Site Overlay
cărțile lunii iunie

Cărțile lunii iunie. Îmi recuperez absențele din vară

Știu, mi-am cam făcut de cap în ultima vreme. Am neglijat blogul și pe voi, cititorii mei. Dar am revenit cu un stoc nou de articole. Trebuie să recuperez articolele cu cărțile lunii iunie și toate celelalte de după până în prezent. Dacă aveți chef să vedeți ce am mai citit și aveți nevoie de noi sugestii pentru lista de lectură, pregătiți-vă carnețelele căci vă voi bombarda o perioadă cu postări despre cărți și lectură. Iar la urmă veți afla și despre un giveaway! 🌟

Care au fost cărțile lunii iunie pentru mine

  1. Tropicul cancerului de Henry Miller
  2. Omul care a cucerit timpul de Elan Mastai
  3. Nu ești singură de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen
  4. Fata cu fragi de Lisa Stromme
  5. Fecioarele despletite de Hortensia Papadat-Bengescu
  6. Billie de Anna Gavalda
  7. Aș vrea să mă aștepte și pe mine cineva de Anna Gavalda
  8. Anonima de miercuri de Rodica Ojog-Brașoveanu
  9. Culorile uitării de Dr. Vasi Rădulescu

Unora dintre aceste cărți le-am făcut recenzia pe Booknation. Trebuie doar să dați click pe titlurile de mai sus.

Dar pentru fiecare în parte voi zice câteva cuvinte în cele ce urmează. Cărțile lunii iunie au fost toate cele de mai sus. Pe lângă numărul lor însă mă bucur de diversitatea genurilor pentru care am optat. Ceea ce îmi propun și de acum încolo.

Tropicul cancerului este o carte de ficțiune autobiografică care urmărește și redă natural experiențele diverse și chiar scandaloase de scriitor expat, ale personajului american în Paris, alter ego-ul autorului. Romanul este cam vulgar în limbaj și poate fi digerat mai greu de unii cititori, dar asta nu l-a împiedicat să ajungă printre cele mai mari romane ale secolului.

Omul care a cucerit timpul este un roman SF foarte bizar și încurcat

Are o poveste drăguță, chiar despre prietenie, familie și iubire, dar relatată într-un mod tare complicat. Avem o poveste sau mai bine zis mai multe povești care au loc în realități paralele. Personajul principal este un încurcă lume într-o realitate futuristă, deși are la dispoziție totul pentru a trăi confortabil.

Pe de altă parte, într-o lume mai puțin dezvoltată, de fapt chiar lumea în care trăim noi deocamdată, va găsi iubirea în toate formele ei, însă va găsi problematică lipsa tehnologiei avansate și a soluțiilor care fac ca totul să fie dezirabil. El va trebui să facă o alegere, dar asta va impacta ambele lumi, deci trebuie să decidă inteligent.

Nu ești singură este despre un grup de femei misterioase și total diferite care au totuși ceva în comun – secrete și o relație criminal de apropiată, care le scapă de, dar le poate și băga în belele în același timp.

Fata cu fragi am citit-o în format electronic de pe telefon. Da, am o grămadă de cărți și de acest tip. Prea multe, chiar. Mi-a plăcut mult de tot. E despre o tânără deschisă la minte care acceptă prietenii problematice în ochii lumii și care nu se ferește prea mult pentru a-și alimenta pasiunea – pictura.

Și Fecioarele despletite am citit-o tot în format electronic. Știam de ea dar nu apucasem să o citesc până în iunie anul acesta. În plus, titlul m-a determinat să mă apuc de ea. Dar … sincer nu prea m-a dat pe spate. Prin urmare cu greu îmi mai aduc aminte despre ce am citit, dar știu că mai mult m-a plictisit.

Billie este unul dintre romanele cele mai îndrăgite de mine de la Anna Gavalda

🌟 Tot ce am citit până acum de la autoare mi-a plăcut, dar această carte m-a emoționat mult. Billie și Franck sunt doi tineri care în momentul povestirii se află prinși într-o strâmtoare din munți, în timpul unei drumeții.

Pentru a trece timpul și a nu se lăsa descurajați de problema lor, cei doi prieteni își deapănă amintiri și impresii din copilărie și astfel ajungem să aflăm despre viața lor destul de zbuciumată și dramatică. Dar cu tot acest trecut neplăcut al lor, fiecare încearcă să-și depășească temerile și să trăiască liber în prezent.

Aș vrea să mă aștepte și pe mine cineva este un alt roman de la Anna Gavalda bifat în lecturile lunii iunie. Toate cărțile ei se citesc ușor și rapid, dar nu duc deloc lipsă de substanță. Din contra. Aceasta este, de fapt, o carte de povestiri scurte, fiecare cu istoria ei dramatică, emoționantă, despre momente singulare care pot schimba vieți.

Anonima de miercuri e o carte polițistă fermecătoare din seria cu Melania Lupu. Proaspăt eliberată din închisoare, își reia alături de motanul ei Mirciulică obișnuitele investigații inteligente, fiind mai mereu cu un pas înaintea poliției, exasperând pe toată lumea cu aparenta ei inocență de copil, dar ajutând într-un final la rezolvarea cazului.

🌟 Este o lectură inteligentă și amuzantă, care te face să îndrăgești și mai mult personajul principal și felul lui de a fi și de a acționa. Recomand toate cărțile autoarei!

Culorile uitării este o altă carte citită de la Dr. Vasi Rădulescu

Este nu doar de specialitate, despre medicină, ci și despre viață în toată splendoarea ei. De data asta cartea se axează pe povești și sfaturi legate de mecanismele creierului și ale gândirii.

Acestea 9 au fost cărțile lunii iunie pentru mine. Sper că veți găsi inspirație pentru viitoare lecturi și vă amintesc că postările ulterioare vor fi în mare tot despre ceea ce am citit în lunile trecute.

Vă îndemn și pe voi să-mi spuneți ce ați mai citit în ultima vreme.

🌟 PS. Apropo, legat de cărți. Pe contul meu de Instagram(⬅️ click aici) am un giveaway cu prima carte scrisă de Leonard Cohen – Joaca preferată. Mai sunt câteva zile în care vă puteți înscrie pentru a câștiga volumul. Intrați acolo pentru a vedea toate informațiile. Multă baftă! 🌟

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!