Site Overlay
cărți de mai

Cărți de mai. Ce am mai citit și ce recomand mai departe

Suntem în iunie, aproape de sfârșit, dar eu încă nu am postat articolul cu cărți de mai. Sunteți sau nu curioși, eu vă spun în cele ce urmează ce am citit în ultima lună de primăvară și cine știe, poate chiar vă va inspira vreun titlu și pe voi.

5 titluri de cărți de mai

  1. „Caietul cu nume pierdute” de Sofia Lundberg
  2. „Abatorul cinci” de Kurt Vonnegut
  3. „Scrisori din insula Guernsey” de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows
  4. „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough
  5. „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty

Ca de obicei, dând click pe fiecare titlu veți ajunge pe recenzia mai amănunțită de pe Booknation.

„Caietul cu nume pierdute” este un roman tare emoționant despre o femeie ajunsă singură la bătrânețe, dar care nu contenește să inspire pe cei din jur prin tăria și încăpățânarea cu care ține de viață. Este o poveste istorică deosebită care te poartă în timp și în diferite locuri din lume alături de personajul principal care uimește și emoționează.

⭐ Mi-a plăcut tare mult. Are sentiment și te înduioșează. Nu este o poveste de dragoste tipică.

„Abatorul cinci” este distopia la care țineam demult să ajung. Este o carte cult ce trebuie citită de fiecare dintre noi. Deși poate părea ciudată și aberantă pe alocuri, se axează pe adevăruri istorice(evenimente din cel de-Al Doilea Război Mondial) și este în parte chiar semi-autobiografică.

⭐ O recomand!

„Scrisori din insula Guernsey” este cea mai duioasă carte de dragoste citită în ultima vreme

Nu este chiar obișnuită și asta nu doar datorită personajelor și a felului în care își creează acestea legături, cât prin felul în care este compusă. Romanul istoric și romance este format pe de-a-ntregul din scrisori primite și trimise de personajul principal către prieteni și necunoscuți.

⭐ O ador și la fel o veți face și voi dacă sunteți în căutare de o carte romantică, amuzantă și caldă. În plus, are și ecranizare pe Netflix. Eu am văzut-o și m-a captivat.

„Prietena mea de suflet” este singurul thriller din cărți de mai, dar o-la-la, este super reușit și înspăimântător. Nu începe în forță cu povestea femeii bântuite de trecut. Dar când ajungem să ne dăm seama ce a făcut și de ce se ascunde, parcă ne vine să o luăm la sănătoasa și să nu mai avem de-a face cu ea.

Atunci când o prietenă îți devine cel mai rău dușman și o altă prietenă ajunge să te surprindă plăcut, nu poți decât să-ți schimbi conceptul despre prietenie și tot ce ai știut până atunci despre asta.

⭐ Fani ai thrillerelor, fiți pe fază la cartea asta! Dacă v-a plăcut “Prin ochii ei” și vi s-a părut twisted, puneți pe listă și acest roman al autoarei.

„Gândește ca un călugăr” este cartea de dezvoltare personală care mă intriga de mult timp

O aveam în bibliotecă deja, dar nu am ajuns la ea decât în mai. Și recunosc că nu m-a acaparat cu totul, dar cu câteva “înțelepciuni” ale lui Jay Shetty sunt cu totul de acord.

– Trăiește în prezent!

– Oamenii apar în viața noastră, dar și pleacă. Acceptă că totul are un rost.

– Oferă ajutor și iubire și le vei primi la rândul tău într-un fel sau altul. Fă mereu lucruri bune în mod dezinteresat.

– Nu înceta niciodată a învăța lucruri noi.

⭐ Cartea asta nu îți schimbă lumea, dar tu o poți schimba practicând din lucrurile scrise în ea. Cel puțin te poți schimba pe tine și asta e de ajuns.

După cum vedeți, cele 5 cărți de mai sunt foarte diferite și asta mă bucură și pe mine să observ. Mi-am propus să citesc din ce în ce mai variat și să-mi deschid orizonturile și văd că reușesc de la lună la lună să-mi îndeplinesc obiectivele livrești.

Acum vine rândul vostru, ce ați citit recent și v-a inspirat cel mai mult? Nu contează genul sau numărul de cărți bifate.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Cărți de mai. Ce am mai citit și ce recomand mai departe

  1. Ultima carte pe care am citit-o și chiar m-a impresionat a fost Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosasaki.
    Mi-am notat recomandările tale și, până la impresia împărtășită despre Gândește ca un călugăr, aceasta era prima pe care aș fi vru să o citesc. 🙂
    Mulțumesc!

  2. O am și eu pe listă pe aceasta menționată de tine. Mie mi-a plăcut cartea cu călugărul și experiența lui de viață deși nu am luat-o 100% ca model pt propria viață. Conține și exerciții de aplicat dacă ai răbdare să le încerci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2025 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes