Luna iulie nu a fost rea din punct de vedere al cititului. Am reușit să lecturez 7 cărți și ce mă bucură mai tare este că toate au fost dintre cele pe care le-am avut în bibliotecă. Asta mi-am propus în materie de citit înainte să mă apuc să cumpăr sau să împrumut titluri noi.
Luna iulie a fost luna thrillerelor pentru mine. Dintre cele 7 lecturi, 5 au fost thrillere. Și încă toate foarte bune, iar în cele ce urmează am să vi le recomand și vouă.
Wrap-up cărți pe luna iulie. Hai să vedeți ce am citit
- Pe plaja Chesil de Ian McEwan
- O mamă perfectă de Aimee Molloy
- Fetele din Idlewild de Simone St. James
- Sapho de Alphonse Daudet
- Cei care merită să moară de Peter Swanson
- Cine moare în zori de Holly Jackson
- Necunoscuta din Tanger de Christine Mangan
Fiecare dintre titlurile de mai sus își are recenzia pe Booknation. Trebuie doar să faceți click pe titlu pentru a ajunge acolo.
Preferata mea din wrap-up cărți pe luna iulie este Cei care merită să moară și veți afla când voi ajunge la ea și de ce.
Pe plaja Chesil este o carte de ficțiune, dramatică, despre scurta și ciudata poveste de dragoste și de despărțire a unui cuplu de tineri. M-au întristat lipsa de comunicare, de sinceritate și de transparență dintre cei doi proaspăt căsătoriți, care ajung să regrete că s-au cunoscut și peste ani, că s-au despărțit.
Aceasta e o carte cu mesaj, care se citește ușor dar care te pătrunde și îți stârnește tot felul de reacții și sentimente. Recomand!
O mamă perfectă este un thriller despre un grup de mame care vrea doar să scape din rutina și grijile vieții de mamă, dar urmările sunt dezastruoase. Mi-a plăcut tare mult și te bagă atât de tare în ceață încă de la început încât tot dai pagina furibund ca să afli odată cine e vinovatul pentru răpirea bebelușului.
Recomand și acest roman de suspans. Nu vreau să panichez lumea, dar viața cu copii pare să fie uneori super stresantă și înfricoșătoare.
Fetele din Idlewild este un roman thriller cu ușoare accente gotice, despre un internat de fete bântuit
Și acest roman se numără printre thrillerele mele preferate din wrap-up cărți pe luna iulie. Povestea se perindă prin trecut și prezent pentru a dezvălui secrete întunecate și crime petrecute la Idlewild Hall, un internat de fete cu reputație proastă. O jurnalistă din prezent a cărei soră a fost ucisă prin preajma conacului scormonește adânc în trecutul clădirii și dă de mistere și dispariții și mai terifiante.
Totul la cartea asta e wow. Te electrizează prin evenimente, personaje și schimbări de scenariu. Dar totul e bine gândit și finalul cel mai probabil te încântă. Recomand!
Sapho o fi o carte de dragoste cunoscută și poate apreciată de multă lume, dar mie mi-a displăcut cam totul la ea. Personajele moi și fără caracter, situațiile de complezență, parcă fiecare merită ceea ce a proiectat autorul pentru el.
Cei care merită să moară este cartea mea preferată din lecturile lunii iulie. Este un thriller bun, dar nu are numai suspans, intrigă și mister, ci și o poveste gen ”ochi pentru ochi și dinte pentru dinte” dar cam dusă la extrem.
E o poveste inspirată parcă din romanele psihologice ale scriitoarei Patricia Highsmith, când străini se întâlnesc și pun la cale tot felul de planuri pentru a scăpa de soți infideli și personaje odioase, mergând până în cele mai întunecate adâncuri ale ființei umane.
Eu vă recomand acest thriller noir, și vă promit că vă va încânta și terifia deopotriva jocul de-a șoarecele și pisica dintre pradă și prădător.
Cine moare în zori este un alt roman de ficțiune și mister, doar că din genul YA
Nu ai spune că e așa deoarece în afară de personajele tinere toate și cu caractere specifice vârstei, acțiunea și ceea ce presară teroare e cât se poate de realist și înspăimântător. 6 adolescenți într-o rulotă cu cauciucurile tăiate în mijlocul pustietății încearcă să scape de un urmăritor dându-și secretele pe față.
Secretul unuia dintre ei însă e mai valoros decât toate celelalte la un loc iar cineva va trebui să moară până în zori.
Recomand și acest thriller YA psihologic. S-ar putea să vă placă mult!
Necunoscuta din Tanger este cel de-al dincilea roman de suspans citit în luna iulie. Este un pic diferit față de celelalte 4 thrillere prezentate mai sus. În sensul că se axează mai mult pe partea psihologică, pe temeri și frici, găuri de memorie și manipulare decât pe teama inspirată de violență fizică.
Se aseamănă mult cu un film văzut mai demult de mine, Colega de cameră. Aici admirația pentru altă persoană se transformă în obsesie și bolnăviciune, ducând în cele din urmă la crimă și fapte perverse, izvorâte dintr-o minte mai bolnavă decât cea a victimei.
E foarte tare și cartea aceasta dacă ești în căutare de thrillere psihologice, care să-ți dea un pic de furcă și să te bulverseze, având și un final cu totul neașteptat, cu care se poate să fii de acord sau nu. Recomand!
Sper că veți găsi aici măcar o recomandare de carte pe care să o puneți pe listă pentru viitoare lecturi. Îmi puteți lăsa și comentarii despre ceea ce v-a atras atenția.
~ Oana M.