Site Overlay

Moda sustenabilă și comorile din second hand

Că îmi plac hainele, cred că e specific oricărei femei. Însă că îmi plac hainele luate cu cap și economie, cred că mă diferențiază un pic de restul. Mă refer aici la varianta îmbrăcăminte second hand și outlet. Spre deosebire de multe fete pe care le-am auzit că nu au răbdare la cumpărături de acest gen, mie îmi place să petrec zeci de minute prin magazine fizice sau online de tip second hand.

Ador să caut fiecare mică sau mare comoară chiar dacă asta înseamnă să iau la rând zeci de umerașe sau rafturi cu produse

Îmi place să iau și să probez în fel și chip articole vestimentare și să îmi fac o idee despre cum le-aș putea integra în garderoba pe care o am deja. Nu puține dăți au fost cele în care am descoperit produse de calitate, ba chiar cu etichetă pe ele. La prețuri extrem de bune și de la branduri la care altfel nici nu aș fi visat.

În iarnă mi-am luat o geantă foarte elegantă și practică, neagră, perfectă pentru orice ținută, de la Guess. Nu m-aș fi gândit vreodată că îmi voi cumpăra un asemenea accesoriu la preț întreg, de nou. Drept pentru care când am văzut într-un outlet genți de firmă la un sfert de preț din valoarea lor originală, nu am ezitat și a făcut alegerea cea bună.

Încă un exemplu de comoară descoperită într-un magazin second hand a fost un rucsac Louis Vuitton, luat cu mai puțin de 50 de lei

Pentru acesta m-am bucurat chiar și mai mult deoarece nici nu visam să mă interesez de un asemenea produs online sau fizic, din cauza prețurilor foarte mari practicate. Dar pentru că accesoriul nu este nou, deși în stare foarte bună și de calitate superioară, am reușit să pun așa mâna pe el.

Pe mine nu mă deranjează să port haine ce au fost ale altora sau să creez ținute cu accesorii sau încălțăminte la mâna a doua.

Îmi place să cred că astfel dau o nouă șansă la viață acelor produse, reutilizându-le cât sunt încă purtabile și făcând mixuri originale cu hainele noi pe care le am deja în dressing.

De ce îmi place să fac cumpărături de la magazine second hand și outlet?
  • Prețul este convenabil, mult mai mic la orice produs decât în varianta nouă, abia lansată. Prefer să aștept un timp ca să treacă trendul, deși nu am fost niciodată fana tendințelor în modă, astfel să pot lua ce îmi doresc la prețuri mai mici. Mă caracterizează economia. Și nu doar în ceea ce privește îmbrăcămintea.
  • Prefer articolele vestimentare, încălțămintea și accesoriile versatile, care nu sunt trendy, dar care bat timpul și sunt și elegante.
  • Îmi place să-mi petrec timpul în magazine mari, pline cu tot felul de standuri, umerașe și dulapuri pe unde să scotocesc în voie. Pentru mine e o relaxare, o destindere frumoasă. În această activitate chiar am răbdare iar când dau de ceva cu adevărat deosebit, mă simt în al nouălea cer.
  • Fac alegeri de modă sustenabilă. Nu cumpăr lucruri noi pentru care au fost epuizate zeci de resurse și ore de muncă plătite puțin. Reutilizarea lucrurilor care încă își fac treaba mi s-a părut mereu o idee grozavă.
  • Prin rochii second hand și accesorii vintage îmi și place să mă exprim așa cum sunt eu, cu stilul meu, cu felul meu de a fi. Uneori retro, romantic, alteori elegant, cu note sporty. Sau feminin chic cu accesorii de calitate și o atitudine care să le pună în valoare. În plus, a te îmbrăca de la second hand nu ar trebui să fie ceva tabu. Din contra, ar trebui să ne facă să ne simțim speciali, unici, la fel ca modul de a ne îmbrăca, aparte de cel de turmă.
  • Știai că unele magazine second hand donează banii încasați pe articolele vestimentare vândute către diferite asociații caritabile sau ONG-uri? Cred că acest considerent ar trebui pus mai sus decât toate celelalte de altfel.
Încă din liceu când aveam proprii bani preferam să-mi petrec timpul liber după ore colindând magazinele second hand din oraș

Și mai ales să pun musai mâna pe ceva bun cu care să mă și afișez eventual a doua zi la școală sau la vreun party. Uneori mergeam singură în această epopee. Alteori eram însoțită de colege de liceu sau de prietene la fel de iubitoare de chilipiruri ca mine.

Încă am această plăcere de a mă pierde în outleturi și second hand-uri. De aceea oriunde aș ajunge, fie în România în orașe mici și mari, fie în afara țării, nu voi zice nu niciodată la astfel de ocazii. Iar atunci când nu sunt în magazine fizice, intru online și scrollez după produse vestimentare unicat, la prețuri avantajoase, care să înlocuiască ce am donat ori s-a uzat. Sau când am chef de o noutate în garderobă. Noutate în sensul de nou la mine în dulap, nu nou din fabrică.

Voi ce plăceri vestimentare aveți în legătură cu îmbrăcămintea second hand? V-a făcut cu ochiul de-a lungul timpului sau considerați că e ceva ce ar trebui să știți doar voi fără a da prea multe detalii?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!