Site Overlay
proiect terasa

Un singur magazin de materiale de construcții – un proiect optimist

La începutul anului trecut ne setasem un obiectiv de suflet pentru anul ce urma. Era vorba despre renovarea câtorva încăperi ale casei părintești, pentru a oferi confort și utilități familiei. Și cu puțin ajutor de ici de colo, dar mai mult în doi, cumpărând produse de calitate dintr-un magazin de materiale de construcții, am dat formă visului. Și astfel a devenit realitate. Așa ne-am mai bucurat și noi, dar și părinții, care au fost mai mult decât recunoscători pentru schimbarea petrecută.

Într-un an(de fapt în doar câteva luni acumulate) am construit o mică bucătărie de vară, un duș exterior, am renovat bucătăria și baia și am transformat un hol într-o cameră micuță, dar confortabilă. Totul cu multă voință, muncă, planuri bine făcute și materiale de construcții achiziționate din timp deoarece ne așteptam la prețuri mari după jumătatea anului.

Subliniez că e foarte important să faci cercetare și să verifici prețuri, cantități și oferte

De ce? Pentru a ieși bine cu bugetul în ceea ce privește materialele de construcții. Să cumperi mereu un pic în plus. Sau să achiziționezi pachete de materiale împreună pentru a salva chiar și câțiva bănuți deoarece vei avea de obicei nevoie de mai mulți decât ai rezervat inițial pentru lucrările dorite. Noi am trăit-o pe propria piele.

Încă un lucru pe care nu l-am făcut tocmai chibzuit și de care am ajuns să ne dăm seama pe urmă. Noi nu am cumpărat totul și nici măcar mare parte din ce aveam nevoie de la un singur magazin de materiale de construcții. Și cred că asta ne-a dezavantajat. Ca timp, ca bani, din punct de vedere al calității.

De aceea, obiectivul nostru pentru anul viitor, tot referitor la lucrări pentru casa părintească, o surpriză pentru ai mei, va fi mai bine analizat și planificat. E vorba de construirea unei terase semideschise anexată la casă, cu ieșire dinspre living spre exterior. În acest fel ne-am gândit noi să transformăm fostul cerdac într-o verandă drăguță care să poată fi utilizată atât pe vreme caldă, cât și pe vreme rece.

Am decis să cumpărăm aproape tot ce avem nevoie dintr-un singur magazin de materiale de construcții de data asta

Iar în minte avem deja și magazinul în cauză. Pe site-ul Hornbach.ro am găsit o pagină exclusiv dedicată construirii și organizării terasei, cu sfaturi, idei și produse perfecte pentru a da formă acestui proiect optimist și ambițios.

Terasa aceasta este dorită de toată lumea și se va bucura de ea atât familia, cât și prietenii veniți în vizită la ai mei sau la noi când ne vom afla acolo. Ce-i drept, nu am menționat, dar mare parte a timpului cât suntem în România ne-o petrecem acasă la ai mei, la țară. Și de aceea, tot ce a fost făcut pentru casă și ce va mai fi făcut este și pentru confortul și bucuria noastră.

Cum va arăta această terasă?

Fostul cerdac va fi stricat și vom turna o fundație mai lungă și mai lată din beton cât să se potrivească dimensiunilor sufrageriei din care va da terasa. Vom avea nevoie deci de ciment, pietriș și armătură. Am verificat și totul se găsește pe site-ul Hornbach.ro.

Pardoseala pentru terasă ne-am gândit să fie din profile WPC sau din lemn iar pereții să fie din lemn finisați cu lambriu de lemn pentru exterior și interior, după caz. Iar pentru acoperiș o tablă cutată la fel ca pe restul casei plus accesoriile necesare: burlane, jgheaburi, etc. Veranda va fi semideschisă, adică fix ca în cazul cerdacului va dispune doar de pereți din lemn până într-o anumită înălțime.

Iar ca protecție pe timp de ploaie, vânt și ninsoare ne-am gândit la posibilitatea montării unei folii pentru terasă. Dar asta rămâne de văzut.

Grozav e că toate aceste materiale și în plus, accesoriile necesare, le-am găsit într-un singur loc – la Hornbach.

Cât despre amenajarea terasei, atât mobilier cât și decorațiuni minunate am ochit pe același site

Un set de mobilier terasă cu măsuță, o canapea și câteva scaune din ratan sau metal vor fi de ajuns pentru a mobila veranda. Câteva jardiniere, suporturi din lemn pentru flori, vaze, pernuțe, pleduri și un covoraș pentru exterior vor complimenta spațiul. Să nu uit de fabulosul scaun suspendat care se potrivește mănușă pe verandă.

Bineînțeles că nu vom cumpăra totul ci ne vom folosi deja de lucrurile avute. Însă e bine de știut că un singur magazin de materiale de construcții ne poate asigura orice avem pe listă.

De asemenea, tot pe site-ul Hornbach.ro am văzut și corpurile de iluminat pentru exterior de care avem nevoie. Și în plus diferite soluții pentru încălzit terasa, în caz că vom opta și pentru asta.

Acestea fiind spuse și planul pus pe hârtie, nu ne rămâne decât să ne ținem de cuvânt și la anul să ne apucăm de treabă pentru a împlini și acest vis frumos.

Dacă sesizați că există goluri în planificarea construcției terasei sau dacă aveți sugestii pentru a economisi și a ne organiza mai bine pentru la anul, dați frâu liber la comentarii.

De asemenea, încă o întrebare și gata:

Voi ce obiective aveți deja stabilite clar pentru anul 2023?

Surse foto: Pexels, Canva, Hornbach

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2022 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!