Site Overlay
îngrijirea la menstruație

Metode deștepte și ecologice pentru îngrijirea la menstruație

Menstruația a fost mereu dureroasă și sângeroasă pentru mine. Și neregulată. Iar referitor la îngrijrea la menstruație am încercat de-a lungul timpului nenumărate metode de protecție.

Înaintea zilelor sensibile am fost mereu anunțată de sosirea lor prin dureri și crampe care mă transformau într-un monstru. Nici acum nu e diferit. Cel mai bine e să mă lași în pace primele zile sau să-mi oferi ce am nevoie și confort pentru a nu sări calul.

Măcar legat de îngrijirea la menstruație am găsit soluții sustenabile și sănătoase pentru mine

Înainte foloseam ce folosea toată lumea: absorbante de unică folosință, de zi, de noapte, uneori tampoane. Trebuie să recunosc că uneori fluxul era atât de mare sau nu aveam la dispoziție produse de igienă încât puneam peste chilot și vată sau hârtie igienică în straturi groase. Cine nu a apelat la asta măcar o singură dată, din lipsă de altceva?

Totuși, în timp, datorită informațiilor pe care le-am aflat de la specialiști sau datorită recomandărilor prietenelor am lăsat la o parte absorbantele obișnuite și tampoanele cu care oricum nu mă împăcam. Și … pentru prima dată am trecut la cupa menstruală. Apoi la chiloții menstruali. Și mai nou, la absorbantele reutilizabile de la Chilotis.com.

După ce am văzut foarte bine ce au pe site, am optat pentru absorbantele reutilizabile și lavabile. Am primit un colet ce conținea două astfel de produse de igienă la menstruație, un S și un M, mai degrabă potrivit pentru noapte.

Iată avantajele lor!

~ Cumperi minim două(pentru a le schimba între ele)și le ai pentru mult timp. Economisești bani buni și ai grijă de mediu și de portofel.

~ Sunt ecologice, fabricate din materiale naturale(bumbac) și delicate cu pielea sensibilă din zona intimă.

~ Le poți lua cu tine peste tot fără să-ți faci griji că nu vei găsi deschis la magazin să-ți cumperi absorbante sau că ai uitat să-ți pui tampoane în bagaj sau geantă.

~ Sunt lavabile și reutilizabile ori de câte ori ai nevoie. În plus le poți plia exact ca un absorbant obișnuit și stoca unde vrei, fără a ocupa mult spațiu.

~ Au o formă naturală, sunt ușoare, au imprimeuri vesele și clipsuri cu care se prind facil de lenjerie.

~ Sunt super absorbante și nu emană mirosuri neplăcute.

Cât timp le-am folosit, pe perioada a câteva zile de ciclu menstrual, nu am întâmpinat neplăceri și am fost protejată bine, fără a-mi păta lenjeria sau hainele ori locurile pe care m-am așezat. Însă, având un flux mai ridicat, am simțit nevoia să le schimb mai des pe zi, neavând capacitate ca în cazul unei cupe menstruale, de exemplu.

Am simțit totuși un inconvenient la purtarea lor

Deși se prind ușor de chilot și rămân fixate de el întreaga zi, le-am simțit un pic evidente și greoaie, ca și cum aș fi avut mai multe straturi de material în zona de jos. Asta mai ales când le-am purtat fiind îmbrăcată cu pantaloni mai ușori. În intimitatea casei e ok, dar pe stradă sau în orice altă situație socială cred că aș fi simțit o oarecare jenă și disconfort în ideea că s-ar vedea ciudat la spate.

Per total însă, eu sunt încântată de experiența menstruației cu absorbantele de la Chilotis.com. Siguranța și absorbția sunt maxime iar gama de mărimi acoperă nevoile fiecărei femei. Recomand asemenea metode deștepte și ecologice pentru îngrijirea la menstruație!

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!