Site Overlay

Book Wrap-Up pe luna mai

În luna mai am citit nici mai mult, nici mai puțin de 4 cărți. 3 volume de ficțiune și un volum de memorii tare inspirațional.

Book wrap-up pe luna mai

  1. Muza de Jessie Burton
  2. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Fredrick Backman
  3. Acolo unde cântă racii de Delia Owens
  4. 27 de pași de Tibi Ușeriu

Toate cărțile au recenzia mai pe lung pe Booknation. Știți ce trebuie să faceți dacă vreți să ajungeți la ea. Fiecare scriere de aici era pe lista mea de citit de ceva vreme. Chiar mă bucur super mult că am reușit să ajung la ele și să le descopăr, bifându-le rând pe rând de pe agenda mea.

Acum despre fiecare titlu în parte câte puțin și de ce mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut.

Muza este un roman de ficțiune istorică mai complex decât pare și mai profund decât o simplă poveste închipuită. E despre artă, iubire și pasiune, compromis și dezamăgire. Nu e numai o poveste istorică în care întâlnim o romanță demnă de visare. E o istorie dulce-amăruie despre condiția femeii, război și regăsire.

Recomand romanul!

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău e cea de-a doua carte citită de la autorul suedez și sigur nu va rămâne ultima. Deși începutul nu prea m-a prins, mi se părea că povestea o ia pe câmpii, am citit în continuare.

Și mă bucur că am făcut-o deooarece am iubit povestea bunicii și a nepoatei, întretăiate cu istoriile și poveștile complexe de viață ale celorlalte personaje. A fost un mix perfect echilibrat între real și imaginar, între bine și rău, bineînțeles cu o morală numai bună de luat aminte în viața de zi cu zi.

Recomand cu toată inima și cartea asta!

Acolo unde cântă racii e un volum la care am vrut să ajung mai demult

Dar pentru că în mai anul acesta s-a ivit ocazia, e foarte bine și așa. Chiar dacă este sau a fost o carte populară, asta e pe drept. Nu mi se pare că este doar un roman lăudat și atât. Pe mine chiar m-a impresionat povestea Fetei Mlaștinii iar finalul conceput de autoare m-a uimit, dar mi s-a părut just.

Nu am cum să nu recomand romanul acesta fermecător în care natura, iubită de mine, are un rol principal.

27 de pași e o carte de memorii fenomenală. Prin câte a trecut autorul, totodată narator și erou, nu poate fi trecut cu vederea. Tibi are o poveste de viață impresionantă și un dosar în care bunele și relele cântăresc cam în egală măsură. Dar cum binele a învins răul și cum bărbatul a devenit din delicvent și fugitiv un model pentru multă lume, cred că spune multe.

Până la urmă el nu și-a scris povestea pentru a fi analizată pe toate părțile, ca lumea să-l judece sau să-l ierte. A scris exact cum s-a întâmplat totul. El a făcut pace cu el însuși și asta e cel mai important. Iar acum avem printre noi un fiu risipitor regăsit, care mai important decât atât, și-a găsit el însuși drumul și pasiunea, și care continuă să ne inspire.

Vă recomand și acest volum de memorii inspirat parcă din filme.

Nu e puțin că din book wrap-up pe luna mai mi-au plăcut toate cărțile citite și în plus vi le și recomand pe toate

Dar părerea mea nu e musai să fie și a voastră, evident. Cu toate acestea m-aș bucura dacă ceea ce povestesc eu aici despre cărți v-ar inspira lecturile măcar într-o mică măsură. Iar în comentarii vă invit să vă dați cu părerea despre aceste titluri.

Le-ați citit, le-ați iubit, le aveți pe TBR? Hai să vorbim!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!