Astăzi am zis să recuperez cu articolul lunar despre cărțile citite. Am rămas restantă cu titlurile pe care le-am citit în luna aprilie. Nu sunt multe, doar 5 lecturi am avut. Așa că veți scăpa ușor de mine azi, însă nu fără să vă zic totuși care au fost favoritele și care sunt cărțile pe care vi le recomand și vouă.
Acestea sunt cărțile pe care le-am citit în luna aprilie
- „Ape adânci” de Patricia Highsmith
- „Homo Sapiens. O istorie plină de speranță” de Rutger Bregman
- „Portocala mecanică” de Anthony Burgess
- „O iubeam” de Anna Gavalda
- „Grădina de sticlă” de Tatiana Țîbuleac
Ca de obicei, fiecare își are recenzia completă pe Booknation și veți ajunge la fiecare în parte dând click pe titlul de mai sus care vă interesează.
„Ape adânci” este un thriller mai mult psihologic despre un cuplu neobișnuit care alege să rămână împreună în ciuda nepotrivirilor. Însă atunci când soția sare calul iar soțul s-a săturat să tot menajeze situația și doar să facă aluzii nevinovate, se trece la lucruri serioase. Criminale chiar. Și totul se deteriorează, lumea celor doi fiind zguduită, niciunul dintre ei alegându-se cu ceva bun din asta.
Găsiți cartea pe Elefant, Cărturești, Litera, Libris, Librăria Delfin.
„Homo Sapiens. O istorie plină de speranță” este cartea mea preferată din luna aprilie. O recomand tuturor datorită subiectului, exemplelor și studiilor de caz din ea și a felului în care este scrisă. E o carte de non-ficțiune, despre om și origini, despre bunătatea și răutatea omului și despre prietenie, compasiune și efectul de turmă.
Chiar dacă tot ceea ce am fost învățati de-a lungul timpului despre omenire este că ne naștem răi și egoiști, istoricul autor al scrierii contraargumentează. Asta m-a uimit și m-a bucurat foarte mult atunci când am citit cartea. Se pare astfel că realism înseamnă a vedea lumea cu ochi buni și nu prin lentile întunecate, așa cum am fost obișnuiți să o facem de când timpul.
Găsiți cartea pe Elefant, Cărturești, Litera, Libris, Librăria Delfin.
„Portocala mecanică” este o carte care poate fi mai greu de înțeles la început
Este un clasic modern și o distopie de altfel, dar suprinde în esență importanța liberului arbitru. Limbajul folosit în această scriere de ficțiune este și el surprinzător deoarece este în mare parte inventat.
Cu toate acestea te obișnuiești cu el și chiar vei ajunge să apreciezi și mai mult cartea datorită acestui aspect original. Totuși, este o scriere plină de scene violente și asta te va șoca, ba chiar este posibil să nu o poți continua.
Găsiți cartea pe Elefant, Cărturești, Libris, Librăria Delfin.
„O iubeam” este o carte scurtă, ușor de citit și cu toate acestea având un mesaj emoțional profund. Deși o vei da gata în doar câteva ore te va surprinde povestea ei și te vei gândi mai mult la alegerile pe care le faci în viață și urmările acestora.
Găsiți cartea pe Elefant, Cărturești, Libris, Librăria Delfin.
„Grădina de sticlă” nu mi-a intrat la inimă din prima. Nici mai încolo odată trecută de începutul ei. Totuși m-a impresionat și mi-a plăcut determinarea personajului principal, care odată orfan se simte orfan toată viața, dar cel puțin încearcă prin propriile forțe și cu curaj să treacă mai departe și să își croiască viața la care a visat.
Găsiți cartea pe Cărturești, Libris.
Acestea au fost cele 5 cărți citite de mine în luna aprilie
Preferata mea și cartea pe care v-o recomand cu toată seriozitatea este „Homo Sapiens. O istorie plină de speranță” de Rutger Bregman.
Acum sunt curioasă ce ați citit voi luna trecută și ce îmi recomandați mie. Hai cu titlurile în comentarii.
* Comandând cartea de pe unul dintre aceste linkuri afiliate, voi câștiga și eu un mic procent, așadar mersi pentru asta!
~ Oana M.