Site Overlay
filme și seriale de pe Netflix

Filme și seriale de pe Netflix urmărite în ultima vreme

Pe lângă plimbări de weekend prin Danemarca, articole înscrise la SuperBlog, advertoriale scrise și citit masiv, mi-am ocupat timpul și cu filme și seriale de pe Netflix. O vreme mi-am dat seama că plătesc abonamentul degeaba. Așa că am zis să recuperez.

Și iată, acum vă spun și vouă ce am mai văzut nou în ultima vreme. Poate aveți nevoie de sugestii sau poate vă interesează ce părere mai am eu despre noutățile momentului.

Ce filme și seriale de pe Netflix am urmărit recent

Nu mă dau critic, deci ce voi scrie aici despre fiecare serial și film văzut este strict părerea mea simplă și umilă. Voi scrie ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut și probabil voi recomanda și ce mi s-a părut mie worth watching.

Against The Ice(2022)

Foarte fain filmul ăsta. Este inspirat din fapte reale iar asta îmi place mereu când vreau să urmăresc ceva bun. În plus, unul dintre actorii principali este Nicolaj Coster-Waldau. El mi-a atras atenția încă din Game of Thrones și m-a impresionat după și mai mult în alte filme în care a jucat.

Povestea peliculei este despre o explorare a Groenlandei efectuată de doi bărbați, unul experimentat, altul mai puțin. Poveste inspirată din adevărata expediție polară din Danemarca, din 1909.

Recomand filmul pentru că are aventură, actori buni, suspans și multă tensiune psihologică.

Extremely wicked, Shockingly Evil and Vile(2019)

Un alt film bazat pe fapte reale. Mai exact pe povestea de viață a criminalului în serie american Ted Bundy. Sau mai bine zis pe perspectiva celei mai stabile partenere de viață ale sale, o mamă singură, care chiar și pusă în fața adevărului, tot refuză să creadă că acesta este un ucigaș sadic.

Și actorii din această dramă sunt buni din punctul meu de vedere. Lily Collins se pare că nu e bună doar în comedii romantice. Iar Zac Efron este atât de carismatic și de convingător în rolul lui Ted Bundy încât te șochează.

Dacă te interesează cumva biografiile criminalilor în serie, atunci pune și filmul ăsta pe lista ta. Am și o carte bună despre asta – Dosarele criminalilor în serie de Paul Simpson.

The Chestnut Man(2021)

Un serial danez adaptat după thrillerul Omul de castane de Soren Sveitrup care este cu siguranță de văzut este The Chestnut Man. Nu ai zice că Danemarca, cea mai fericită țară din lume, ar putea fi inspirația pentru asemenea producții de suspans, care te îngrozesc. Însă se pare că danezii scriu și produc unele dintre cele mai bune thrillere lansate vreodată.

Recomand serialul. Are doar un singur sezon cu 6 episoade. Nu se lungește inutil. Iar atmosfera și actorii sunt aleși pe măsura astfel încât să te țină lipit de ecran.

The Tinder Swindler(2022)

Trebuia să văd și eu ce e cu documentarul ăsta despre unul dintre cei mai mari escroci sentimentali contemporani. Da, nu e ceva wow care trebuie văzut neapărat. Dar îți deschide totuși ochii asupra unei anumite tipologii de oameni care te pot manipula fără să îți dai seama. Mi-a plăcut felul în care a fost conceput. Îmi pare rău pentru victime. Dar în același timp nu îmi vine să cred cât de naive pot fi unele persoane.

De asemenea, este enervant că un ins precum cel despre care e vorba aici scapă basma curată și îi mai sunt propuse și proiecte de viitor, pentru a-l face și mai celebru. Nu îmi vine să cred în ce lume trăim și ce se poate face pentru rating și bani!

Stuck Together(2021)

De asta îmi plac mie filmele franțuzești. Pentru că sunt axate pe haz de necaz. Au o ironie mai mult decât fină și au subiecte care pot fi și serioase și amuzante totodată. Acest film de comedie este despre viața unui grup de locatari dintr-un bloc din Paris pe timp de pandemie.

Mi-a plăcut foarte mult că s-a axat pe viețile oamenilor obișnuiți care au dat glas tuturor temerilor, ironiilor și situațiilor de bine și de rău care au fost împărtășite de altfel de o lume întreagă în timpul pandemiei.

Am regăsit acolo, deși fiind vorba de o producție franțuzească, pe ipohondrul enervant de temător, pe cel care crede în teoria conspirației, pacientul care are de suferit și chiar este răpus de virus. Pe cel care nu ia în serios restricțiile și iese din casă fără nici o asigurare.

Pe cel care profită de panica creată. Dar și pe doctorul care ajută și se implică 100% în vindecarea bolnavilor. Iar laborantul excentric care face singur orice îi stă în putință pentru a găsi un vaccin sau un antidot este cireașa de pe tort. Recomand filmul!

Don’t Look Up(2021)

Încă de când am auzit de acest film, am vrut să-l urmăresc. M-au atras plotul, actorii și felul ironic în care a fost imaginată lumea și reacțiile ei la o iminentă amenințare apocaliptică.

Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence în rol de astronomi care trebuie să avertizeze lumea. Meryl Streep drept președinte al Statelor Unite ale Americii care își vede doar propriile interese. Cate Blanchettmoderatoare celebră și superficială, neîncrezătoare în știrile cu adevărat serioase. Ariana Grande drept o influenceriță faimoasă și atrasă de show mai degrabă decât de realitate.

Poate că nu e un film de Oscar. Însă mesajul pe care îl transmite și varietatea de reacții pe care le poate avea lumea în fața unui scenariu dezastruos merită interesul tău.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window(2022)

Numai titlul ăsta lung te plictisește. darămite scenariul, parcă copy paste după filmul The Woman in the Window(2021). Cam nimic nu este original aici. Doar un alt serial care lungește acțiunea ce ar fi putut avea loc într-un thriller de duzină. Povestea e aceeași cu cea din filmul amintit mai sus în care joacă Amy Adams. Doar povestea de viață a femeii cu probleme are mici diferențe.

Femeia se numește tot Anna. Locuiește tot singură și își petrece timpul consumând alcool până nu mai știe de ea și holbându-se pe fereastră la ce fac vecinii în casele lor. De data asta fiica i-a fost ucisă și este despărțită de soț. Nu mai este doctoriță, ci artistă. Dar tot așa are vedenii și se îndrăgostește de vecini. Fiind, bineînțeles, mai apoi martora puțin credibilă a unei crime văzute numai de ea.

Serialul are un singur sezon și 8 episoade, dar este slăbuț. Este super previzibil și ghicești fără să urmărești prea multe episoade cine e criminalul. Căci da, ai dreptate Anna, chiar există un criminal și tu chiar ai asistat la o crimă. Ah, de data asta fobia Annei din serial e legată de ploaie și nu de spațiile publice.

Și, mă scuzați vă rog, se pare că serialul acesta ar fi o parodie replică la toate thrillerele psihologice apărute de un timp. Acum îmi explic totul. 😀

Cam aceste filme și seriale de pe Netflix le-am urmărit eu în ultima vreme. Iar în prezent continui vizionarea serialelor Snowpiercer și Maid. Despre ele am să vă zic mai multe într-un articol viitor, după ce le voi finaliza.

Voi ce ați mai urmărit demn de vizionat pe Netflix?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Filme și seriale de pe Netflix urmărite în ultima vreme

  1. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window(2022)
    – nu o sa retin niciodata titlul asta si nici nu o sa pot sa il pronunt! :)))))) Insa m-am uitat si eu, a fost asa…mai mult o comedie. :))) Finalul, WOW!:))))

    1. Daa, eu mi-am dat seama de la inceput ca cel mai inocent e de fapt diavolul in persoana. Dar de fun a mers serialul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!