Site Overlay
suveniruri pentru prieteni

Am renunțat la a cumpăra suveniruri pentru prieteni și e excelent

Noi românii avem un obicei de a cumpăra suveniruri pentru prieteni din fiecare dintre călătoriile noastre. La străini nu prea am văzut lucrul ăsta. Decât dacă e vorba de o zi specială apropiată de momentul călătoriei și atunci se gândește omul că mai bine ar fi să cumpere ceva frumos de pe unde umblă. Dar vă spun. Pentru mine obiceiul ăsta a devenit enervant, frustrant, obositor. De ce?

La început mi se părea că fac un gest drăguț dăruind suveniruri de fiecare dată

Hai să iau ceva și pentru cutare că știe că am mers acolo și nah, se așteaptă probabil la ceva. Da, eu am pățit! “Și a fost fain în x loc? Ce mi-ai adus frumos?”cam așa sunau aluziile foarte pe față. Eu, în schimb, nu aș întreba niciodată pe nimeni chestii de genul. Adică mă interesez de ce a vizitat și cer impresii pentru a vedea dacă m-aș duce și eu. Dar atât!

Să nu interpretați greșit acum. Nu că nu îmi place să ofer chestii. Îmi place foarte mult să fac cadouri și să fie chiar pe gustul celor ce le primesc. Dar m-am săturat să îmi fac planuri cu ce îi iau ăluia, ce îi iau celuilalt. Adică să îmi sacrific o zi din vacanță doar pentru a organiza, umbla și hotărî ce suveniruri pentru prieteni să iau. E vacanța mea și eu trebuie să profit de clipele faine că și-așa uneori sunt rare.

În plus, mi se pare un pic deplasat să iau ceva cuiva dintr-un loc în care am fost eu, dar în care el nu a mers și poate nu va călca niciodată. Și asta e referitor pentru suvenirurile luate nu doar prietenilor, ci și familiei, rudelor, colegilor de muncă. Cu ce îi ajută pe ei să știe că m-am simțit eu bine acolo și așa mai departe? Sunt sigură că multă lume din tabăra celor ce primesc astfel de suveniruri gândește așa.

De ce mă simt excelent acum că nu mai cumpăr suveniruri pentru prieteni din călătoriile mele

  • Nu mă mai obosesc să umblu o zi întreagă peste tot, căutând probabil și locuri cu oferte mai bune la suveniruri
  • Economisesc banuți cu care mai degrabă intru undeva fain sau mănânc ceva bun ori îi pun la pușculiță pentru viitoare vacanțe
  • Nu îmi mai bat capul cu ce anume să iau la fiecare ca să fie ok
  • Nu mai pierd timpul prețios pe care îl pot petrece vizitând și admirând locuri unde probabil nu mă voi întoarce a doua oară, doar ca să bifez și cumpăratul de suveniruri pe lista de făcut
  • Bagajul nu se mai burdușește cu tot felul de nimicuri pe care trebuie să le înghesui altfel prin toate spațiile posibile
  • Mă simt mai eliberată știind că de acum încolo nimeni nu se va mai aștepta la mici atenții din partea mea odată ce mă întorc din excursii
  • Nu mai există nici frustrări în mintea mea gen “Eu le aduc de fiecare dată ceva; eu de ce nu primesc nimic?’’. Da, am gândit și în felul ăsta, nu neg.

Știu că nu sunt singura care gândește așa și care și-a schimbat felul de a acționa referitor la tradiționalele suveniruri aduse din călătorii prietenilor. De aceea, aș vrea să aflu cum stă treaba în cazul vostru.

Ce părere aveți despre subiectul ăsta? Voi cumpărați suveniruri pentru prieteni sau ați renunțat la fel ca mine la corvoadă? În oricare dintre situații ați fi, spuneți-mi mai multe în secțiunea de comentarii.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Am renunțat la a cumpăra suveniruri pentru prieteni și e excelent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!