Acum că am finalizat construcția celei mai inovatoare clădiri de birouri din oraș, ce ar trebui să construiesc mai departe? În ce să mai investesc? Pe cine să mai fac fericit?
Ei bine, eu sunt încântat de traseul meu profesional de până acum. Dar mereu îmi doresc mai mult. Vreau să ajut românii să înțeleagă că și la noi se poate trăi bine. Că se poate locui nu numai în blocuri comuniste, ci și în apartamente elegante, aerisite și spațioase. În blocuri cu un aspect modern construite din materiale de calitate și cu instalații bine puse la punct.
Vreau să redau speranța României în ceea ce privește scopul imobiliarelor
Vreau să se înțeleagă că eu nu o fac doar pentru mine, pentru contul meu bancar sau pentru faimă. Chiar vreau să ajut oamenii deoarece și eu m-am născut și mi-am trăit copilăria printre blocurile gri, visând la o lume mai colorată.
Chiar mi-a venit o idee nouă acum. Zic că și bună. Ce ar fi dacă în loc să construiesc de la 0 ceva, aș renova clădiri care se află abandonate? Sau blocuri vechi și urâte care încă mai au chiriași sau proprietari ce trăiesc cu groaza că nu peste mult timp se vor prăbuși peste ei. Oare vechiul han părăginit din centru nu ar putea fi transformat într-un hotel pentru turiștii care sosesc aici? Iar dacă i-aș crea și o poveste oare nu ar atrage oameni doar pentru a-l vizita? Sau pentru a se bucura de camerele sale cu tematică.
Știu, poate m-am dus prea departe cu gândul. Iar acum că tocmai am terminat complexul de birouri din oraș, am cam rămas și fără capital.
Voi avea nevoie de un credit imobiliar pentru proiectul meu
Bine, oricând aș putea face un împrumut de investiții la bancă. Dar e prea multă hârțogăraie de făcut și prea mult de umblat. Iar eu vreau să trec la pasul următor cât se poate de repede. Nu vreau să fiu văzut drept acel antreprenor imobiliar care construiește ceva și gata, așteaptă să-i vină banii și nu mai face nimic toată viața lui.
Eu nu sunt așa. Vreau să fac ceva bun pentru orașul meu. Ceva care chiar va avea impact asupra locului în care m-am născut. Să intru în memoria oamenilor nu pentru că le-am luat banii. Ci pentru că am construit ceva care să-i ajute să trăiască mai bine, să se dezvolte, să înflorească ca comunitate.
Voi apela la Claret Credit pentru un credit antreprenor IFN(Instituție Financiară Nebancară) ca să obțin o soluție mai rapidă, dar eficientă pentru a transforma ideea mea în realitate. Eu nu sunt la început în domeniul imobiliarelor iar asta îmi va fi avantaj. Nu am nevoie de suport financiar pentru a-mi deschide o afacere. Eu voi avea nevoie de bani pentru a face ca afacerea mea să crească.
Să îmi întind aripile și să ajut cât mai multă lume prin renovarea de clădiri care pare că nu mai au nici un viitor
De ce m-am gândit să obțin un credit imobiliar de la Claret Credit și nu de la o bancă sau altă instituție financiară?
Deoarece timpul este prețios pentru mine iar în acest fel voi câștiga timp în care să fac planuri. Să comand materiale, să vin cu idei și să angajez efectiv forță de muncă. Voi afla direct un răspuns și mi se va explica exact care sunt condițiile de creditare, fără clauze ascunse. Apoi voi semna contractul.
Astfel voi obține suma de care voi avea nevoie direct în contul firmei mele de dezvoltare imobiliară. Și astfel mă voi putea apuca de treabă mai departe. Fără să risc că voi rămâne fără capital pe parcursul lucrărilor începute, incapabil să-mi plătesc oamenii, să fac rost de materiale și să pun la punct proiectul mult visat.
Totodată, voi putea alege singur perioada de rambursare și voi putea negocia costurile unui credit imobiliar acordat de Claret Credit. În plus, ca garanție voi oferi recenta clădire modernă de birouri din oraș, pe care am și început să o închiriez unor firme cu tradiție de aici de la noi.
Dar acum să spun un pic și despre ce voi alege să renovez până la urmă. Căci la asta m-am decis. La a reabilita și nu a construi, exact de ce e nevoie în România în momentul de față.
Mi-a rămas în minte vechiul han abandonat din centrul orașului
Un loc cu istorie și clasă, cu o arhitectură frumoasă, dar care nu ne prea face cinste în prezent. Mi l-am și închipuit reabilitat, sub formă de hotel, cu o fațadă îmbunătățită, dar practic neschimbând stilul arhitectural. Cu un mic restaurant boem la parter, care să se deschidă cu o terasă exterioară la care clienții hotelului să ia masa iar localnicii să servească o cafea bună.
Tot la parter va fi recepția și holul cu lifturile moderne și funcționale și cu locuri de așteptare comode, dar de inspirație retro. Minunatele scări din lemn decorate vor fi și ele reabilitate. Dar le va fi păstrată patina, astfel încât să îți dea impresia de călătorie în timp.
Pe când la etajele superioare se va desfășura toată povestea. Fiecare cameră va fi ca un portal într-un alt film de epocă. Având doar două etaje și câte 12 camere tip apartement pe fiecare nivel, hotelul va putea caza până la 50 de persoane odată. Însă se va putea închiria exclusiv un singur etaj sau ambele etaje pentru cazarea de persoane pe timp de evenimente care se vor desfășura la parter, în sala restaurantului.
Câteva tematici pentru camerele de basm din acest vechi han pe care îl voi transforma într-un hotel de epocă, istoric, însă în același timp modern
Jane Eyre, Pe aripile vântului, Lă răscruce de vânturi, Moulin Rouge, Romeo și Julieta. Neguțătorul din Veneția, Marele Gatsby, Anna Karenina, Little Women, Titanic, Casablanca.
Vreau ca prin acest proiect imobiliar inovator(finanțat de un credit imobiliar), care știu că este în parte riscant, să însuflețesc orașul. Și să redau viață uneia dintre cele mai frumoase clădiri pe care le are. Nu vreau ca astfel de construcții, care de departe bat orice construcție nouă, să dispară și nici să fie lăsate de izbeliște, când pot aduce atâtea beneficii în zonă.
Eu voi fi un antreprenor imobiliar împlinit(și-mi voi putea rambursa banii primiți prin creditul ipotecar pentru persoane juridice). Iar localnicii se vor bucura de noi locuri de muncă și de o dezvoltare economică a orașului. Toată lumea va fi fericită. În plus, eu îmi voi lua energie sporită pentru noi proiecte de reabilitare pentru clădirile vechi din zonă, pentru a le reda funcționalitatea și designul.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.
PS. Articolul este scris din perspectiva unui antreprenor imobiliar fictiv care obține un credit imobiliar pentru ideile lui. Dar cu o idee care aș dori să prindă la cât mai mulți astfel de antreprenori români din ziua de azi.
~ Oana M.