Site Overlay
De ce iubim primăvara

De ce iubim primăvara? 14 motive pentru care e cel mai frumos anotimp – Guest Post

De ce iubim primăvara? Eu, una, ador primăvara. De altfel, pe conturile de socializare, descrierea mea chiar sună așa: Spring person. Deși iubesc și toamna, în definitiv, sunt o persoană primăvăratică și am toate motivele să fiu așa. Sunt sigură că nu sunt unica persoană care simte asta. Așadar, dedic un întreg articol primăverii, pentru a aduce un zâmbet pe chipurile voastre.

Să vedem împreună câteva motive pentru care iubim primăvara

De ce iubim primăvara? E anotimpul care face trecerea blândă de la sezonul rece la cel cald

În ultima vreme, iernile nu mai sunt aspre ca altădată, însă chiar și așa, spre sfârșitul iernii mai ales, simțim nevoia să ne plimbăm, să lăsăm puloverele la o parte și să ne îmbrăcăm mai fistichiu. Primăvara are darul de a ne mângâia cu primele raze de soare, fie el și cu dinți. Parcă ne-am plimba mereu pentru a profita de temperaturile plăcute.

E anotimpul în care trecem de la hainele groase la cele mai subțiri

Personal, nu îmi place să port bluze pe gât sau pulovere foarte groase, mereu am problema trecerii de la temperatura caldă din casă la frigul care îți îngheață orice părticică din tine, de îndată ce ieși puțin afară iarna. Cu primăvara nu mai avem această problemă. Ba mai mult, este prilejul să îmbrăcăm haine în nuanțe pastelate, lejere, în care ne simțim mai libere, mai liberi…

Primăvara e anotimpul în care totul prinde viață

Dacă ar fi să descriu acest anotimp printr-o culoare, aș alege cu siguranță verde sau roz. Verde pentru iarba crudă, pentru mugurii timizi, pentru senzația de speranță, de regenerare…Roz pentru copacii înfloriți, pentru petalele care se scutură ca într-un tablou…

De ce iubim primăvara? Ne îmbie să trăim mai mult clipa prezentă

Faptul că apucăm să ne bucurăm de copacii înfloriți și de parfumul lor pentru scurt timp generează tot soiul de gânduri legate de efemeritatea noastră. E o perioadă frumoasă și am vrea parcă să o cuprindem în sufletul nostru, să nu mai plece de acolo, să profităm cât mai mult timp de ea. La fel și în viață: pe cât de frumoasă e, pe atât e de efemeră. Întocmai ca un haiku, un poem scurt ce încearcă să cuprindă esența unei clipe. Primăvara ne învață că e important să ne bucurăm de timpul nostru cât de mult posibil și să găsim mereu ceva care să ne încânte sufletul.

Zilele devin mai lungi

Se știe că lumina contribuie la o stare de bine, la o atitudine pozitivă, la o motivație mai mare de a îndeplini sarcini. Într-un fel percepem o zi în care se înserează la ora 4-5 și altfel când ziua se lungește. Avem și senzația că parcă putem duce la capăt mai multe lucruri, cu și mai multă energie.

De ce iubim primăvara? Pentru flori, pentru parfum, pentru culoare…

Din momentul în care apar ghioceii și zambilele, deja mă bucur ca un copil. Numai dacă înșiruiesc florile de primăvară….frezii, brândușe, bujori, liliac, narcise, mă îmbăt de la mireasma sonorității lor. E anotimpul în care apar florile pe care le iubesc.

Primăvara este poezie

Primăvara este legată de artă, e o pictură în aer liber, dar este și un prilej în care îmi amintesc de copacul înflorit a lui Vincent Van Gogh, de sărbătoarea sakura, celebră în Japonia, de citatul lui Pablo Neruda

Vreau să fac cu tine ce face primăvara cu cireşii.P. Neruda

De altfel, metaforic vorbind, asociem iubirea cu primăvara, sentimentul care înflorește și care ne acaparează cu frumusețea lui. Ce poate fi mai poetic decât atât?

Primăvara e cool fiindcă nu lasă tradițiile să moară

Cât de frumos e când vine 1 sau 8 martie și facem gesturi mici, dar atât de prețuite de către cei dragi. Le oferim mărțișoare cu diferite simboluri, iar toate converg spre aceeași idee: le dorim sănătate, prosperitate, noroc, zile senine.

E adevărat că în ultimii doi ani nu am mai simțit acest lucru la fel de intens, pandemia ne-a tăiat din zâmbetele spontane de la cei care dăruiau și primeau. Cu toate acestea, gândurile bune ne-au însoțit mereu și ne-au încălzit sufletele și în acești ani. De curând, am văzut o ață de mărțișor agățată în copac. Mi s-a părut o idee creativă pentru a spune că primăvara este încă în sufletele noastre și că lucrurile se vor mai îndrepta.

Totodată, chiar dacă nu prea cred în tradiția cu Baba Dochia care își scutură cojoacele, mi se pare totuși amuzant să îmi aleg o babă sau să o calculez după ziua nașterii și să urmăresc dacă ziua respectivă va fi înnorată sau însorită. Un mod amuzant, dar pe care mulți îl îndrăgesc pentru a primi în sufletele lor această frumusețe de anotimp.

Primăvara sărbătorim Paștele

E o sărbătoare caracterizată în primul rând prin bucurie. E un prilej pentru a ne gândi mai mult la iertare la bunătate și la cei din jurul nostru. Totodată, e un bun motiv pentru a ne întâlni familia. Acum, din cauza pandemiei, ne putem întâlni și în spatele unor ecrane care să reunească membrii familiei chiar și de peste hotare. De asemenea, pregătirile legate de înroșirea ouălor, de coacerea cozonacului și mâncarea de la masa de Paște sunt minunate.

Iubim primăvara pentru diminețile calme

E incomparabilă senzația dimineților în care deschidem larg fereastra și auzim ciripitul păsărilor, dorind să mai tragem de timp pentru a ne bucura de emoția și căldura acestui moment.

De ce iubim primăvara? Pentru fructele și legumele de sezon

Eu iubesc primăvara mai ales pentru legumele de sezon. Cumva, îmi aduce aminte de copilărie când ardeam de nerăbdare să mănânc o salată cu spanac, ridichi, castraveți și ceapă verde sau mâncare de urzici. Acum, mi se pare că gustul nu mai e la fel, poate că ar trebui să merg mai des la piață. Inclusiv senzația de a merge la piață și de a cutreiera toate tarabele pentru a vedea cele mai arătoase alimente era unică. Da, cu siguranță, ar trebui să merg mai des la piață și să fac cumpărături de la producătorii locali.

E un prilej pentru a începe să facem mai mult sport în natură

Dacă iarna ne simțim mai demotivați și lipsiți de energie, primăvara are efectul invers asupra noastră. Mișcarea în natură, chiar dacă vorbim și de un mers în ritm mai rapid în parc, ne dăruiește endorfinele responsabile de starea noastră de bine.

Primăvara e prilej de bucurie și sărbătoare în întreaga lume
Primăvara poți să faci unele dintre cele mai grozave poze

Cu atâta culoare în jur, poți face poze de efect. Pentru compoziție, ai o sumedenie de lucruri care te pot inspira: florile, cărțile cu coperți în culori vii, stropii de ploaie pe petalele florilor, apusurile, florile în păr, o ieșire la picnic, copacii înfloriți și monumentele din oraș, un mic dejun sănătos și colorat, hainele cu imprimeuri vesele, zâmbetele din jurul nostru, etc.

De ce iubim primăvara – câteva gânduri în loc de încheiere

Acestea sunt câteva motive pentru care iubim mult primăvara. În încheiere, vă doresc să vă bucurați de viață și de tot ceea ce are ea mai frumos de oferit. Nu uitați să purtați primăvara mereu în suflete.

Tu de ce iubești primăvara?

Sursă imagini: Pexels și galerie personală Laura; copertă creată în Canva de Oana M.

*Acest articol a fost scris de Laura, de la Flori din călimară, care a venit cu propunerea de a publica un Guest Post de sezon pe blogul meu. Mulțumesc frumos pentru articol și mă bucur că ai aterizat aici la mine cu el! Dacă v-a plăcut și vouă cum a scris, intrați pe blogul ei(aveți link mai sus) și citiți și alte texte frumoase, însoțite de imagini creative.

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “De ce iubim primăvara? 14 motive pentru care e cel mai frumos anotimp – Guest Post

    1. Cu mare drag, Laura! Mi-a placut foarte mult tematica si textul. Ma bucur ca ai avut aceasta initiativa! Te mai astept! 🙂

    1. Ne bucuram ca ti-a placut, Iza! Si mie imi place primavara, mai ales pentru ca vesteste vara, preferata mea. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!