Site Overlay
noi cărți din biblioteca mea

Cele mai noi cărți din biblioteca mea

Săptămâna trecută am primit un colet ce conținea 3 cărți. Acesta a fost premiul meu pentru că am fost redactor activ luna trecută pe Booknation. Volumele au fost alese de mine și eu sunt acum mai mult decât fericita posesoare a lor. Dintre cele mai noi cărți din biblioteca mea două sunt de la Editura Polirom iar una de la Editura Nemira.

Două au fost alese mai mult spontan. Însă una dintre ele mi-o doream de mult timp și mi se pare grozav că o dețin în sfârșit.

Care sunt, așadar, cele mai noi cărți din biblioteca mea

Cartea preferată dintre toate, pe care mi-o doream de mult, și care m-a atras foarte tare datorită titlului și a coperții este “O să-mi mănânce pisica ochii? Răspunsuri la întrebări mari și mici despre moarte”.

Nu numai că există o pisică în titlu și în ilustrația de pe copertă, dar mă fascinează universul macabru despre care e cartea(am mai menționat acest lucru și cu alte ocazii). Și de aceea sunt și foarte curioasă de întrebările și răspunsurile ce se oferă în acest volum de la Editura Nemira.

Nu am citit încă acest ghid, dar l-am răsfoit puțin și mi-a fost de ajuns să îmi doresc să îl parcurg cât mai repede. Are ilustrații minunate în interior iar stilul de scriere este amuzant și relaxat, pe înțelesul tuturor.

Uite ce se scrie despre carte:

În această carte se dau detalii științifice reale, dar și contexte culturale despre moarte și ce înseamnă a muri; ne întâlnim și cu puțină istorie, subiectul e grav și tratat cu seriozitate, dar îmbrăcat într-un umor extrem de inteligent.
Philadelphia Tribune

O carte amuzantă, curajoasă și, pe alocuri, cu accente filozofice, care ne arată cât de puține știm, de fapt, despre moarte.
The Guardian

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Nemira.

Alta dintre cele mai noi cărți din biblioteca mea este “Joaca preferată” de Leonard Cohen

Recunosc că aceasta este una dintre cărțile comandate la întâmplare. Despre Leonard Cohen știam doar că este un cântăreț și un compozitor faimos al zilelor noastre. Dar am fost intrigată cumva de faptul că a și lansat nu doar unul, ci două romane – “Joaca preferată” și “Frumoșii învinși”.

Uite ce scrie pe verso despre cartea pe care o dețin eu acum de la el, de la Editura Polirom.

Joaca preferată este prima carte prin care celebrul cântăreț Leonard Cohen se anunță ca romancier. Tipic prin elementele autobiografice, romanul iese din normele convenționale datorită modului în care autorul concepe joaca personajelor sale.[…] Pe de o parte, roman al despărțirii de tinerețe, al momentului în care memoria devine mai importantă decât încrederea în nemurire, Joaca preferată depășește, pe de altă parte, linearitatea printr-o viziune abisală, în care autorul își privește cu un umor sec și tandru ironicul personaj-scriitor-cântăreț, vorbind despre sine la persoana a treia și scriind sau trăind o proză parcă bazată pe un jurnal lucid al obsesiilor și căutărilor poetului real și fictiv.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Cealaltă carte de la Editura Polirom este “Jurnal” de Chuck Palahniuk

Și acest volum a fost ales în mod spontan. Auzisem de acest autor și de mega cartea sa “Fight Club”, dar nu citisem nimic de la el. Sper că am ales bine și că nu voi fi dezamăgită de conținut.

Totodată m-a intrigat ce scria pe verso despre cartea aleasă.

Cu Jurnalul său, Chuck Palahniuk, cronicarul tuturor coșmarurilor Americii, a stârnit controverse aprinse, ajungând fără întârziere în topul bestsellerurilor. Romanul o are ca protagonistă pe Misty Wilmot, fostă studentă la Arte Frumoase, al cărei soț zace în comă pe patul unui spital, după ce a încercat să se sinucidă. Întoarsă pe insula Waytansea, Misty se vede redusă la meseria de chelneriță în restaurantul unui hotel. Când din casele pe care le redecora Peter încep să dispară încăperi și pe pereți se ivesc mesaje neobișnuite, izbucnește un adevărat scandal. Proprietarii furioși intentează proces după proces, iar Misty își vede încă o dată spulberat visul de a deveni pictoriță. Dar, parcă posedată de spiritul lui Maura Kincaid, o artistă legendară, Misty începe să picteze febril. Nu cumva talentul ei redescoperit este parte a unui plan diabolic?

Sună mai mult decât bine acest sinopsis. Așadar și acesta va fi un roman căruia îi voi da prioritate la citit.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Librăria Delfin, Cartepedia.

* Comandând cartea de pe unul dintre aceste linkuri afiliate, voi câștiga și eu un mic procent, așadar mersi pentru asta!

Acestea 3 sunt cele mai noi cărți din biblioteca mea. La voi ce s-a mai adăugat nou pe rafturi?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!