Site Overlay
insula

Insula – Guest Post Unique by MM

Ador să călătoresc! Călătoriile sunt escapade în timp. Ai senzația că doar cei rămași acasă îmbătrânesc. Îmi place să ajung în locuri despre care să povestesc tuturor, destinații din care mă încarc cu energia și poveștile oamenilor. Să mă trezesc zâmbind, ba chiar râzând cu gura până la urechi, să mă bucur de fiecare picătură de viață. Să-mi umplu inima și sufletul de bucurie, ca un copil care primește jucăria dorită. Și îmi doresc să călătoresc cât mai mult, până la senzația că Universul se strânge. Până distanțele par să-și înghită măsura iar pământul devine tot mai mic. Iar dacă este o insulă și peisaje SF, cu atât mai interesant și tentant.

Insula de care m-am îndrăgostit definitiv

După primele vacanțe petrecute în Grecia, începând de prin anii ’96, am început să visez la insule. Fusesem pe Insula Skiathos a cărei frumusețe mă cucerise și, de-atunci, visele mele erau împletite cu imagini parcă aievea. Un spectacol de culori, mare, nisip fin alb, apoi stânci cu forme ciudate, albastrul marin, păsări viu colorate și, din nou soare, pești, nisip auriu și, negru. Habar nu aveam că visul meu era de fapt o destinație cât se poate de reală.

Povestea a început când am ales aproape la întâmplare, o vacanță în Palma de Mallorca. Destul de repede am realizat că era aproape un deja vu. Era visul pe care îl avusesem, dar cumva pe jumătate. Adevărata surpriză, visul în toată splendoarea lui s-a dovedit a fi la doar un an distanță. Atunci când, parcă prinsesem gustul insulelor și am ales ca destinație insula eternei primăveri: Tenerife.

A fost dragoste la prima vedere. Orele petrecute în avion mă epuizaseră și, ca orice turist ajuns prima oară într-o destinație, abia așteptam să ajung la hotel și să mă odihnesc. Dar când am început să cobor scara avionului și am simțit briza, ceva de neînțeles s-a întâmplat. Ca într-o vrajă făcută de magicieni, atingerea brizei m-a trezit și a alungat orice urmă de oboseală. Soarele era la apus și își trimitea ultimele raze strălucitoare, galbene-aurii, zugrăvind oceanul într-un tablou fenomenal.

Insula eternei primăveri

Adevăratele minuni aveam să le descopăr rând pe rând, din clipa în care am pășit pe pământul canarian. Oameni, floră, faună, peisaje, forme, spectacol de lumină și culoare, plaje cu nisip alb, auriu sau, negru. Acesta era chiar visul meu! Insula eternei primăveri – Tenerife – cea mai mare insulă a arhipelagului Canare.

Vi se pare că mi-a scăpat ceva? Dacă ați sperat că m-ați prins și din realitatea mea lipsește SF-ul, aflați că vă înșelați. Fenomenul acesta există cu adevărat pe minunata insulă, în Parcul Național Teide. El Teide este vulcanul, care prin erupția sa din 1909 a creat forme și peisaje selenare. Tabloul este întregit de vegetație sporadică și șopârle friendly care mișună peste tot.

Aspectul acesta este scos în evidență și în scenele care au fost filmate aici. Celebrele pelicule ”Înfruntarea titanilor”, ”Planeta Maimuțelor” sau ”Războiul Stelelor” au folosit locul cu aspect demn se SF.

Eu am descoperit toate acestea la prima mea excursie, din prima mea zi de vacanță în Tenerife. Întâmplător sau nu, căci, nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este întâmplător, probabil că era semnul de care mai aveam nevoie să cred că visul meu se transforma în realitate.

Peisajul neobișnuit și aproape ireal se află la baza vulcanului, loc de belvedere (mirador) Narices del Teide. Iar de aici, se deschide o panoramă fantastică. De-a fi numai pentru asta și drumul cu telecabina până în vârful celui mai înalt munte din Spania și tot merită să trăiești asemenea experiență.

Peisaje SF

Pentru mine, revelația avea să se producă în timp ce străbăteam fosta calderă vulcanică (formă de crater vulcanic) Las Cañadas și spectaculoasele Roques de Garcia ce se ridicau spre cer.

Hmmm… “formele ciudate” din vis! – îmi spuneam în timp ce mă ciupeam să-mi dau seama dacă nu cumva visez.

Pentru nimic în lume nu aș fi ratat să am ”dovada” că tot ce vedeam și ce mi se întâmpla era real. Prin urmare mi-am pus micul aparat la treabă și am început să fotografiez cam tot ce mă înconjura. Ce păcat însă, că pe vremea aceea habar nu aveam că voi povesti și arăta pe blog despre experiențele mele.

Ce spectacol! În ce film SF mă aflam! Mai tare de atât nici nu -mi puteam imagina: peisajul unic, norii pufoși, insula Gran Canaria și sclipirile metalice ale oceanului … totul la picioarele mele. Iar pentru că iubesc florile, tabloul nu putea fi complet fără una dintre speciile rare: Echium Wildpretii – Tajinaste roșie.

Insula cu 16 plaje cu steag albastru

Dar cum spuneam, Tenerife mai are multe alte lucruri de oferit. Printre ele se află plajele spectaculoase, care au de la nisip fin auriu adus din Sahara, la negru sau alb. Este insula cu cele mai multe plaje (16) care dețin steagul albastru #BanderaAzul2020, dar și cu posibilitatea practicării activităților sportive și sport nautic.

Printre atracțiile insulei se află și Loro Parque – imensul parc cu peste 40 000 de păsări și animale, programe de distracție și relaxare. Siam Park, Jungle Park sau croaziere pe Atlantic unde poți admira balenele Orca și delfinii, sunt alte câteva atracții de neratat pe insulă. Pe lângă acestea însă, insula de care m-am îndrăgostit are multe alte motive pentru care merită să o alegem ca destinație. Măcar o dată în viață!

Insula de care m-am îndrăgostit definitiv

Pentru mine reprezintă mai mult de atât. Este energia de care am nevoie să-mi încarc bateriile, relaxare și beneficii pentru sănătate. Da, am spus bine ”sănătate”, deoarece insula se bucură de prezența unor microclimate benefice, pe care le întâlnim doar în 3 locuri din lume.

Am povestit cu drag despre insula de care m-am îndrăgostit definitiv și iremediabil, pentru cititorii Oanei, căreia îi mulțumesc(Dragă Mirela, îți mulțumesc și eu!).

Semnat: Unique by MM

Vă invit pe blog să citiți și alte articole despre experiențe, călătorii, pasiuni. Mă găsiți și pe Facebook și Instagram.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Insula – Guest Post Unique by MM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!