A trecut și luna iunie și a venit luna iulie, luna mea, în care sper să am un număr de cărți record citite, pe care să vi le pot recomanda și vouă. Am deja o carte la activ, plus una începută. Dar până una alta să vă arăt my book wrap-up pe luna iunie.
La activ în prima lună de vară am 5 volume. 3 ficțiuni, o carte de self help pe marketing și un volum de eseuri despre lumea post pandemie. Hai că sigur v-am făcut curioși de ele. Așa că iată care sunt cele 5 titluri!
Book Wrap-Up pe luna iunie. Titlurile mele
- Povestea lui Orișicine de Philip Roth
- Cele trei fiice ale Evei de Elif Shafak
- Cărăbușii de Jo Nesbo
- Secretele marketingului pe Instagram de Ionuț Țuța
- Cum să rămâi lucid într-o epocă a dezbinării de Elif Shafak
Ultimele 3 cărți din listă plus încă una pe care am terminat-o în iulie le-am avut cu mine în mini-excursia din Franța despre care v-am spus pe Instagram. Și acolo găsiți impresii și mini recenzii despre volumele citite plus alte informații livrești.
Acum să le trecem prin sită pe fiecare în parte.
Povestea lui Orișicine chiar poate fi povestea oricui. Aceasta este o carte plină de subînțelesuri despre fricile și anxietățile fiecărui om, cu precădere despre temerea de moarte. Nu e un volum pe care să-l citești ca să te distrezi, să-ți ieși din stare sau să te relaxezi. Te pune un pic pe gânduri și e foarte fain cât de obiectivă și realistă e scrierea, cu bune și rele despre viață și gândurile intime ale unei persoane.
Recomand!
Cele trei fiice ale Evei este prima mea întâlnire literară cu scriitoarea de origine turcă Elif Shafak. Nu știu dacă este cartea recomandată cu care să-i începi vasta scriitură, dar pentru mine a fost ok. Știu că există alte volume mult mai populare de la ea și mi le-am trecut deja pe lista TBR.
Cartea este despre trei tinere musulmane sau care se trag din această cultură fără a o adopta însă 100% stilului vieții lor. Fiecare dintre cele trei fiice ale Evei este cât se poate de diferită, dar are ceva care o leagă de celelalte. În plus, în viața lor de studente numitorul comun este un profesor carismatic și bizar care le va marca existența.
Nu mi-a plăcut în totalitate lectura, dar presimt că voi mai citi cărți de la această autoare.
Cărăbușii este cea de-a doua carte citită de la autorul norvegian Jo Nesbo
Însă este primul roman de la el, celălalt volum fiind unul de povestiri despre care v-am spus și aici pe blog. Thrillerul polițist face parte dintr-o serie cu Harry Hole, un detectiv bun, dar care folosește metode neortodoxe de investigație și cam trage la măsea. Nu a fost prima carte din saga, dar nici nu a deranjat acest fapt la lectură. Afli pe parcurs despre personaj și istoria lui astfel încât să-ți faci o idee despre prima carte.
Bineînțeles că investigația sa este legată de alt caz, alt mort și alți criminali, dar mie un lucru nu prea mi-a surâs. Faptul că Hole ca protagonist se aseamănă mult prea mult cu alți detectivi din thrillerele nordice și nu numai. Prin felul de a fi, prin faptul că bea dar este genial în anchetă și apoi i se iartă toate greșelile prin prisma acestui fapt.
Asta nu înseamnă totuși că nu voi mai citi volume din seria cu el sau alte cărți de la scriitorul norvegian.
Secretele marketingului pe Instagram este volumul care mi-a plăcut cel mai mult din book wrap-up pe luna iunie
Neapărat să citiți cartea cu un pix și o agendă alături. Veți umple pagini întregi de informații utile și veți veni cu idei de strategii mega bune pentru profilul vostru personal sau de bussines. Cel mai fain mi se pare că este scrisă de un român și că se aplică fix pe piața din România și nu vorbește verzi și-uscate despre ceva ce nu se poate aplica la noi în țară.
Recomand cu căldură acest volum de marketing pentru Instagram!
Cum să rămâi lucid într-o epocă a dezbinării este cea de-a doua carte citită de Elif Shafak, și mai mult decât atât, în decurs de o lună! Nu e un volum de ficțiune și nici măcar nu e un volum de non-ficțiune obișnuit. E o antologie de idei și eseuri despre lumea post pandemie și despre cum am putea să revenim la normal, fără să revenim neapărat la ceea ce a fost înainte.
Ceea ce punctează Elif aici este foarte clar și bine delimitat și am fost de acord cu multe dintre ideile ei. Nu totul a fost în concordanță cu propriile mele opinii, dar în mare e un volum din care poți lua multe și le poți aplica, fără să pară că ești împins de la spate. Pot spune, mai mult de atât, că e un fel de întărire a ideilor pe care oricum vrei să le pui în aplicare și a obișnuințelor pe care dorești să le schimbi și să le prefaci în ceva mai bun pentru tine și viața ta.
Nu e normal să vrei să fii mereu ca ceilalți și nici să fii de acord cu ceea ce alege majoritatea
Iar asta e sănătos într-o societate într-o continuă schimbare, sperăm cu toții, spre mai bine.
Recomand!
Dintre toate lecturile din book wrap-up pe luna iunie cel mai mult și mai mult vă recomand Secretele marketingului pe Instagram. Mai ales dacă sunteți pe acea platformă și vreți să creșteți acolo în mod organic și să vă creați o comunitate care să vă susțină și să vă mulțumească pentru informația, produsele sau serviciile oferite.
Mulțumesc că m-ați urmărit! 🙂
Vouă ce carte v-a plăcut cel mai mult pe luna iunie și v-a rămas în minte astfel încât să o recomandați mai departe cu toată încrederea?
~ Oana M.