Site Overlay
meditații la matematică

Soluție modernă. Impasuri de învățare vechi. Meditații la matematică online

Nu mi-a plăcut niciodată matematica. Am învățat lucrurile de bază, evident. Dar mai mult nu poți scoate de la mine. Și poate dacă m-ar fi atras măcar un pic, poate că m-aș fi străduit să o înțeleg și să o aprofundez. Așa, doar m-am chinuit cu orele de la școală și apoi cu câteva ore de meditații la matematică la domiciliu pentru a izbuti să trec la examenul de capacitate.

Nici profesorul de matematică din gimnaziu nu prea m-a ajutat să înțeleg mare lucru

Nu vreau să vorbesc de rău oamenii care nu mai sunt printre noi. Și nici nu vreau să îmi găsesc mie scuze. Dar omul acela mai mult făcea glume și venea cam vesel la ore, dacă înțelegeți ce vreau să zic. Nu s-a ținut de capul nostru ca alți profesori. Și nici nu a jucat rolul de prof sever ca să ne facă să învățăm. Dar nici atitudinea lui glumeață și de gașcă nu prea ne-a făcut bine. Cel puțin mie nu mi-a făcut.

Iar notele pe care le aveam la matematică în catalog erau mai mult inspirate de moment. Așadar, asta este povestea mea cu această materie. Pe care să nu înțelegeți greșit, nu o urăsc. Nu mi-a cășunat în nici un fel. Dar nici nu o iubesc și nu o voi iubi vreodată. Deși îi văd rostul în viața de zi cu zi.

Cred că dacă aș fi avut un alt profesor de matematică în clasele V-VIII, mult mai dedicat și mai pasionat de însăși meseria lui pentru a ne insufla și nouă dragostea sau cel puțin atracția față de materie, poate nu aș fi stat aici învinuind pe cineva. Și de fapt, la o adică, de ce o fac oricum? Nu pot zice că matematica mi-a distrus viața. Sau că ar fi putut să mă ajute să devin altfel sau să îmi schimb pasiunile și meseria.

Așadar, ce e cu tot discursul ăsta?

Ce încerc eu aici să fac este să atrag atenția asupra modului în care se poate face educație în ziua de azi. În special legat de disciplina Matematică deoarece asta pare să pună unele dintre cele mai mari probleme elevilor din ziua de azi. Și de oricând. Nu zic că limba română, istoria sau geografia ar fi mai ușoare sau mai iubibile. Dar oricine studiază un pic, este atent și citește mai mult acasă ar putea să le înțeleagă.

Ceea ce nu se poate spune despre matematică deoarece aceasta trebuie luată logic și trebuie aplicată. E musai să îi înțelegi conceptele, să știi care și cum se aplică. Să înveți teoreme și să faci exerciții și probleme ca să îi dai de cap și să găsești cheia. Și aici e musai nevoie de ajutor. Dacă ai părinți buni, apți în domeniu sau care chiar își dau interesul să te faca să înțelegi, e super.

Iarăși, dacă ai colegi pasionați, și nu neapărat tocilari, care te ajută nu numai să copii, ci și să pricepi de ce e așa și nu altfel, atunci ai noroc mare. Dar doar dacă îți aduci și tu contribuția, ești prezent și nu urmărești altceva prin asta.

Esențialul, însă, este să ai un profesor bun de matematică

O persoană care a studiat ca să ajungă să te învețe pe tine ceva. Un om care iubește matematica și îi place să o predea. Care știe să o facă atractivă pentru oricine și care găsește soluții mereu pentru a te ajuta să nu rămâi în urmă. Un profesor dedicat și în temă, atent la nevoile tale de învățare și care să te ajute și cu pregătirea pentru BAC. Nu-i așa că dacă ar exista o asemenea persoană la școala ta, te-ai descurca mai bine?

Omenia, nu doar programa, răbdarea și atenția pentru cerințele individuale ale fiecărui elev ar trebui să existe pe fișa postului unui profesor de matematică din ziua de azi. Sau pe cea a unui prof care oferă meditații la matematică pentru bacalaureat sau evaluare națională.

Mi-aș fi dorit ca atunci când eram eu mai mică și mă pregăteam la mate pentru capacitate, să fi existat posibilitatea de a face meditații la matematică online.

Pe atunci aveam calculator, dar nu prea aveam net și nu știam decât de jocuri, yahoo și poze cu vedete

Mi-ar fi fost mai ușor să intru online individual sau alături de un grup de colegi și să ascult lecțiile predate de prof. În același timp putând întreba imediat despre ce nu aș fi înțeles. Făcând pauze pentru a putea nota tipsuri. Sau primind în timp real fișe, scheme și exerciții cu felul în care se poate rezolva pe care le-aș fi putut scoate la imprimantă in no time.

Dar gata cu nostalgia. Vremea mea a trecut, deși nu mi-a fost ușor la mate. Important e ca în ziua de azi, elevii să profite de tot ce e mai bun pentru pregătirea lor la școală ori la liceu. Să li se ofere cele mai eficiente metode de învățare. Pentru a trece cu brio de examenele de evaluare, națională, bacalaureat, admiterea la facultate, concusuri școlare și olimpiade.

Cred cu tărie că a lua meditații la matematică online în prezent este cea mai bună modalitate de a aprofunda această materie

Asta pe lângă informațiile primite la clasă, fizic. Centrul Unirea de meditații și limbi străine, care s-a dezvoltat pe mediul online și mai mult de la începutul pandemiei mi se pare un start minunat pentru elevii din ziua de azi.

Avantajele sunt sporite pentru elevi, liceeni. Pentru cei care se pregătesc pentru admiterea la facultate. Sau chiar pentru cei care la orice vârstă doresc să își pună la punct unele lacune.

  • Pentru început se poate experimenta o ședință gratis de meditații, cu o durată de 40 de minute. Elevul va putea vedea dacă este pe aceeași lungime de undă cu profesorul. Dar și dacă abordarea este conform cu ce își dorește.
  • Orele de meditații se țin online pe Zoom, presupunând doar o conexiune bună la internet. Din confortul propriei case.
  • La Centrul Unirea se pot alege meditații la matematică online fie pentru capacitate. Fie pentru bacalaureat sau alt examen important, cu profesori dedicați și specializați. În plus, se poate alege a studia astfel ori individual, singur cu profesorul. Ori în cadrul unui grup cu un anumit număr de elevi(maxim 5), atenția oferită de acesta fiind maximă.
Foarte practică este posibilitatea de a programa orele de meditații la matematică în funcție de timpul avut
  • Un și mai mare plus și deschidere față de elev îl oferă faptul că profesorul nu ia totul de la început dacă cunoștințele elevului sunt mai avansate. Așadar nu se pierd timp și bani, cum s-ar spune. Pe de altă parte, dacă elevul se află la început, totul se ia ușor, din start, cu explicații la orice pas.
  • Părinții sau tutorii sunt informați prin rapoarte periodice referitor la evoluția elevilor, pentru a vedea cum se descurcă și dacă sunt făcute progrese.
  • Un alt avantaj al meditațiilor online prin Centrul Unirea este posibilitatea, prin acord comun, ca ședințele de studiu să fie înregistrate. În acest mod se poate crea un fișier cu toate lecțiile, care pot fi accesate oricând dacă se dorește revenirea la ceva.

Mi-aș fi dorit ca și în trecut să fi existat așa ceva, pentru a profita eu însămi de beneficiile cursurilor efectuate în acest mod.

Voi ați alege o asemenea soluție pentru a vă pregăti mai bine la matematică?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Soluție modernă. Impasuri de învățare vechi. Meditații la matematică online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2025 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!