Site Overlay
primele cărți citite în 2022

Lecturile lunii ianuarie. Primele cărți citite în 2022

Yuhuu! În sfârșit pot zice că mi-am revenit cu cititul. Și asta e și mai fain pentru mine de vreme ce am început anul 2022 în acest fel. Lecturile lunii ianuarie au fost multișoare la număr, dar și foarte diversificate. Ceea ce mi-am propus să bifez de acum încolo în materie de citit. Așadar, în articolul ăsta vă voi spune care au fost pentru mine primele cărți citite în 2022.

Acestea sunt primele cărți citite în 2022

Mănăstirea din Parma de Stendhal

Anna Karenina de Lev Tolstoi(2 volume)

Lasă vrăjeala de Paul Melinte

Dosarele criminalilor în serie de Paul Simpson

Rezultat pozitiv de Camryn Garrett

Tess D’Urberville de Thomas Hardy

Toamna patriarhului de Gabriel Garcia Marquez

Click pe fiecare titlu de mai sus în parte și veți ajunge la recenzia de pe Booknation.ro

Și acum câte puțin despre fiecare.

Mănăstirea din Parma este prima carte pe care o citesc de la Stendhal. Nu pot zice că mi-a plăcut foarte foarte mult. Dar nici nu mi-am dorit să o las deoparte deoarece voiam să văd unde va ajunge personajul principal, un tânăr italian rebel, care intră în tot felul de belele și este iubit de către mătușa sa.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Litera.

Anna Karenina de Lev Tolstoi este cartea clasică din bibliotecă la care îmi doream să ajung cât mai repede. Ediția pe care am citit-o eu este în două volume, împreună având peste 1000 de pagini. Mi se pare wow chiar și pentru mine. Dar trebuie să recunosc că am trișat un pic. Prin faptul că începusem primul volum în 2021. Așadar, startul era deja luat.

Dar mă bucur tare mult că am reușit să o descopăr în sfârșit pe Anna. În filme văzusem deja personajul. Dar cu siguranță nu este același lucru. Ciudat însă, chiar dacă am iubit romanul ăsta și l-am citit destul de repede, nu am îndrăgit personajul principal pe tot parcursul lecturii. Dacă la început am admirat-o pe Anna când a intervenit pentru a ajuta la întărirea căsniciei fratelui ei, când însăși ea a călcat strâmb și i-a tras pe toți după ea, am cam disprețuit-o.

Cu toate acestea, recomand romanul rusesc tuturor. E un clasic!

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Litera.

Lasă vrăjeala de Paul Melinte este cartea de non-ficțiune pe care am ales-o ca lectură în prima lună a acestui an referitor la provocarea editurii Nemira. Este o carte de self-help primită de la o prietenă dragă. Citind-o, am băgat la cap diferite idei și încurajări, și mi-am notat tot felul de planuri de acțiune pentru viitorul scurt și îndepărtat. V-o recomand și vouă, deoarece s-ar putea să vă schimbe un pic modul de a gândi și de a acționa referitor la visele voastre.

Dosarele criminalilor în serie de Paul Simpson este o carte mai specială. Eu sunt atrasă de lumea asta bizară și violentă a criminalilor și a răufăcătorilor. Așadar, cum am dat de volumul ăsta, m-am și apucat să-l citesc. Reprezintă un fel de biografie a celor mai temuți și hidoși criminali în serie. Despre unii auzisem deja. Despre alții am aflat de aici. Drept pentru care m-am apucat și de unele seriale de profil de pe Netflix.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Rezultat pozitiv de Camryn Garrett este o carte YA despre o adolescentă cu HIV SIDA. Ea se confruntă cu tot felul de situații problematice din cauza bolii ei și a stigmatului creat în jur de aceasta. Este o carte citită destul de repede și plină de informații utile pentru cei care nu cunosc prea multe despre seropozitivi. Nu mai citisem de foarte mult timp un roman Young Adult. Dar acesta a fost și informativ, un plus pentru asemenea cărți.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia.

Tess D’Urberville de Thomas Hardy este un alt titlu dintre primele cărți citite în 2022

Tess D’Urberville este cel de-al 3-a roman clasic din lecturile lunii ianuarie ale acestui an. A fost destul de tragic și m-am îndoit încă de la început de fericirea personajelor. Însă mi-a plăcut și el și îl recomand. O fată simplă care provine dintr-o familie numeroasă, Tess, află că face parte din ultima spiță a vechii familii nobile D’Urberville.

Și din cauza părinților ei care vor să scape de sărăcie și să profite cât mai mult de situație, ajunge să își sacrifice ce are mai de preț. În plus, și dreptul la iubire adevărată și pură îi este luat din cauza asta. Am empatizat foarte mult cu personajul feminin. Mi-a părut nespus de rău pentru soarta acestuia, în special pentru finalul neașteptat.

Recomand și acest roman trist, dar romantic.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Cărturești, Librăria Delfin, Cartepedia, Litera.

Toamna patriarhului de Gabriel Garcia Marquez este ultima carte citită dintre lecturile lunii ianuarie. Nu m-a încântat aproape deloc, drept pentru care era să o las neterminată. Narațiunea este greoaie și pe alocuri plictisitoare. Se trece de la un subiect la altul. Paragrafele sunt interminabile iar întreaga situație e grotescă.

* Poți comanda cartea de pe unul dintre aceste site-uri: Elefant, Libris, Librăria Delfin, Cartepedia.

Probabil din ceea ce am scris mai sus, v-ați și dat seama care este cartea mea preferată și care este cartea care nu mi-a plăcut mai deloc.

Cartea favorită din primele cărți citite în 2022 – Anna Karenina
Cartea care nu mi-a plăcut deloc dintre lecturile lunii ianuarie – Toamna patriarhului

* Comandând cartea de pe unul dintre aceste linkuri afiliate, voi câștiga și eu un mic procent, așadar mersi pentru asta!

Acum, în comentarii, sper să-mi spuneți și voi care au fost lecturile din luna ianuarie în cazul vostru. Sau cel puțin care au fost titlurile voastre preferate.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!