Site Overlay
content writingul

Experiența mea cu content writingul/copywritingul

De când mă știu m-au pasionat scrisul și cititul. Încă din generală îmi plăcea să scriu compuneri. În plus, citeam cu cea mai mare plăcere tot ce împrumutam de la bibliotecă. Desigur, ca aproape orice copil din generația mea, aveam oracol și scriam și într-un jurnal tot ce simțeam. Dar mai târziu aveam să duc această pasiune mai departe. Astfel, pe la 20 și ceva de ani experimentam cu content writingul și copywritingul. Și pentru că am descoperit că scrisul în diversele sale forme încă îmi face plăcere, am transformat pasiunea și talentul într-o activitate care îmi aducea și un venit.

Totuși, înainte să scriu pentru bani, am avut un blog personal

A început ca un fel de jurnal. Apoi am participat cu el la concursuri de scris, competiții de advertoriale cu premii în produse și bani. Printre acestea și la SuperBlog. La fel am aflat și de campaniile BuzzStore care oferă produse spre testare contra părerilor și conținutului creat pe rețelele sociale.

Iar de la primul blog, pe blogspot, am trecut la blogul pe domeniu propriu, acesta de pe care scriu în momentul de față. Iar datorită textelor de aici, am fost contactată pentru a scrie advertoriale pentru diferite site-uri, bloguri, publicații, ziare și reviste online. Am fost content writer pentru agenții de SEO și articole în presă. Am scris pentru persoane fizice advertoriale și non-advertoriale, comunicate și articole în presă. Pentru site-uri de modă, haine și încălțăminte, am făcut atât articole pentru blog, cât și descrieri de produse, articole pentru presă și comunicate despre lansarea de produse sau servicii.

Experiența cu content writingul/copywritingul a fost bogată pentru mine și hotărâtoare în ceea ce privește viitorul pe care mi-l doream

Nu a fost doar roz, deși am făcut și bănuți și am cunoscut o mulțime de oameni, clienți, contacte care mi-au fost de folos și mai târziu. Dar am luat și țepe mari din cauza lipsei de contracte și am ajuns să îmi pierd încrederea în oameni și în mine.

De fapt, bloggingul nu mi-a adus la început bani. Dar m-a ajutat să obțin un loc de muncă. Primul meu loc de muncă în România, și probabil cel mai drag, și cel care m-a condus pe drumul scrisului în orice formă a lui. După facultate(am absolvit Facultatea de Publicitate și Relații Publice), îmi căutam de muncă. Nici eu nu știam ce să caut, pe ce să mă axez. Eram în șomaj. Am stat un timp pe tușă. Mă amăram că am studiat degeaba 3 ani de zile și am mai și cheltuit aiurea banii părinților pe taxe și drumuri, chirii și alte cele.

În timpul facultății nu am lucrat în domeniul în care am studiat

Practica a fost făcută de mântuială, doar ca să fie bifată la dosar. Ce am lucrat a fost part time: împărțire de pliante pe stradă, pe la ușile oamenilor, agent comercial la un târg de carte, hostess pentru un circ :)) În schimb, la seminare îmi plăcea foarte mult să compun articole, să fac copywriting pentru cursul de jurnalistică, să fac interviuri și să compun scrisori de tot soiul, comunicate și recenzii.

Drept urmare, nu e ciudat că și în prezent redactez recenzii atât pe blogul personal, cât și pentru Booknation sau pentru diverse edituri sau scriitori self-published.

Ziceam că imediat după facultate, nu reușeam să îmi găsesc de muncă. Mai ales în zona geografică de care aparțineam – județul Suceava. Am stat câteva luni pe șomaj, am mai călătorit, am mai colaborat la proiecte cu perioadă definită. Asta până am mers la un interviu într-o agenție de SEO și advertising din Suceava și am dat două probe practice pe scriere creativă pentru jobul de content writer. Jobul l-am luat și am trăit tot felul de experiențe care m-au format atât profesional, cât și personal, în cadrul agenției.

Am rămas cu prieteni dragi de acolo, cu cunoștințe variate și cu lecția învățată

Nu a fost totul roz nici aici. De aceea am plecat după aproape 2 ani de zile. Asta și pentru că am dorit să experimentez viața în alte locuri, alături de cel cu care credeam eu că trebuie să fiu ca într-un parteneriat complex – soțul meu de mai târziu.

Am lucrat în Belgia la o seră. Am lucrat apoi în Franța ca babysitter și într-un parc de familie un timp. Dar cam mereu, deși uneori mai rar, am continuat să scriu pe blog și să redactez advertoriale și articole diverse contra cost. Acum, de când m-am întors în România, recunosc că nu mi-am căutat un job fix. Mi-am luat un an sabatic ca să zic așa să văd unde mă trag și ce îmi doresc cu adevărat. Însă continui să scriu pe blog, să fac recenzii și să redactez articole plătite pentru site-ul Advertoriale.eu.

Însă, și pentru că pot da factură acum, îmi doresc să fac tot din scris jobul meu care să îmi aducă satisfacții și bucurie atunci când îl practic

Așadar, dacă aveți nevoie de cineva pasionat, pentru creare de texte, content writing sau copywriting, recenzii, descrieri de produse, articole în presă sau articole de blog ori altceva legat de scris creativ, sau cunoașteți pe cineva care caută un asemenea profesionist, mă puteți contacta la adresa de mail oana.roman91@gmail.com, ori lăsați un comentariu mai jos.

Toate cele bune,

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Experiența mea cu content writingul/copywritingul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!