Site Overlay
piese auto

Probleme minore cu mașina? Nu-ți cumpăra alta, alege smart piese auto

Nu am de prea mulți ani carnet, recunosc. Și nici nu sunt un as în ale mecanicii, în nici un caz. Însă până și eu știu că nu are nici un rost să schimbi mașina doar pentru că are probleme minore care pot fi rezolvate în service sau cu ajutorul înlocuirii de piese auto.

Nu am avut și nici nu am condus până acum o mașină nouă

Bănuiesc că sentimentul e altul iar condusul e cu mult ușurat. Totuși, sunt de părere că în primii ani de șoferie, mai bine e să-ți faci mâna pe o mașină deja rulată, cu care să te înveți.

Pentru a trece mai apoi la un vehicul nou sau dintr-un an de fabricație mai recent, pe care să știi sigur că nu-l vei forja doar pentru că încă te înveți cu drumul și regulile de circulație.

Iar dacă deții sau poți conduce o mașină second hand și aceasta mai are mici probleme sau lipsuri, poți apela la cineva care se pricepe să o repare. Poate fi vorba de un garaj de reparații. Poate fi vorba de cineva din familie care știe meserie.

Să zicem că ai un far mătuit și nu se rezolvă cu șervețele speciale sau soluție de polish. Ai putea să cauți pe net la dezmembrări piese auto după marca mașinii tale, anul de fabricație, modelul mașinii și tipul lui, piese auto în stare excelentă sau bună. Piese pe care să le comanzi pentru a înlocui piesa deteriorată. În cazul acesta, farul de care ai nevoie, pe stânga sau pe dreapta, față sau stopuri.

Acum să vă dau un exemplu concret legat de Mazda pe care o conduc

Când a fost cumpărată mașina noastră(nu nouă se înțelege), nu prea știam noi la ce trebuia să ne uităm. Soțul era și el la început cu condusul. Eu nici nu aveam permis. Era prima noastră mașină. Așa că inițial ni s-a părut super tare și frumoasă iar culoarea a fost cea care ne-a dat pe spate(un albastru metalizat superb).

Însă atunci pe loc nu am remarcat zgârieturile de pe aripi și portiere. Nu am văzut, parcă orbiți de altele, nici că una dintre oglinzile exterioare avea masca crăpată destul de tare. În plus, am descoperit la interior alte defecte mult mai importante. Probleme cu airbagul la pasager. Un sunet enervant care se tot repeta fără să ne dăm seama de ce și ce l-ar fi putut produce.

Dar așa cum spuneam eram amândoi la început, parcă căzuți de pe lună, uimiți în fața unei mașini frumoase la exterior și aparent fiabile.

Problemele mai grave s-au rezolvat ducând-o în service iar celelalte mici defecte le-am trecut cu vederea la început

Dar pentru că o avem deja de câțiva ani și nu vrem să renunțăm doar din capriciu la ea, am decis să ne ocupăm și de problemele minore. Cele legate mai mult de estetică și mai puțin de funcționare. Așa că am cumpărat de-a lungul timpului sprayuri și creioane speciale pentru a umple zgârieturile. Iar în ceea ce privește farurile care s-au mătuit între timp am folosit soluții de lustruit.

Cât despre oglinda exterioară, am găsit de curând un site care conține și piese auto din dezmembrări Mazda, unde am căutat ce avem nevoie. E vorba de site-ul dezmembrari-piese-auto.ro, unde căutarea după produs se face în cel mai facil mod.

Practic pe pagina principală dai click pe numele mărcii autovehiculului pentru care vrei să cauți piese. Mazda în cazul meu. Apoi alegi anul de fabricație. Pe urmă modelul mașinii în funcție de versiune. Alegi și tipul de combustibil dacă e relevant, și motorizarea. Și apoi dai scroll după produsul care te interesează.

În cazul de față, cuvintele cheie oglindă exterioară Mazda 3. Apoi, în rezultatele căutării poți vedea dacă există pe site-ul dezmembrari-piese-auto.ro piesa care te interesează pe tine. Eu am găsit de exemplu mai multe variante, atât de culoare, cât și de preț, stânga și dreapta.

Cel mai important este că am descoperit piese auto disponibile pe site, la un preț bun cu tot cu TVA, însă altă culoare decât cea a mașinii

Nouă ne trebuia o anumită nuanță de albastru metalizat și ce am găsit era negru. Drept pentru care am hotărât să revenim cu cercetarea după un timp pentru a vedea dacă s-au înnoit stocurile.

Cu toate acestea, am zis că trebuie să vă informez și pe voi despre existența acestui site atât de util. Cine știe, poate sunteți în aceeași situație ca noi și aveți nevoie de orice sursă de informare posibilă. Sper că a fost de ajutor!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!