale.
E o carte ok, dar nu de nelipsit din bibliotecă.
Ultima carte citită în septembrie, „Despre scris”, este cea de-a doua favorită din lună pentru mine
Mi-o doream de foarte mult timp și am fost super încântată când a ajuns la mine. Ocupându-mă cu scrisul de când mă știu, sub o formă sau alta, am zis că volumul nu are cum să-mi strice.
Și e adevărat. Ceea ce dezvăluie în ea King, atât legat de propriul parcurs ca scriitor, cât și legat de cum se poate scrie bine, exemple de Așa DA, Așa NU, e de neprețuit. Mi-a plăcut foarte mult cum a fost compusă, jumătate memorii, jumătate ghid pentru scriitori.
În sine cititul cărții a fost o experiență plăcută și educativă totodată, King transformând chiar și o non-ficțiune într-o poveste incitantă.
E un volum valoros, dar cu adevărat de folos dacă pui în aplicare ceea ce regăsești acolo. Altfel, e doar o bifă pe lista de citit.
Acestea au fost cele 5 cărți citite în luna septembrie de subsemnata
Ca de fiecare dată am alternat genuri și am dat de comori, dar și de lecturi care nu mi-au fost neapărat pe plac. Și hei, ăsta e și farmecul vieții de cititor!
Voi ce ați descoperit de dat mai departe referitor la lecturi în luna septembrie?
~ Oana M.