Site Overlay
cărți citite în octombrie

Cărți citite în octombrie. Ce recomand și ce nu recomand

E jumătatea lunii noiembrie dar abia acum mi-am găsit timp să scriu despre teancul de cărți citite în octombrie. Pentru cui îi pasă, nu dați cu pietre și, vă rog, citiți în continuare.

Cărțile lunii octombrie au fost variate atât ca gen, cât și ca limbă, ca volum de pagini și grad de plăcere stârnită în timpul lecturii. Am avut un teanc bunicel de 9 titluri. Vreau să vă reamintesc un lucru! Mult, puțin, contează ce citești și cu ce rămâi și mai puțin cât citești.

Iată lista de cărți citite în octombrie de subsemnata

  1. The Second Penguin Book of English Short Stories de Christopher Dolley
  2. Judge & Jury de James Patterson și Andrew Gross
  3. Confessions d`une accro du shopping de Sophie Kinsella
  4. Peur bleue de Stephen King
  5. Meme dans les orties de Aurelie Valognes
  6. A Matter of Honour de Jeffrey Archer
  7. Însoțitoarea de zbor de Chris Bohjalian
  8. Rămas bun, Gabo și Mercedes de Rodrigo Garcia
  9. Rebelii Scarlett & Browne de Jonathan Stroud

Ultimele câteva cărți din listă își au recenzia pe Booknation. Deci, pentru mai multe detalii faceți click pe titlu și citiți tot ce am avut de spus despre ele.

Primele 6 cărți citite în octombrie au fost în limba engleză și franceză, lucru pentru care sunt mândră de mine. Am reușit astfel să bifez obiectivul meu de a citi măcar o carte într-o limbă străină pe lună. Yeeey!

Cât despre ultimele 3 cărți, trebuie să vă spun că am ajuns să le citesc grație Editurii Rao, care îmi trimite de fiecare dată volume super variate și provocatoare, pentru care îi mulțumesc.

Așadar, acum despre fiecare carte în parte câte puțin …

The Second Penguin Book of English Short Stories de Christopher Dolley

Acesta este un volum alcătuit din 15 proze scurte scrise de autori mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți. Recunosc că nu m-au atras toate. Însă mă bucur că am descoperit povestiri scrise de autori pe care i-am mai citit și de care m-am reîndrăgostit.

În plus, am aflat și de alți scriitori englezi pe care mi-aș dori să îi descopăr mai bine. Am întâlnit în această colecție de proze scrieri ale lui Thomas Hardy, James Joyce, Virginia Woolf, Muriel Spark și alții.

Judge & Jury de James Patterson și Andrew Gross

Un thriller polițist extrem de fain citit tot în engleză pe care vi-l recomand 100%!

E vorba de un proces împotriva unui mafiot super cunoscut și super sângeros, pentru ale cărui fapte criminale poliția are în sfârșit martori și dovezi.

Dar juriul și judecătorul sunt mai mult decât îngroziți. Și pe bună dreptate. Aceștia sunt terorizați zi de zi pentru a renunța la caz. Nimic nu mai pare să-l rețină așadar pe mafiot în închisoare, până când o jurată supraviețuitoare decide să se răzbune pentru moartea unicului ei fiu. Ea se va alia cu un agent FBI la fel de dornic de răzbunare și vor trece peste cadavre pentru a-l prinde pe criminal.

Confessions d`une accro du shopping de Sophie Kinsella

Știți deja despre ce carte vorbesc chiar dacă titlul e în franceză. Nu e la fel să o citești în franceză, presupun, cum e să o citești în original, deoarece nu vei gusta la maxim situațiile, expresiile și poantele din carte.

Dar deși e vorba de probabil cea mai cunoscută scriere chick lit din toate timpurile, Mă dau în vânt după cumpărături, trebuie să recunosc că mi-a plăcut mai mult filmul decât cartea. M-a enervat la maxim personajul Rebecca. Asta mai ales la început, când alege să-și îngroape capul în nisip și să-i dea înainte cu cumpărăturile inutile și pe care nu și le permite nici chip, deși ea e lefteră și demnă de milă. Nu prea recomand cartea!

Peur bleue de Stephen King

Dacă până acum v-am spus despre o carte de povestiri, un thriller și o comedie romantică, iată și un horror binevenit. Bine, nu e pe măsura altor cărți de groază scrise de Stephen King, dar poate mi s-a părut așa deoarece am citit-o în franceză.

Oricum, e despre un târg din Maine(se putea alt loc?) asupra căruia s-a abătut o teroare nemaivăzută. Un vârcolac își face de cap în fiecare lună a anului, pe timp de lună plină. Dar ce e mai groaznic e că fiara e de fapt unul dintre locuitori care nu se poate abține să nu se înfrupte din vecinii lui.

Ideea nu e prea originală, un vârcolac care vânează oameni într-o localitate liniștită. Dar elementul fain și pentru care vă recomand horrorul e faptul că justiția va veni din partea cea mai neașteptată. Un băiat infirm, singura victimă ce a scăpat ca prin minune de fiară, alături de sora și de unchiul său, vor pune în aplicare un plan prin care să deconspire și să ucidă vârcolacul sângeros.

Meme dans les orties de Aurelie Valognes

Cartea asta citită în franceză e citită chiar în original. Autoarea e tânără și s-a făcut cunoscută în Franța pentru cărțile ei cu titluri de expresii curente în pandemie. Scrierea mi-a fost împrumutată și recomandată de o colegă de muncă din Franța și a venit ca o surpriză.

Chiar dacă mi s-a părut că se aseamănă foarte mult cu povestea lui Ove a lui Fredrick Backman, tot m-a emoționat și poate tocmai de asta. Deci scenariul e similar, având un bătrân singur și ursuz, care face tot posibilul pentru a deranja pe vecini, și nefraternizând cu nimeni. El va întâlni o fetiță, o doamnă mai în vârstă decât el și va ajunge să se înmoaie din nou, topind totodată și inimile cititorilor. O recomand!

A Matter of Honour de Jeffrey Archer

Ultima carte citită într-o altă limbă decât română pe octombrie este un thriller de suspans cu spioni, secrete de stat, ruși, britanici și americani. Acțiunea deși complexă și mai greu de urmărit, te prinde până la urmă și te introduce în poveste, devenind una cu personajele favorite.

O recomand!

Însoțitoarea de zbor de Chris Bohjalian

Ar fi și serial, dar nu l-am văzut. Am citit doar cartea. E vorba tot de un thriller, în care de această dată o însoțitoare de zbor dependentă de alcool și relații pasagere intră în încurcătură. După un zbor în Dubai și după un flirt cu un pasager, se trezește într-o dimineață în patul lui de hotel, alături de cadavrul lui.

Așadar, într-o luptă care se dă între rațiune și simțire, femeia decide să fugă înapoi în America fără a spune o vorbuliță despre asta. Dar în curând doar faptul că a fost acolo în acea cameră o va vâna pentru a vedea dacă este vinovată sau dacă poate conduce poliția pe urmele criminalului.

O recomand și nu prea. Povestea e bună, dar a avut mici lipsuri iar finalul a fost superficial și puțin credibil.

Rămas bun, Gabo și Mercedes de Rodrigo Garcia

Aceasta este o carte de memorii, un elogiu adresat părinților săi după moartea lor, de către Rodrigo Garcia, fiul cel mare al scriitorului Gabriel Garcia Marquez și al lui Mercedez Barcha. E o scriere emoționantă, reală, despre două personalități mari care mai întâi de toate au fost oameni. Și ce e mai frumos e că în aceste rânduri îi descoperim exact cum au fost în realitate prin ochii propriului copil.

Recomand memoriile acestea fanilor familiei Garcia Barcha și cititorilor marelui scriitor columbian.

Rebelii Scarlett & Browne de Jonathan Stroud

Cred că dintre toate cel 9 cărți citite în octombrie aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Prin urmare, v-o și recomand cu toată inima! Doi eroi atipici și diferiți de restul lumii, trec printr-o mulțime de aventuri grozave, dar și înfricoșătoare într-o Anglie futuristă, vânați de laboratoare secrete și creaturi sângeroase evoluate.

După ce am terminat de citit această carte fantasy de aventură, care, apropo, mi se pare super de citit de toată lumea, nu doar de copii sau tineri, am aflat că face parte dintr-o saga. Și acum dorința mea evidentă e să aflu ce s-a întâmplat în continuare cu rebelii Scarlett și Browne.

Am prezentat, prin urmare, cele 9 cărți citite în octombrie și v-am spus pe care și de ce le recomand. Acum e rândul vostru să-mi spuneți ce v-a impresionat în materie de lecturi în luna octombrie.

Ne auzim cu bine în curând pentru lista cu cărți citite în noiembrie. Lecturi cât mai variate și folositoare vă doresc!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!