Site Overlay
calatori in pandemie

Călători în pandemie. Ce am vizitat în 2020 – Partea II

Dacă articolul trecut a fost despre aventurile noastre de călători în pandemie mai pe la începutul anului 2020, acest articol va fi despre ce am văzut în Franța, Elveția și Germania.

În 2020, ca și în ceilalți ani de când ne aflăm în Franța, am vizitat diferite locații atât național, cât și pe teritoriile Germaniei și Elveției.

Locuri uimitoare am descoperit de fiecare dată.

Anul ăsta de călători în pandemie a fost unic și am bifat câteva destinații de wishlist la care visam de mult timp

În Germania am fost în mai multe locuri. Dar și în orășele mai micuțe, pe care nu le voi mai menționa deși merită și ele. Am fost călători în pandemie. Iar în 2020 am vizitat Lorrach, Lahr și Offenburg. Am fost la germani prin primăvară și prin vară. Am descoperit locuri frumoase, asemănătoare cu cele din regiunea Alsacia din Franța. În stilul căsuțelor din turtă dulce, frumos decorate și colorate ca într-un basm.

În Elveția am ajuns în câteva locuri superbe, pe care le aveam pe lista de dorințe de ceva vreme. Sunt super recunoscătoare că am reușit să le văd cât încă locuiesc în Franța. Am mers într-un soi de excursie de câteva zile și ne-am și cazat în două locuri. Și s-a meritat pe deplin. Nu mai doream să plecăm de acolo, atât de fain a fost.

Dar unde am ajuns de mă laud atâta?

Ei bine, pe la începutul verii lui 2020 am vizitat Grindelwald, Lauterbrunnen și Interlaken, unele dintre cele mai frumoase locuri din Elveția. Cu munți măreți, cascade uriașe, lacuri turcoaz și limpezi și o vegetație de un verde ireal.

Grindelwald

Apoi, în Elveția am mai ajuns și la Biel/Bienne, Thun și Geneva, alte locații de vis. În special ultima, cu un lac spectaculos și parcuri verzi pe măsură.

Acum să vă spun pe unde am poposit în 2020 și în Franța, țara ce ne-a adoptat timp de mai bine de 4 ani

Vă spuneam că în Elveția am ajuns în Geneva anul trecut. Ideea e că am făcut un traseu care să includă două țări pentru a vedea două locații de vis, unul de fiecare țară. Și dacă Geneva e una, Annecy este cea de-a doua. Acest loc m-a încântat nespus. M-a impresionat mai mult decât Geneva și aș fi dorit să mai rămân acolo încă câteva zile. Lacul turcoaz e splendid. Orașul e vechi și colorat, deși foarte bine întreținut. Tot ce vezi în jur e magie și îți oferă cea mai bună sursă de inspirație.

Annecy

A ajutat și faptul că am ajuns acolo pe timp de vară.

Nu știu în alte sezoane cum e, dar în lunile calde e fabulos

Tot în vară în Hexagon am ajuns din nou în Strasbourg și am văzut locuri noi precum Troyes, Yvoire și Vittel. Apoi spre toamnă, pe la început, ne-am organizat timpul liber berechet și am plecat pe Coasta de Azur, în sud. Iar la întoarcere am trecut prin Avignon și am stat în Grenoble. Dar ne-am cazat și într-un loc nou pentru noi, uimitor, pe care l-am bifat pe lista de dorințe – Chamonix. Când am ajuns noi era toamnă, dar părea mai degrabă o vreme de iarnă. Plus, faptul că urci pe munții înzăpeziți intensifică senzația asta. Ceea ce am experimentat și noi.

Chamonix

Cât despre Coasta de Azur, 2020 a fost al treilea an la rând în care ajungem acolo. Nu vă gândiți că suntem milionari. Mai degrabă suntem milionari în prieteni buni. Am avut la cine ne caza. În rest, ne-am descurcat singuri, drumurile făcându-le cu mașina noastră și mâncând cu buget redus. Se poate. Da, se poate!

Așadar, în sudul Franței am vizitat Eze, Menton, Saint Tropez și Villefranche sur Mer, printre altele. Despre Cannes, Nisa și alte locuri precum Monaco am vorbit în articole mai vechi pe blog, la vremea lor.

Aici am fost noi în mare călători în pandemie în anul 2020

A fost un an bogat în aventuri diverse, experiențe de neuitat și locuri minunate bifate pe lista de dorințe. Suntem foarte recunoscători pentru asta și sperăm să fie și anul 2021 măcar pe sfert atât de bun ca 2020. Dacă nu, nu ne supărăm. Poate ni se rezervă alte lucruri mai mărețe, pe care le dorim chiar și mai mult decât călătoriile.

Villefranche sur Mer

Ce pot zice despre călătoriile în pandemie, cel puțin legat de anul ce a trecut?

Că nu au fost cu mult diferite față de cele din alți ani. Da, a fost un pic de frică și neîncredere referitor la noua situație. Am purtat mască în unele locuri publice, în altele nu. Am folosit mai mult gel dezinfectant decât de obicei.

Dar cazări tot ne-am putut lua. De mâncat tot am mâncat, chiar și în restaurante și pe terase. Am putut face plajă. Nu ne-a amendat nimeni pentru nimic. Nu a fost nici stres cu teste de făcut și nici nu am stat în carantină prin străinătate. Asta dacă nu punem la socoteală carantina la domiciliu în Franța, cea obligatorie din primul val. Mai pe scurt, a fost bine!

Voi pe unde ați călătorit anul trecut și ce diferențe ați observat având în vedere situația pandemică?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

4 thoughts on “Călători în pandemie. Ce am vizitat în 2020 – Partea II

  1. Ce curaj ai avut că ai călătorit în străinătate. Mi-ai făcut un dor de Franța și de Strasbourg, abia aștept să călătoresc din nou prin acele locuri.
    Eu anul trecut am fost doar în România, dar cu această ocazie, m-am bucurat de locuri faine și de la noi din țară. Am fost în Sinaia, într-un weekend, la mare, la Colibița (a fost descoperirea de top a anului), la Sovata și Bistrița. 🙂

    1. Da, oricum ma aflam in Franta si am zis sa profit de ocazie. Nu a fost chiar atat de rau pe cat as fi crezut cu calatoritul. Si tu ai fost in locuri minunate. La Colibita as vrea sa merg si eu candva. Si mai am multe locuri din tara pe lista de vizitat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!