Site Overlay
Cărțile lunii septembrie

La zi cu lecturile. Cărțile lunii septembrie

Nu e tocmai corect cum am formulat prima frază din titlu. Voiam să zic că acum sunt în sfârșit la zi cu postările cu cărțile lunii. Sau, ei bine, voi fi când veți citi acest articol lansat pe blog. În acesta va fi vorba despre cărțile lunii septembrie. Deja v-am vorbit despre cele din iunie, iulie și august.

Iată așadar care au fost cărțile lunii septembrie în cazul meu

  1. La maison d’a cote de Anne Rivers Siddons
  2. Ultimes rituels de Yrsa Sigurdardottir
  3. Drumul spre casă de Yaa Gyasi
  4. Le kama sutra des paresseuses de Ellen Willer
  5. Soția tăcută de A.S.A. Harrison
  6. Leii Siciliei de Stefania Auci
  7. Coraline de Neil Gaiman

7 cărți vi se pare mult? Aflați cum am reușit

În septembrie am lucrat doar weekendurile. Am fost vreo câteva zile la mare deci clar am luat câteva cărți după mine. În plus, toate ieșirile în natură au fost acompaniate de o carte pe care o citeam în momentul acela. Și încă ceva, se pare că majoritatea lecturilor m-a prins deoarece nu le-am tărăgănat foarte mult.

La maison d’a cote(The House Next Door) este un roman de groază despre o casă diabolică ce reușește să strice liniștea, și mai mult de atât, a fiecărei familii care se mută în ea. Partea cea mai ciudată? Casa este nou nouță și incredibil de frumoasă.

🌟 Am citit cartea în franceză(am descoperit-o într-o căsuță de cărți aici în Franța), dar unii termeni m-au băgat în ceață. Vă recomand însă să citiți cartea în original(engleză) sau măcar în română pentru a aprecia bogăția detaliilor și a vă forma în minte exact imaginile ce le descrie.

Ultimes rituels(Ultimul ritual) este o altă carte de supans și mister care din cauza faptului că a fost citită în franceză m-a ținut mai mult pe loc. Totuși, subiectul mi s-a părut unul captivant. Pe mine, o iubitoare de ficțiuni horror și de groază, cărți polițiste și noir, o poveste cu magie neagră, automutilare, vrăjitoare și tortură, mă prinde imediat.

Drumul spre casă este o carte mai cuminte decât cele două de mai sus

Deși este vorba de o ficțiune, este istorică și super dramatică. Te poartă ani de-a rândul, de-a lungul a nenumărate generații, pentru a afla cum va decurge soarta a două surori vitrege născute în Ghana, care nu ajung să se cunoască vreodată și au un destin total diferit.

Le kama sutra des paresseuses(Kama sutra pentru leneșe) este un ghid despre viața sexuală și relațiile de cuplu, scris într-un mod amuzant și ironic. Cu toate că te-ai aștepta la poziții sexuale berechet și ponturi despre cum să-ți condimentezi relația, plus imagini, nu te pripi. E de fapt un fel de transcriere a anticului manual indian Kama Sutra a lui Mallanaga Vatsyayana. Mai pe cuvintele noastre, mai cu râs și glume.

🌟 Și totuși, un text diferit față de tot ce am citit până acum, dar nu memorabil.

Soția tăcută este un thriller pe care îl aveam de mult pe listă

Am ajuns la el dar l-am citit în format electronic. Nu a fost cel mai calitativ sau incitant thriller citit până acum. De ce? I-au lipsit multe lămuriri ce trebuiau făcute cel puțin la final.

Cei doi protagoniști nu sunt căsătoriți. El e bogat și are o relație extra conjugală pentru care va ajunge să renunțe la cea alături de care a stat mai bine de 10 ani. Ea e psihoterapeut, e conștientă tot timpul de aventurile soțului dar se preface la fel ca el că totul e în regulă. E clar totuși că nu mai sunt fericiți unul cu altul. Iar când o crimă cu sânge rece va avea loc, unuia dintre ei aproape că nu îi vine să creadă că va scăpa basma curată pentru crimă.

🌟 Sunt curioasă voi ce credeți despre carte dacă ați citit-o.

Leii Siciliei este un roman voluminos despre doi frați din Sicilia care sacrifică multe și trec peste piedici pentru a ajunge în final să își facă numele de familie cunoscut în domeniul negoțului și al afacerilor din Palermo.

🌟 Chiar mi-a plăcut mult, deși am urât cu adevărat câteva personaje, parcursul Casei Florio. După ce am citit-o am aflat cu surprindere, dar și încântare că acești frați și afacerea lor au existat cu adevărat.

E vorba de o carte scrisă după fapte reale

În plus, se pare că ar exista și un al doilea volum apărut ca și primul la Editura Nemira.

Coraline. Aveam și cartea asta salvată în format electronic pe telefon, și după ce mi-a fost reîmprospătată memoria de către Ioana(@ciobanuldeazi), am decis să trec în sfârșit la ea. Este un mini roman fantasy cu elemente horror, cu ilustrații foarte reușite și înfricoșătoare, care te va prinde.

Ajunsă într-o casă nouă unde descoperă o ușă care nu dă nicăieri, Coraline pătrunde într-un univers paralel, în care atât părinții, cât și vecinii nu sunt chiar ei înșiși. De fapt, se întâmplă să fie chiar de groază, dorind cu toții să o împiedice pe fată să se întoarcă în lumea reală și să îi fure inima. Coraline va fi ajutată doar de un motan negru și de mintea ei ascuțită să iasă din belele și să elibereze rând pe rând toți prizonierii închiși de către cealaltă mamă, cea malefică.

🌟 Recomand cartea, dar nu copiilor mici. În plus, faceți bine și procurați-vă varianta imprimată pentru a vă bucura cum trebuie de lectură și de imagini.

Wow, am ajuns la final cu cărțile lunii septembrie. Am avut tot felul de lecturi curioase și diversificate, drept pentru care mă bucur mult.

Acum, sunt curioasă ce ați citit voi luna trecută. Hai în comentarii cu titluri!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!