Știu că suntem în 2023. Nu am dormit un somn lung din noiembrie să mă fi trezit abia acum în ianuarie. Nu sunt vreo frumoasă din pădurea adormită, dar sunt teribil de inconstantă. Și abia acum voi scrie articolul cu ce am citit în noiembrie 2022. Dacă nu vă e cu supărare, puteți citi cele ce urmează mai jos. Promit că oricum sunt puține titluri și voi termina ce am de zis unu-doi.
Iar dacă vreți să mă mai suportați și în continuare, vor urma și alte postări cu cărțile pe care le-am citit în lunile precedente și despre care nu am apucat să vă zic nimic.
3 cărți am citit în noiembrie 2022
Nici mie nu îmi vine să cred asta, dar GoodReads a fost de ajutor și mi-a amintit că a fost cea mai slabă lună de lectură pentru mine. Toate cărțile se găsesc la Editura Rao iar două dintre ele au fost super stufoase. Așadar, iată-le!
- Războiul minciunilor de Taylor Stevens
- Paradisul de Dante Alighieri
- Facebook. Povestea din spatele unui brand de succes de Steven Levy
Dând click pe titlurile lor veți ajunge la recenziile făcute pe Booknation.
Războiul minciunilor de Taylor Stevens este un thriller dintr-o serie cu gemenii Jack și Jill, doi frați antrenați de mama lor pentru a supraviețui în orice fel de situații. Pe mine această carte de acțiune cu crime și bătăi nu prea m-a convins.
Mi s-a părut destul de clișeică, în sensul că autoarea parcă a amestecat în cele 300 și ceva de pagini de toate. Avem o relație de familie dezastruoasă. Avem și secrete de familie, dar și de stat. Lupte, spioni, agenți fără scrupule. Și colac peste pupăză, un tată absent, dar din domeniul agențiilor de informații care posibil este cel mai rău dintre toți.
Paradisul de Dante Alighieri face parte din trilogia Divina Comedie, fiind cea de-a treia carte a seriei, precedată de Infernul și Purgatoriul
Nu mai citisem nimic de Dante înainte de a ajunge la acest volum ce însumează peste 400 de pagini, exceptând pasajele citite și analizate probabil la liceu.
Totuși, chiar dacă la început am zis că îmi va fi greu cu lectura, eu neiubind prea mult poemele și poeziile, cred că am ajuns să citesc cea mai minunată parte din Divina Comedie.
Până la urmă m-am acomodat cu versurile, cu cânturile, și cu ajutorul binevenitelor note de subsol am călătorit în mod miraculos alături de autor, fiind îndrumată ca și el de Beatrice și de celelalte personaje, ajungând într-un final în cea mai înaltă sferă, unde am întâlnit în sens poetic pe Stăpânul cerurilor și al lumii.
O adevărată capodoperă a fost Paradisul și acum nu știu dacă m-aș mai putea întoarce la Infern și Purgatoriu, fiind prea cucerită de descrierile măiestrite ale acestui Rai închipuit sau vizitat metaforic chiar de Dante.
Vă recomand volumul cu toată inima!
Facebook este un uriaș de carte de peste 700 de cuvinte care ne relatează despre periplul lui Mark Zuckerberg în crearea celei mai populare și controversate rețele de socializare din întreaga lume.
În ultima vreme am fost atrasă de biografii, autobiografii și memorii. Acest volum este ca un adevărat documentar despre Facebook și tot ceea ce ține de creatorii și investitorii ei, despre lansări de servicii și produse, scandaluri, reușite și nereușite, extindere și prăbușire.
Pentru cei interesați de domeniul tech, de dominația online-ului, volumul ăsta este foarte bine documentat și scris într-o manieră obiectivă. Chiar dacă autorul jurnalist a relaționat cu Zuckerberg și cu alte persoane din companie pentru a investiga și a scrie cât mai bine cartea, nu pare că s-a lăsat influențat de carisma sau importanța figurilor mai sus menționate.
Închei prin a vă spune că dintre toate aceste lecturi cel mai mult mi-a bucurat sufletul și mintea Paradisul lui Dante
În plus, vreau să menționez că am fost încântată să îmi dau seama că am citit iarăși cărți din genuri diferite: Thriller, Biografii și Poezie.
~ Oana M.