Înainte de serialul Behind Her Eyes, lansat în 2021 pe Netflix, a fost cartea Prin ochii ei de Sarah Pinborough. Eu am citit-o în 2019 și mi-a plăcut foarte, foarte mult. De aceea, când am aflat la începutul anului că se va lansa un serial pe Netflix după acest thriller, am pus reminder. Iar zilele astea am și urmărit cele 6 episoade, care m-au ținut în priză pe tot parcursul vizionării.
De mult nu am mai văzut un film așa bun. Și mai ales care să respecte atât de bine firul narativ din carte.
Prin ochii ei de Sarah Pinborough este o scriere despre care a vorbit toată lumea
Iar serialul Behind Her Eyes este și el foarte bun. Actorii își joacă strălucit rolul, de chiar ajungi să îi urăști personajele în cauză. Fiecare episod durează cam 50 de minute. Dar trece atât de repede pentru că e captivant încât nici nu realizezi când ajunge la final.
Pe mine m-a ținut locului și m-a uimit încă o dată prin poveste, prin psihologia personajelor, prin triunghiul amoros creat.
Actorii ce joacă în film sunt mai mult sau mai puțin cunoscuți. Actrițele ce interpretează cele două personaje feminine nu-mi erau cunoscute. Însă pe doctorul David(Tom Bateman) mi se părea că îl recunosc și din altă parte. În plus, e un bărbat foarte seducător. Iar actrițele nu se lasă nici ele mai prejos. Cea care o interpretează pe lunatica, dar superba Adele este Eve Hewson. Și este una dintre fiicele lui Bono, cântărețul irlandez.
La fel, cunoscut după chip îmi era și Robert Aramayo, cel care l-a jucat pe nebunul Rob Hoyle, prietenul de la rehab al lui Adele.
Behind Her Eyes este o sugestie foarte bună de serial de vizionat atunci când ai chef de ceva mai captivant
De ceva tensionat, cu o poveste surprinzătoare.
În plus elementele supranaturale și cele psihologice îl deosebesc de alte thrillere cu o intrigă previzibilă.
Louise este o mamă singură care intră într-un triunghi super ciudat alături de noul ei șef – David, și de frumoasa lui soție, Adele. Unul îi devine amant, în timp ce cealaltă îi devine prietenă. Dar pe când unul este atras de Louise din motive bune, soția va face tot posibilul să o câștige pe femeie de partea ei din motive viclene, numai de ea știute.
Și pe lângă ce ne este prezentat în prezent, aflăm despre trecutul zbuciumat al lui Adele, al prietenului ei Rob și al lui David. Despre dependența de droguri, despre un incendiu dubios și despre proiecțiile astrale sau dedublarea astrală. Un concept mai mult sau mai puțin supranatural.
Finalul m-a dat cu susul în jos, așa cum o face și în carte(fiind printre puținele ecranizări ale unei cărți care respectă totul cu exactitate)
Însă chiar mi-aș fi dorit să fie binele cel care învinge răul. Adică să se fi descoperit adevărata identitate a lui Adele și adevărul despre ce s-a petrecut în trecutul acesteia. Cel puțin în film.
Oricum, recomand super mult acest serial mai ales celor care vor să fie mai mult decât dați peste cap de un thriller. Și, evident, recomand în aceeași măsură și cartea, ba chiar punând accentul pe a fi citită prima.
Voi ce thrillere bune inspirate sau nu după cărți ați mai văzut și îmi recomandați?
~ Oana M.
Interesantă prezentarea, auzisem despre serial, dar nu am citit mai în amănunt. Un alt thriller fain după carte este Fata din tren. 🙂
Multumesc frumos! Da, am citit cartea si am vazut si filmul Fata din tren. Acum am auzit ca s-a lansat pe Netflix si Femeia de la fereastra. Am citit cartea si abia astept sa vad si ecranizarea. Tu l-ai vazut cumva? ;;)
Super, chiar ma gandeam ce sa mai vizionez. Sigur ma voi uita la acest serial. Te imbratisez.
Nu are foarte multe episoade. Dar daca ai citit si cartea si ti-a placut, eu zic ca se merita vizionat. 🙂