Site Overlay
citite în luna februarie

5 cărți citite în luna februarie. Ce am aflat din fiecare

Luna februarie a fost încărcată. Am fost la medic în mod regulat pentru tratamente. Am strâns și am organizat totul din apartamentul din Franța, apoi cărat pentru trimis în țară, deoarece vom pleca de aici. Apoi, mi-am luat rămas bun de la soț și fiecare a luat-o pe altă cale. Nu vă gândiți că ne-am despărțit. Ci doar ne-am separat pentru o perioadă.

Și iarăși, nu e vorba de ceva definitiv. El a plecat cu munca în Danemarca. Eu am venit la mănăstire. Poate părea haotic. Și chiar a fost. Însă, între toate aceste momente, am avut și posibilitatea de a citi puțin. 5 cărți au fost citite în luna februarie de mine. Dar fiecare mi-a oferit ceva nou și nu îmi pare rău că am citit vreuna.

Așadar, următoarele au fost cele 5 cărți citite în luna februarie

  1. Crede-mă când mint – J.P. Delaney
  2. Dama de pică și alte povestiri – Alexandr Pușkin
  3. Orașul fetelor – Elizabeth Gilbert
  4. Lecții de magie – Elizabeth Gilbert
  5. Puterea obișnuinței – Charles Duhigg

Ca întotdeauna, toate cărțile au recenziile mai ample pe Booknation. Așadar, dând click pe fiecare dintre titlurile de mai sus, veți ajunge pe site-ul în cauză.

Și acum, un pic despre fiecare.

Cred-mă când mint este un thriller care mie mi s-a părut bun. Am intuit de la bun început cine e criminalul odios, însă am avut îndoielile mele. Și chiar nu aveai cum să nu te îndoiești. Deoarece povestea e bine creată, cu suișuri și coborâșuri ciudate, din care nu mai știi ce să mai crezi. Cartea se joacă cu mintea ta lăsându-te împreună cu personajul principal să crezi altceva. Dar aparte de scenariu, locurile descrise și personajele descrise sunt wow. În plus, referințele la lumea literară, în special la poemele lui Baudelaire din Florile Răului, sunt uimitoare.

Volumul de povestiri Dama de pică a fost primul citit de la Pușkin. Și a fost impresionant, chiar dacă nu toate prozele au avut un final. Nu mă refer că nu au avut un final fericit. Ci mă refer la faptul că nu au avut deloc final. Adică nu au fost terminate de autor. Descrierea bogată a locurilor și a caracterelor este extraordinară. Chiar dacă e vorba de ficțiune, mai mult ca sigur referințele sunt fidele acelei vremi.

Orașul fetelor este probabil cartea mea preferată din luna februarie

Așa mi-a dat un amalgam de stări de nu mai știam de mine. Am plâns, m-am îmbărbătat, m-am revoltat. Iar în cele din urmă am decis să îmi trăiesc viața intens, clipă cu clipă. O recomand cu tot dragul!

Lecții de magie este o altă carte de la Elizabeth Gilbert pe care doream să o citesc mai de demult. Dar care după lecturarea celei de mai sus, a fost pusă imediat următoarea pe listă. Am citit-o în format electronic. Mi-a oferit lecții de viață, despre creativitate și magie în orice formă a creației. Mi-a dat un imbold să mă reapuc de treabă cu cartea pe care vreau să o scriu.

Însă, m-a făcut să vreau să îmi trăiesc viața în mod cât mai creativ, cât mai aparte. Să descopăr mereu lucruri noi și să le aplic sau cel puțin să le am în vedere. Și pe aceasta a recomand din tot sufletul celor care vor să scrie sau pur și simplu să trăiască cu curaj și să-și folosească imaginația.

Puterea obișnuinței este o carte despre crearea de obișnuințe bune și de înlocuirea celor rele cu cele mai utile. Găsești multe informații folositoare în ea, dar mai ales exemple concrete și soluții la probleme. Te poate ajuta să-ți formezi un tipar și vei da de o metodă formată din 3 elemente datorită căreia îți vei putea schimba viața în bine, prin obișnuințe care să te ajute în toate aspectele. Recomand de asemenea și această carte de self help cu un limbaj facil și cu studii de caz grăitoare.

Nu or fi multe, dar cele 5 cărți citite în luna februarie au fost pentru mine folositoare și eliberatoare.

Voi ce ați alege să citiți din lista mea? Și ce ați mai lecturat în ultima vreme?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

6 thoughts on “5 cărți citite în luna februarie. Ce am aflat din fiecare

  1. Lecții de magie e și pe lista mea de lecturi viitoare. De citit am citit Eugenia de Lionel Duroy, Oameni Anxioși de Backman, Luluța și Petrișor de Nicoleta Beraru,iar de pe Kindle am citit niște nuvele de Neil Gaiman.

    1. Chiar iti recomand sa o faci. E o carte utila. Pe mine m-a invatat cateva chestii pe care daca le aplic, chiar imi ies lucrurile asa cum vreau. 🙂

    1. Este chiar utila acea carte. Am citit-o si mi-au priit indemnurile din ea. Multumesc frumos, draga Ia, pentru cuvintele tale. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!