Site Overlay
teambuilding Hotel Opal

Teambuilding cu echipa de creativi la mare

Dintotdeauna mi-a surâs ideea de a organiza evenimente și a pune zâmbete pe fețele oamenilor. Și chiar dacă în prezent nu acesta este jobul meu, o voi lua ca pe o provocare. Astfel voi încerca să organizez fictiv un teambuilding la mare în România.

Presupun așadar că eu sunt responsabilul pe partea de distracție din firma de publicitate din care fac parte

Așa că eu voi vi cea care va încerca să creioneze și să facă posibil un astfel de eveniment pentru anul acesta. Cu scopul de a întări relațiile dintre colegi și a ne dezlănțui creativitatea pentru mai departe.

Eu consider că un teambuilding este ca o mare șansă de a aduna minți strălucite laolaltă. Făcându-le să se cunoască mai bine între ele și îmbunătățind relațiile de muncă și sociale. Spiritul de echipă nicicând nu poate fi potențat mai bine decât într-un teambuilding care îmbină atât comunicarea, cât și jocurile distractive.

Iar pentru un astfel de eveniment organizat musai în orice firmă cel puțin o dată pe an, m-am gândit ca destinația să fie marea, litoralul românesc. Sau cel puțin o parte din el, cu cazare la mare și văzut și ca o mini vacanță la mare.

Chiar dacă e vorba de ceva legat de muncă totuși, astfel de evenimente la mare fac pe toată lumea să se destindă și să fie naturală.

Organizarea unui teambuilding la mare nu poate fi totuși floare la ureche. Mai ales dacă echipa de oameni care va participa face parte dintr-o firmă dintr-o regiune a țării îndepărtată de litoral. Și cam așa ar sta situația în cazul planningului fictiv pe care îl gândesc eu aici.

Următorii pași mă vor îndruma în realizarea acestui teambuilding care trebuie să aibă succes

Când să aduni un grup de oameni cu imaginație, animați și geniali, care dau în orice clipă în munca lor tot ce-i mai bun? Clar nu în timpul săptămânii când muncesc cu drag și spor la birou sau când merg la întâlniri cu clienții. A mai rămas weekendul.

Două zile sunt mai mult decât suficiente pentru un teambuilding reușit. Mai ales că se va ține la mare. Unde, vă povestesc mai încolo. Nu suntem mulți în echipă. De aceea cred că îmi va fi și mai simplu să pun la punct totul. Șeful m-a lăsat pe mine să vin cu un plan, cu un set de activități. Să mă ocup de rezervarea cazării și a locației de desfășurare.

Cred că nu îl voi dezamăgi. Țin prea mult la locul meu în firmă și chiar sunt încântată că mi s-a oferit șansa asta. Iar dacă simt că mă poticnesc, îi voi cere oricând ajutorul unuia dintre colegi.

Organizarea acestui teambuilding se învârte în jurul a 5 întrebări scurte: “Cine?” “Ce?” “Unde?” “De ce?” “Când?

“Cine” sunt membrii departamentului de publicitate de la firma la care lucrez. Bineînțeles, împreună cu șeful și cu subsemnata. Ca număr ar fi 15 persoane.

“Ce?” se referă la natura evenimentului, teambuilding bazat pe o serie de activități cu durata de două zile.

“Unde?” este locația la care m-am gândit și asupra căreia am rămas. Și anume Hotel Opal, din stațiunea Cap Aurora de pe litoralul Mării Negre. Dispune și de restaurant pentru evenimente, terasă și sală de conferințe. Aparte de minunatul avantaj al unui teren de tenis și a unei plaje amenajate, la doar 50 de metri de hotel.

“De ce?”. Această întrebare este esențială pentru organizarea evenimentului. Scopul teambuildingului este de a ne cunoaște mai bine între noi, angajator și angajați. Și de a spori abilitățile de lucru în echipă. În același timp, luând energie și idei noi creative pentru birou.

“Când? este un aspect de asemenea important pentru reușita evenimentului social. Un weekend în luna iunie. Numai bine când la mare totul este pregătit pentru sezonul estival. Nici full sezon, dar nici când încă e rece și nu te poți bucura de locație și de facilitățile ei.

Acum că în mare totul este stabilit și acceptat de către marele șef, nu îmi mai rămâne decât înștiințarea colegilor, crearea bugetului, rezervarea locației și cazărilor pentru o noapte. Și cel mai important și fun, stabilirea activităților de întreprins în cele două zile de teambuilding.

Aici sunt sigură că și colegii mei vor veni cu idei geniale, pe care sigur le voi include în agendă. Până la urmă despre asta e vorba, comunicare și deschidere către fiecare sugestie din cadrul echipei.

Vitală pentru reușita evenimentul este locația

Asta aparte de stabilirea unui weekend exact din iunie în care toată lumea să fie liberă pentru mers la mare, la teambuilding. Asupra transportului am decis că ar fi mai lejer să închiriez un microbuz sau să iau bilete la un autocar cu destinația mare.

Nimeni nu ar vrea să-și strice weekendul, mai ales dimineața, conducând prin traficul din România câteva ore bune, pentru a ajunge mai apoi epuizat și frustrat la destinație.

De ce am ales Hotel Opal ca destinație de litoral 2022?
 • Cazare în camere spațioase, luminoase, duble sau standard, cu vedere la mare sau la pădure
 • Restaurant cu capacitate mare de locuri în interior și exterior, cu una sau două mese incluse în pachetul de cazare(mic dejun, prânz), plus terasă și zonă cozy de lounge
 • Sală de conferințe cu capacitate de aproximativ 80 de locuri, perfectă pentru un teambuilding intim, cu lumină naturală și posibilitate de asistență pe toată durata evenimentului, gratuit
 • Teren de tenis ce poate fi închiriat pentru jocuri de o oră sau mai mult, perfect pentru activități pe echipe, la dublu
 • Plajă amenajată, în proximitatea hotelului, unde se pot închiria șezlonguri și măsuțe cu umbrele, pentru sesiuni de relaxare, bronzat ori băi în mare
 • Posibilitate transport către hotel, perfect pentru modalitatea noastră de a ajunge la mare pentru teambuilding

Iar acum că am stabilit unele dintre cele mai esențiale lucruri pe lista evenimentului, să trecem la agenda de activități propusă pentru un teambuilding distractiv.

În cele două zile de cazare la Hotel Opal, și datorită facilităților puse la dispoziție de unitatea de cazare, am gândit următoarele sesiuni de comunicare și jocuri pentru întreaga echipă de creativi.

Activități amuzante și provocatoare pentru un teambuilding la mare
 1. În incinta hotelului(sala de conferințe cel mai probabil)
 • Două adevăruri și o minciună. Fiecare membru al echipei va trebui să scrie două adevăruri și o minciună despre el pe o bucățică de hârtie. Apoi, fără a dezvălui ce e scris pe notiță, fiecare trebuie să vorbească cu fiecare despre ce a scris acolo legat de el, fără a zice însă ce e adevăr și ce e inventat. După această conversație, se adună membrii echipei într-un cerc(și șeful evident) și se supune la vot care se cred a fi minciunile și adevărurile despre fiecare persoană în parte. Scopul jocului e ca toți să comunice mai bine între ei la birou și eventual să se cunoască mai bine personal.
 • Cel mai frumos moment din viață/de la birou. Fiecare va trebui să scrie despre cele mai frumoase momente din viața sa ori de la birou. Apoi, cu ochii închiși, fiecare coleg va trebui să decidă doar asupra unui moment pe care să-l retrăiască dacă ar fi să mai aibă doar 30 de secunde la dispoziție de trăit.
2. Pe plajă sau la terasa hotelului
 • Creați pe echipe sau individual un logo ca să reprezinte echipa ori pe sine ca individ în doar un minut. Din ce? Nu desenat. Ci creat din monede și diverse lucruri de pe masă(dacă se desfășoară pe terasă ori restaurant). Sau din scoici și paie, pahare ori altceva găsit pe nisip(dacă jocul are loc la plajă). Apoi fiecare echipă sau coleg trebuie să explice ce reprezintă acel logo. Activitatea îi va face pe participanți să se cunoască mai bine și să își potențeze creativitatea. Lucrând în echipă și având deadline.
 • Căutare de comori pe plajă. Se răspândesc diverse obiecte pe porțiunea de plajă pe care stau membrii echipei și apoi se fac grupe de câteva persoane. Se pot oferi indicii iar colegii ar trebui să coopereze între ei pentru a găsi cele mai multe comori. Echipa câștigătoare primește cocktailuri ori înghețată gratuit.
 • Câmp minat. O altă activitate de teambuilding perfectă pentru plajă, care este și un exercițiu de încredere. Se fac echipe de câte două persoane. Se montează “mine” ici colo pe porțiunea de plajă pe care are loc evenimentul. Apoi, cu un coleg legat la ochi și cu unul care vede, dar stă pe margine, se dă startul jocului. Câștigă echipa care reușește să ajungă la loc sigur, îndrumată departe de mine de către un coleg, în timp ce celălalt îi dă indicațiile corecte.

Mai sunt detalii de luat în calcul, însă cam așa ar arăta un teambuilding organizat de mine la mare la Hotel Opal, odată cu startul sezonului estival.

Sper ca aceste idei și sugestii să vă fie de ajutor cândva în realitate dacă veți fi în postura în care am fost eu acum în mod fictiv.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!