Site Overlay
idei pentru un blog atrăgător

Câteva idei pentru un blog atrăgător – Leapșă blogosferică

Am preluat de la Iza o leapșă faină legată de bloguri. Tema se referă la ce poți face pentru a avea un blog mai frumos, idei pentru un blog atrăgător. Eu nu mă dau expertă pentru că nu sunt. Dar câte ceva am citit și eu și am aplicat de-a lungul timpului de când sunt blogger.

Nici în prezent nu știu dacă blogul meu este 100% cum trebuie. Dar pentru că am avut parte de reacții pozitive îndrăznesc să cred că place celor care îl accesează.

Ceea ce a punctat Iza în propriul articol – 5 idei pentru un blog mai frumos – este ce cred și eu că trebuie făcut pentru a avea un blog atrăgător

Designul bineînțeles că este important. Fontul de asemenea. A avea un text bine împărțit pe paragrafe, aerisit, este esențial pentru a nu plictisi vizitatorii. Iar dacă pui diacritice asigură-le că le ai peste tot și sunt corecte. Iar dacă ți se pare mai simplu, lasă textul fără diacritice.

Dar fă așa cu tot textul de pe site-ul tău, căci altfel va fi un talmeș-balmeș acolo. De reclame nu știu ce să zic, deoarece nu am pus pe blogul meu. Dar ideea Izei că acestea ar trebui lăsate mai pe la urmă, pentru a nu enerva, mi se pare de bun simț.

Însă, pe lângă aceste lucruri, aș veni și eu cu câteva idei pentru un blog atrăgător

Zic din punct de vedere a ce-mi place mie să văd la alții pe blog, din ce am citit și din ce încerc să aplic în propria ogradă.

Nume de blog personalizat. Cred că este foarte important să alegem un nume de blog care să fie mereu asociat cu noi, proprietarii blogului. Cele mai întâlnite, dar cele mai potrivite zic eu, sunt numele de blog date după numele bloggerului. Și eu îmi doresc să îmi numesc blogul pe domeniu propriu cu numele meu, așa cum făcusem cu blogul de pe subdomeniu.

Însă, alte bloguri devin atrăgătoare și rămân în minte atunci când pentru denumirea lor sunt folosite jocuri de cuvinte. Cam cum ar fi al Izei – De Vina este Iza, al Dianei – De-ale Dianei sau al Georgianei – Born to Travel. Acestea însă sunt doar câteva exemple.

Imagini. Ar trebui să fie de calitate, fie că sunt ale tale, fie că sunt preluate de pe alte site-uri. Eu, de exemplu, folosesc imagini proprii când postez articole personale, și imagini de pe Pixabay, Pexels sau create în Canva când postez advertoriale. Mai nou, încerc ca imaginea principală a fiecărui articol să aibă același design, de aceea am creat un șablon în Canva pentru asta.

În plus, imaginile dintr-un text îl fac pe acesta mult mai atractiv și mai ușor de citit

Pssst! Eu mai fac ceva: tuturor imaginilor le dau resize pentru că am observat că imaginile îmi mănâncă cel mai mult din spațiul de pe blog(care bineînțeles că e cumpărat). 😛

Culori. Cred că cel mai bine este să te axezi pe culori simple, care merg una cu alta. La mine este alb cu negru cu font de text negru. Iar pozele de la fiecare articol sunt în nuanțe calde, pastelate în mare măsură. Poți folosi o paletă de culori pentru un aspect bine definit. Pe Pinterest găsești minunății de palete cu codurile aferente.

Organizare. Pentru mine un blog organizat egal un blog atrăgător. La mine, dar și la alții îmi place să ajung rapid unde îmi doresc. Categoriile să fie de o parte. Pagina Despre mine să fie vizibilă. Căsuța de căutare și de abonare la fel. Dacă mai există și linkuri către paginile de social media a bloggerului care să mă facă să ajung mai ușor să comunic astfel cu el, și mai bine.

SEO și text bine scris. Învață câte ceva despre SEO și aplică-l pe tot site-ul tău. Te va ajuta enorm. De texte originale și atrăgătoare nici nu mai zic. Compune titluri specifice postărilor tale, dar introdu acolo cuvinte cheie ochioase. Apoi repetă astfel de cuvinte de-a lungul a tot textul. Vino cu chestii personale, povestioare și întâmplări reale, amuzante, care să te facă să te diferențiezi de ceilalți bloggeri.

Acestea ar fi câteva idei care mi se par mie bune pentru a avea un blog atrăgător. Dar bineînțeles că puteți adăuga oricând propriile sugestii. Secțiunea de comentarii vă așteaptă!

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

9 thoughts on “Câteva idei pentru un blog atrăgător – Leapșă blogosferică

  1. Mi-au plăcut maxim ideile tale ♥️. Mai ales cea cu pozele. Vorba aia, până la urmă, într-o oarecare măsură, hai a-l face pe om. Te pup tare!

    1. Da, ceva personal adaugat la blog e cel mai bine. Sa stie omul ca acela e blogul tau si sa te recunoasca prin asta. Mare dreptate ai! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!