În luna februarie nu am citit tocmai mult. Dar totuși nu m-am lăsat de tot pe tânjeală. Cele 3 cărți citite sunt de ficțiune, dar totuși atât de diferite în același timp. Hai să vă spun care sunt acestea.
Ce cărți citite am în luna februarie
Toate aceste volume au și recenziile deja făcute pe Booknation. Așadar dați click pe fiecare titlu și veți putea citi părerea mea mai amănunțită despre ele.
- Unde ai dispărut, Bernadette? de Maria Semple
- Coborârea de Tim Johnston
- Iarna vrajbei noastre de John Steinbeck
”Unde ai dispărut, Bernadette?” este o carte simpatică și emoționantă citită în luna februarie. V-o recomand cu drag și vouă. Este amuzantă, înduioșătoare și te face să valorifici relațiile cu cei din jur. Bernadette e o mamă dedicată cu o familie mai excentrică. Ea e o fostă arhitectă de succes care a ajuns să aibă fobie de mulțimi și de treburi casnice.
Ajunge să intre într-o serie de încurcături din cauza soțului, a comunității mamelor de la școală și din cauza încrederii în străini și la un moment dat dispare de tot, lăsând pe toată lumea în ceață. Dar fiica ei, Bee, nu crede nici o clipă că Bernadette le-ar fi părăsit așa că începe o căutare a ei punând cap la cap indicii și informații descoperite în fel și chip până reușește să îi dea de urmă.
Mie mi-a plăcut foarte mult această carte și i-am înțeles motivele Bernadettei de a dispărea așa din senin. De asemenea, e de admirat relația mamă-fiică, curajul fetei, dar și schimbarea în bine a personajului care a dus în primă fază la ciudățeniile protagonistei.
”Coborârea” e un thriller incredibil de incitant și de înfricoșător în același timp
Personajele sunt atât de realiste încât îți vine să intri în poveste și să le ajuți, respectiv să faci dreptate pornind în căutare de ucigași. Povestea este scrisă cu o precizie care surprinde fiecare emoție, fiecare gând sau frică, fiind totodată și un roman psihologic.
După dispariția fetei familiei Courtland, toți ceilalți membri ai familiei pornesc fiecare în parte într-o vănătoare de răspunsuri. Sau mai bine zis fiecare membru caută să-și găsească alinarea în felul său.
Până la urmă dreptatea vine fix de unde nu te-ai fi așteptat dar finalul e pe măsură. Recomand thrillerul polițist pentru poveste, personaje, dar și pentru fundalul pe care se desfășoară – o natură maiestuoasă, dar aprigă și periculoasă ce te pune în pericol în mai multe moduri.
”Iarna vrajbei noastre” este a doua carte citită de la John Steinbeck, după ”Oameni și șoareci”. La fel ca și prima adoptă o tematică socială, despre adevăr și dreptate și importanța acestora.
Romanul spune o poveste despre corupție, degenerare și criză spirituală, elemente între care este prins personajul principal, un subiect interesant de urmărit pentru fiecare cititor. Dacă doriți să citiți o carte serioasă și totuși deloc greoaie, cu morală și tot ce trebuie, eu vă recomand amândouă volumele citite de mine de la John Steinbeck.
Doar 3 cărți citite în luna februarie am, însă toate au fost cu adevărat bune și mi-au rămas în minte
O carte de ficțiune amuzantă și caldă, un thriller cu suspans la cote mari și o carte de ficțiune inspirată din adevăratul mers al societății sunt genurile pe care le-am atins în ultima lună din iarnă.
Eu sper să vă fi inspirat măcar cu vreuna dintre ele și aștept propriile sugestii de cărți ce v-au plăcut de curând pentru a-mi îmbogăți lista de TBR.
~ Oana M.