Site Overlay
am citit în luna februarie

Ce am citit în luna februarie. 5 titluri care poate vă vor interesa și pe voi

5 cărți am citit în luna februarie. Nici mai mult, nici mai puțin. Printre ele s-au numărat volume noi adăugate în bibliotecă(cum ar fi cele primite de la Editura Rao). Dar am reușit să citesc și două scrieri pe care le aveam deja acasă.

În plus, m-am ținut și de provocarea literară de la Editura Nemira pe luna februarie, bifând și o carte recomandată de un prieten. Care, în cazul meu, a și fost primită de la acel prieten.

Nu mai lungesc vorba și vă prezint acum ce am citit în luna februarie

  1. Mai ceva ca Odiseea de Maz Evans
  2. Sticletele de Donna Tartt
  3. Sora cea rea de Karen Dionne
  4. Puterea prezentului de Eckhart Tolle
  5. Trei femei de Lisa Taddeo

Așa cum v-am obișnuit, dând click pe fiecare titlu de mai sus veți ajunge la recenzia de pe Booknation.

Și acum câte ceva despre fiecare titlu în parte.

Mai ceva ca Odiseea este o carte de fantezie, destinată în special copiilor și adolescenților cu pasiune pentru mitologie. Însă, chiar dacă eu sunt acum un adult în toată regula, mi-a făcut plăcere să citesc cartea. În plus, mi-a amintit de perioada aceea faină de la începuturile “carierei” mele de cititor împătimit.

De atunci când răsfoiam Legendele Olimpului și nu mă mai săturam de odiseele eroilor și zeilor cu puteri extraordinare. Mai mult, acest volum face parte dintr-o serie amuzantă de mai multe cărți despre aceeași muritori și nemuritori, ființe de legendă și mit, care trec printr-o mulțime de provocări într-o lume modernă, dar fictivă.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Librăria Delfin, Cartepedia.

Sticletele a fost cartea care mi-a plăcut cel mai mult din tot ce am citit în februarie

A fost un roman emoționant, complex și cu morală. Am aflat despre artă, despre un spectru variat de emoții și despre prietenii care nu se pot uita niciodată. În carte e vorba de un băiat a cărui mamă moare într-o explozie provocată într-o galerie de artă. El scapă cu viață, dar odată cu el dispare din muzeu și un mic tablou valoros, care îi va bântui, dar și marca viața în cel mai special mod.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Litera.

Sora cea rea a fost thrillerul lunii pentru mine. De fapt, și surprinzător, a fost singurul thriller pe care l-am citit în luna februarie. Vine de la Editura Rao și are o autoare de la care am mai citit ceva în trecut. E vorba de Karen Dionne cu Evadarea din mlaștină, un alt thriller superb care îți taie răsuflarea.

Însă, pe lângă povestea șocantă a două surori, una dintre ele pur și simplu malefică, mi-a plăcut faptul că e vorba de un thriller psihologic, axat pe personaje și pe stările lor interioare. Trebuie să-l citiți și voi!

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Librăria Delfin, Cartepedia.

Puterea prezentului este cartea lunii februarie în provocarea de la Editura Nemira – o carte recomandată de un prieten

Volumul este de non-ficțiune. Mai exact de dezvoltare spirituală. Și mi-a fost făcut cadou de o prietenă dragă cu recomandarea de a-mi însuși măcar puțin din înțelepciunea sa. Acum, nu pot să mint. Nu am reușit să parcurg cartea cu atenția potrivită pe toată lectura ei. Aici e vorba de o experiență în sine. Citești un capitol, lași cartea jos, meditezi și încerci să aplici ceea ce afli din ea. Dar nu îți va reuși mereu.

Eu am un sfat pentru cei care doresc să o parcurgă și să poată rămâne cu ceva din ea. Încercați să citiți cartea în liniște, fără să aveți telefonul lângă voi, fără muzică, fără persoane care ar putea să vă întrerupă. Poate așa o veți aprofunda mai ok și veți reuși mai bine decât mine să trăiți clipa, prezentul, fără a zbura cu gândul la viitor sau a vă aminti de un trecut mai puțin plăcut.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Ultima carte citită în luna februarie este Trei femei, o adevărată revelație cu un subiect încă tabu chiar și în zilele noastre

Cartea de la Editura Litera nu este o ficțiune așa cum credeam. Este un volum de non-ficțiune, un fel de biografie a trei femei americane, axată pe viața lor sexuală. O viață pe cât de diferită și complexă, pe atât de asemănătoare din unele puncte de vedere.

Citind scrierea ai zice că este o plăsmuire a imaginației, atât de ireale par unele dintre momentele trăite de eroinele din ea. Dar este de fapt o carte documentar. Bazată pe o anchetă mai mult în stil jurnalistic, făcută de autoare pe parcursul a aproape 10 ani de zile, sondând emoții, amintiri și drame feminine.

Recomand și cartea aceasta, atât publicului cititor feminin, cât și celui masculin. Trebuie ca ambele genuri să citească astfel de cărți despre trăiri reale, pentru a învăța unii despre ceilalți. Despre dorințe latente, fantezii și lucruri despre care ar trebui să se afle în mod direct, din gura partenerilor de viață și nu din cărți.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Litera.

* Comandând cartea de pe unul dintre aceste linkuri afiliate, voi câștiga și eu un mic procent, așadar mersi pentru asta!

Acestea au fost cele 5 cărți pe care le-am citit în luna februarie.

Haideți în comentarii să-mi spuneți care au fost titlurile citite de voi în luna ce tocmai a trecut.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!