Site Overlay
cărți pe luna august

Wrap-up cărți pe luna august

În luna august am citit 8 cărți. Nu toate m-au impresionat și nu pe toate le recomand. Majoritatea au recenzia făcută pe Booknation dacă doriți să aflați mai multe despre vreuna dintre ele. Așadar urmează wrap-up de cărți pe luna august. Și scuzați întârzierea.

Ce cărți pe luna august am citit

  1. Lucruri prețioase de Janelle Brown
  2. Deșertul pentru totdeauna de Octavian Paler
  3. Orbi de Petronela Rotar
  4. Fantoma și iubirea de Marc Levy
  5. Girl Online de Zoe Sugg
  6. Cartea memoriei de Lara Avery
  7. O lungă petală de mare de Isabel Allende
  8. Un basm de Stephen King

Să vă spun câte ceva despre fiecare și să desemnez preferata sau preferatele pe luna august.

Lucruri prețioase este un thriller excelent, axat pe partea de psihologie, pe care îl recomand cu însuflețire. Răzbunarea e dulce atunci când crezi că îți faci dreptate. Dar dacă judeci pripit și de fapt de partea cealaltă e o persoană cu care chiar poți lega o prietenie?

Mi-a plăcut prea mult cartea asta. Și deși are și momente de suspans, mister și crime, eu am îndrăgit-o pentru mesaj și pentru felul în care s-au schimbat lucrurile. E una dintre lecturile mele preferate din wrap-up cărți pe luna august.

Deșertul pentru totdeauna e prima carte pe care o citesc de la Octavian Paler și prima lectură românească pe luna august. Însă din păcate volumul de eseuri și memorii nu m-a prins deloc și nu îl recomand. Cu toate acestea, îi voi mai da o șansă operei autorului român, cu speranța că nu mă va dezamăgi și în continuare.

Orbi e un roman românesc care te face să urli de neputință și de nervi. Povestea e atât de realistă încât tind să cred că autoarea a rupt mult din ea și din propria experiență pentru a o scrie.

Fantoma și iubirea e un roman de dragoste cu iz de supranatural despre iubire și granițele peste care poate trece

Am citit super repede și ușor cartea și am adorat-o. O recomand cu tot sufletul! De la autorul francez am mai citit câte ceva iar stilul și poveștile misterioase care se creează neținând cont de timp, spațiu și realitate, se repetă cumva. Dar tot e o lectură frumoasă, emoționantă despre puterea dragostei în toate formele ei.

Girl Online e singura carte de pe luna august pe care am citit-o în format electronic. E un volum YA drăguț, despre lumea online, offline, celebritate și hărțuirea în școli și online. Se citește repede, are poveste și morală, dar nu e o carte must-read.

Cartea memoriei e un alt roman YA pe care l-am citit la sfârșit de vară. Dar chiar dacă e ficțiune pentru adolescenți tratează un subiect atât de dureros și de realist încât mie mi s-a părut demn de citit.

Volumul acesta m-a făcut să vărs o mare de lacrimi și totuși să nu disper, tratând subiecte ca ravagiile făcute de boală, prietenie, pierderea memoriei, iubire adolescentină, trădare, moarte.

Este una dintre lecturile mele preferate din wrap-up cărți pe luna august.

O lungă petală de mare nu m-a încântat prea mult. E o ficțiune istorică cu multe detalii, dar cu o poveste de supraviețuire, unde prietenia și dorul de casă definesc personajele.

Un basm este bineînțeles preferata preferatelor pe august

Scrisă de Stephen King, o apariție oarecum recentă, mi s-a părut extraordinară prin poveste, personaje, mixul de supranatural și real. Cum e titlul, chiar așa e și conținutul. De basm.

E total diferit față de ce am mai citit eu de la King. Dar de fapt nimic din ce am citit de la el nu se aseamănă. Are omul la idei geniale, horror, polițiste, thriller, fantasy, de nu mai știi cine le scrie.

În acest roman însă, un băiat și un câine au parte de aventura vieții lor atunci când intră într-o lume secretă, magică, dar condusă de rău. Acolo băiatul va face pe eroul și va încerca să nu lege lumile prea tare una de alta, pentru a le salva astfel pe amândouă.

Mi-a plăcut rău de tot. V-o recomand cu tot dragul. Vă va cuceri și veți avea ce citi în cele peste 700 de pagini de pură imaginație, creativitate și mister.

Așa cum ați văzut, am avut preferate și mai puțin preferate pe luna august. Iar genurile au fost diferite, ceea ce mă bucură și la fel au fost și autorii, dintre care 2 români.

Voi ce ați citit excelent pe august de vă vine greu să nu recomandați și la alții?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!