Site Overlay
îngrijitor de bătrâni în Germania

Ești empatic? Angajează-te ca îngrijitor de bătrâni în Germania

Desigur, nu ăsta ar trebui să fie singurul motiv pentru a lua în considerare un job de îngrijitor de bătrâni în Germania. Dar dacă empatizezi de obicei cu ceilalți și îți place să ajuți pe cei în nevoie, de ce să nu faci o carieră din asta? Sau cel puțin o sursă majoră de venit.

Ești sau dorești să devii voluntar în munca socială?

Și acest lucru aduce beneficii, dar o mare parte dintre acestea sunt emoționale sau sociale, și prea puțin economice. Iar în prezent nu mai poți trăi fără un sprijin financiar solid, mai ales dacă ai depășit vârsta când te ajuta familia.

Bunătatea, blândețea, răbdarea și atenția ta îți pot aduce bucurii în viață. Nu sunt în nici într-un caz slăbiciuni, așa cum ai tot auzit spunându-se în ziua de azi. În special când vine vorba de primele două trăsături de caracter.

Motive pentru care să te angajezi ca îngrijitor de bătrâni în Germania

A avea un job în îngrijirea vâstnicilor poate fi benefic pentru tine din mai multe puncte de vedere. Iar Germania este o țară la fel de bună ca oricare alta ca punct de pornire în cariera ta în acest domeniu. Ba poate chiar mai bună decât alta deoarece avantajele sunt mai mari. Evident, vei avea și câteva condiții de îndeplinit pentru a te califica pentru un asemenea job. Cunoașterea limbii germane la nivel conversațional este prioritară în această situație.

Însă de ce să nu-ți fructifici calitățile știind mai ales că salariul ca angajat în străinătate este considerabil mai mare decât în România. Și să recunoaștem acum, oricine se gândește și la bani atunci când caută de muncă. E vital să te reprezinte ca persoană munca pe care o faci. Să îți placă și să ai talent sau dăruire. Dar e la fel de satisfăcător să știi că lucrul pe care iubești să îl faci îți aduce beneficii și din punct de vedere financiar.

Următoarele considerente te vor ajuta să îți dai seama dacă e pentru tine să devii îngrijitor de bătrâni în Germania. Sau dacă ai putea recomanda cuiva să urmeze o carieră în acest domeniu.

1. Siguranța locului de muncă

Indiferent de crize economice, de pandemii, epidemii și alte rele care amenință permanent omenirea, bătrâni vor exista mereu.

Chiar noi vom ajunge la un moment dat la bătrânețe și vom avea nevoie de sprijin. Noi sperăm să nu fie așa; să ajungem să ne descurcăm singuri, să fim relativ independenți fără a jena pe nimeni din jur cu nevoile noastre. Însă realitatea probabil va fi alta. Așa cum este pentru vârstnicii de acum din Germania, de exemplu.

Așa că a începe o carieră în domeniul îngrijirii medicale sau la domiciliu ar fi o alegere inteligentă. Cererea de personal în îngrijirea de bătrâni și asistență domestică crește pe zi ce trece. Și nu doar în Germania. Ci și în România, Marea Britanie, Italia sau Franța.

2. Faci diferența în viața cuiva

Fiind îngrijitor de bătrâni în Germania și, de fapt, în oricare loc din lume, înseamnă mare lucru pentru persoanele de care te ocupi. Să știi că aduci fie și un gram de pozitivitate zilnic cuiva pe care altfel nu l-ai fi întâlnit, dar care are cea mai mare nevoie de asta, ar trebui să îți dea de gândit serios.

Iar dacă ești empatic din fire, va deveni cea mai mare bucurie a ta. Să știi că ești de ajutor îți va umple viața din punct de vedere emoțional. Te vei simți util, o parte vitală în comunitate.

3. Experiență de lucru în altă țară(Germania)

Ți-ai dorit dintotdeauna să experimentezi viața în Germania? Să vezi cum e să socializezi cu vorbitorii nativi ai acestei limbi învățate poate în școală. Să vezi cum e să trăiești și să lucrezi printre ei, să simți pe pielea ta avantajele muncii legale într-o asemenea țară.

Dacă da, de ce nu te angajezi ca îngrijitor de bătrâni în Germania? Astfel, vei putea trăi toate aceste lucruri și o le vei adăuga la experiența ta de viață și de muncă. Iar dacă vei realiza că totuși nu ți se potrivește, după încheierea contractului, vei rămâne cu o mulțime de beneficii utile pentru viitor.

4. Varietate de joburi și de regiuni în care poți lucra în Germania

Există o varietate de locuri de muncă în domeniul îngrijirii de vârstnici în mai multe regiuni din Germania. Așadar, te poți angaja acolo unde ți se pare ție mai bine, în funcție de preferințe, proximitatea de prieteni sau membri ai familiei, dimensiunea localității sau alte considerente.

În plus, nu se caută doar îngrijitori de bătrâni, ci și personal pentru o gamă mai largă de activități sociale. Poți lucra în asistență la domiciliu, ca asistent personal, ajutor casnic sau asistent social. Poate părea unul și același job, însă responsabilitățile deseori diferă.

5. Beneficii sociale și personale

Ceea ce oferă angajatorii în domeniul îngrijirii de vârstnici este foarte profitabil pentru orice persoană care se află în căutarea unui loc de muncă sigur. Poți beneficia de un salariu extra motivant. Asigurări de sănătate și sociale pentru perioada de lucru din Germania. Cazare și masă gratuite(de cele mai multe ori în locuința persoanei de care vei avea grijă).

În plus, călătoria către Germania și implicit regiunea în care vei lucra îți este asigurată iar contractul de muncă este 100% legal. Dorința fiecărui angajat serios care se preocupă atât de prezentul, cât și de viitorul său.

Ar mai fi ceva iar asta poate îmbunătăți considerabil CV-ul tău pe viitor, pe lângă experiența de muncă pe care o vei câștiga în Germania. Poți avea parte de cursuri gratuite de limba germană pentru a aprofunda cunoștințele pe care le ai deja și a ajunge la un nivel sporit de conversație, ascultare și scriere.

Ți-au fost suficiente aceste motive pentru a te angaja ca îngrijitor de bătrâni în Germania? Sau măcar pentru a te determina să lucrezi în domeniul asistenței sociale dacă ești empatic și dorești să ajuți?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!