Site Overlay
cărțile lunii iulie

Minirecenzii pentru cărțile lunii iulie

Data trecută vă vorbeam despre cărțile lunii iunie. Acum a venit rândul să vă spun ce am citit în iulie, luna mea preferată din vară. Cărțile lunii iulie au fost de asemenea variate ca gen și subiect, și asta mă încântă la maxim, chiar mai mult decât numărul lor.

Care au fost cărțile lunii iulie citite de mine

  1. Mătase de Alessandro Baricco
  2. Secretul fotografei franceze de Natasha Lester
  3. De trei ori în zori de Alessandro Baricco
  4. Les tribulations de Tiffany Trott de Isabel Wolff
  5. Une gourmandise de Muriel Barbery

Acum, să vă spun câte ceva despre fiecare în parte.

Mătase este prima carte citită de la autorul Alessandro Baricco. Am citit-o în format electronic. M-am îndrăgostit de ea. Nu e prea voluminoasă, dar povestea ei de dragoste te sfâșie. În plus, am aflat că există și film adaptat după roman, Drumul mătăsii, lansat în 2007, cu Michael Pitt și Keira Knightley în rolurile principale.

Secretul fotografei franceze este o carte câștigată la un giveaway pe Insta. Este un roman destul de recent, o ficțiune istorică dramatică, dar și cu note de romantism, inspirată din fapte reale. Este o dramă despre un fost model care devine fotograf de război și trece peste multe piedici pentru a face o diferență în această lume.

🌟 Recomand romanul cu tot sufletul, deși se poate să-l găsiți prea dur.

De trei ori în zori este cea de-a doua carte citită de la Alessandro Baricco. Tot în format electronic. Nu m-a impresionat atât de tare precum primul roman, dar l-am găsit atrăgător din punct de vedere al succesiunii poveștilor și legăturii dintre toate personajele, care trebuie știut că sunt total străine.

🌟 Ce e interesant e că un hotel este martorul tuturor evenimentelor din carte iar zorii de zi sunt de fiecare dată momentul când au loc aceste drame.

Dacă toate cărțile lunii iulie de până acum au fost în limba română, aceasta este prima carte în franceză citită vara

Les tribulations de Tiffany Trott(Trials of Tiffany Trot) este o carte chick lit, amuzantă și romantică, despre încercările unei tinere de a-și găsi un soț. Nu e wow, dar finalul mi-a plăcut mult, fiind diferit de tot ce văzusem până acum în materie de astfel de cărți.

Une gourmandise este a doua carte citită în limba franceză în luna iulie. Un mare critic culinar are o singură dorință arzătoare înainte de a muri. Nu poate să-și amintească un gust sublim care i-a rămas pe papilele gustative, dar nu și în minte, și pe care vrea să-l deguste încă o dată înainte de a închide ochii pentru totdeauna.

Cărticica ne conduce în lumea lui. În paralel cu experiența lui ca critic și eliminând pe rând toate deliciile încercate care ar putea fi acel singur gust de care vrea să-și amintească, aflăm și despre viața lui personală și părerile celor din jur despre el.

🌟 Este prima carte citită de la Muriel Barbery. Dar știu că toată lumea vorbește despre Eleganța ariciului, cea mai cunoscută carte a ei, și îmi impun să o citesc și eu cândva.

Acestea 5 au fost cărțile lunii iulie pentru mine. Destul de diferite ca povești și genuri, deși cam toate au fost de ficțiune.

Acum vă întreb pe voi: ce ați citit vara asta și v-a rămas încă în minte?

Vă reamintesc și de giveaway-ul de pe Instagram. Mai sunt două zile în care vă puteți înscrie pentru a câștiga prima carte scrisă de Leonard Cohen – Joaca preferată.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!