Site Overlay
Wrap-Up de cărți

Wrap-Up: Ce cărți am citit în aprilie

Dacă mi-ați citit postarea cu cărți despre luna martie, atunci știți că atunci am reușit să lecturez vreo 3 cărți. Însă luna aprilie a fost mult mai bogată în citit. Iar acum vă las pe voi să decoperiți care au fost titlurile, care volume mi-au plăcut și pe care vi le recomand și vouă.

Wrap-Up de cărți pe luna aprilie

  1. ”Rezervă” de Prințul Harry
  2. ”Ultimul zbor” de Julie Clark
  3. ”Petrecerea de vânătoare” de Lucy Foley
  4. ”Cujo” de Stephen King
  5. ”Cheia” de Junichiro Tanizaki
  6. ”Călătorie de nuntă” de Patrick Modiano
  7. ”Drumul spre Los Angeles” de John Fante
  8. ”Leaving Las Vegas” de John O’Brien
  9. ”Casa din Strada Sirenelor” de Octavian Soviany
  10. ”Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina

Fix 10 cărți am citit în luna aprilie și toate își au recenzia mai pe larg pe Booknation. Acolo scriu de asemenea cu drag despre volumele citite și îmi exprim părerile despre lecturi și autori.

Acum câte puțin și aici despre fiecare carte de mai sus din Wrap-Up de cărți pe luna aprilie.

Rezervă este o carte de memorii pe care recunosc că am dorit să o citesc datorită popularității ei și a vâlvei din jurul desprinderii Prințului Harry și a familiei sale din sânul familiei regale. Este un volum gros care, spre surprinderea mea, nu a curs atât de lin în ceea ce privește lectura. Mi-a luat destul de mult timp să ajung la finalul memoriilor. Nu regret că am citit-o, dar nici nu consider că ar fi vreo comoară la casa omului. Poate doar din punct de vedere al prețului(când am luat-o eu, costa 99 de lei).

Ultimul zbor și Petrecerea de vânătoare sunt două thrillere pe care le-am parcurs rapid și care m-au ținut la momentul respectiv în priză cu poveștile lor pline de suspans.

Prima e despre două femei care vor să scape de vieți chinuitoare și care fac schimb de identitate într-un aeroport înainte de îmbarcare. E tare curios să vezi cum arăta viața lor înainte de acest moment și de ce au ajuns să ia această decizie riscantă. Ambele povești sunt teribile însă prezentul lor după schimb este și mai îngrozitor.

A doua carte e despre o petrecere de An Nou ce are loc într-o cabană modernă, dar izolată dintr-o pădure

Scenariul aproape clasic. Mai multe persoane se întâlnesc, vechi istorii ies la iveală, iau naștere înțepături iar una dintre ele moare. Fiecare e suspect, dar nu avem un detectiv care să cerceteze cazul, ceea ce mi s-a părut diferit aici. Toată lumea investighează și se gândește că celălalt ar putea fi criminalul. Fiecare dintre ei are un trecut pătat și aflăm ușor ușor, fie din bârfe, fie din amintirile celorlalți, cât de înșelătoare pot fi aparențele.

Le recomand pe amândouă. Eu însămi vreau să citesc și alte cărți cel puțin de la Lucy Foley.

Cujo este cea mai recentă carte citită de la Stephen King

Am citit până acum câteva volume de la el ca să știu cât de fain te prinde în povești și nu te mai lasă să scapi fără să îți bage un pic frica în sân. Am mai dat de la el de romane horror cu animale, însă Cujo le întrece pe toate. E terifiant cum un câine prietenos, deși masiv, poate semăna teroare și coșmaruri în rândul familiei care însemna totul pentru el. O recomand cu toată inima celor iubitori de horror și thriller, fani sau nu ai lui King.

Cheia este o carte subțirică pe care o citești imediat dacă te prinde subiectul. Dar dacă nu, în ciuda paginilor ei puține, vei trage de ea și probabil nici nu o vei termina. Mie nu mi-a plăcut prea mult. M-au dezgustat personajele și povestea în sine.

Călătorie de nuntă e despre dezarmonia din cuplu, despre plictis și obsesia pentru alte relații cu care de fapt personajul principal are mai multe în comun decât poate recunoaște. Nu m-a dat pe spate. Nu e ceva wow.

Drumul spre Los Angeles e un mini roman bizar, cu care cel mai probabil nu vei fi pe aceeași lungime de undă, dar care te va intriga fie și doar un pic. Personajul e mare cititor și ar putea părea un geniu la începutul cărții, până să te prinzi că mintea lui e un pic cam vraiște și îi aduce numai necazuri. Nu recomand neapărat.

Leaving Las Vegas e tot o cărțulie subțirică, dar de data asta mult mai faină ca subiect

Pot spune că mi-a plăcut povestea. Un alcoolic și o prostituată ajung să se întâlnească și să petreacă o bucată de timp împreună. Fără judecăți, fără a încerca să se schimbe unul pe altul, doar oferindu-și reciproc bucurie și tihnă. Merită lectura.

Casa din Strada Sirenelor e un mini roman, dar ai putea spune că e o antologie de povestiri mai degrabă datorită multitudinii de povești conținute și istorisite de personaje. Recomand cartea! Pasionații de mister, thriller, suspans și noir o vor savura la fel de mult ca mine. Eu mă bucur că am reușit să am și o carte românească în wrap-up ul de cărți pe luna aprilie.

Iar ultima, dar preferata mea dintre toate cărțile citite în aprilie, carte pe care v-o recomand și vouă cu sufletul și inima e Zuleiha deschide ochii. E prima mea carte citită de la autoare, dar sunt sigură că voi mai citi de la ea, odată ce am descoperit-o pentru că m-a cucerit. Zuleiha e o mână de femeie, dar o adevărată forță care nimicește totul în trecere atunci când își pune în minte să supraviețuiască și să-și protejeze fiul.

E un roman superb prin construcție, personaje, trăiri, descrieri. Totul e perfect aici. Iar finalul e ceea ce trebuie. Vi-l recomand cu ochii închiși. Îl veți adora și voi și îl veți adăuga la colecția de cărți iubite, de recitit.

Acesta a fost my wrap-up de cărți pe luna aprilie

Sper că v-a plăcut, poate ați găsit idei de lecturi viitoare. Poate ați citit și voi unele dintre aceste cărți și ați simțit la fel. Sau nu. Aștept să îmi scrieți orice impresii aveți în secțiunea de comentarii.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!