Site Overlay
calatori in pandemie

Da, se poate călători și în pandemie. Ce am vizitat în 2020 – Partea I

Nu am mai scris demult ceva legat de călătorii. Ba chiar am rămas în urmă cu relatarea peripețiilor noastre prin diverse locuri. Dar sincer, de fost au fost multicele. Am văzut persoane care călătoresc mult de obicei că s-au plâns că nu au mai putut face asta cum și-ar fi dorit, în pandemie. Eu în schimb sunt recunoscătoare că ne-au dus pașii pe unde s-a putut anul trecut. Iar dacă o da Domnul și anul ăsta să fie ceva, bine, dacă nu, nu moare nimeni din asta.

Recunosc, mi-e dor și mie de călătorii și de libertatea aceea de mișcare de dinainte de pandemie. Dar totuși anul 2020, când a început totul, nu a fost atât de rău. Ba chiar am călătorit destul de mult cu soțul meu. Și ne-am bucurat de destinații noi, pe lângă altele deja cunoscute până atunci.

Așa că în articolul ăsta voi prezenta câte puțin despre fiecare destinație din 2020. Ei bine, despre aproape fiecare, că vizitele scurte ici colo să zicem că nu se mai pun. Și pentru că sigur va ieși un articol extins, îl voi împărți pe două bucăți. Asta va fi prima parte, urmând ca cea de-a doua să fie postată ulterior ca o continuare a acesteia, aici pe blog.

Hai că se poate călători și pe timp de pandemie. Ce am vizitat noi în 2020

La început de an 2020, prin ianuarie-februarie am reușit să ajungem în vreo 3 țări la rând, pe două continente chiar. Atunci nici nu auzisem de Covid și nici nu știam că era chiar începutul nebuniei. Habar nu aveam că se va ajunge la nebunia asta pe parcursul anului. Sau că va dura mai mult de atât și că se va extinde chiar și în 2021.

Prima destinație a fost Italia, unde am vizitat Roma și Vatican. Totuși, despre aceste locuri am scris mai mult aici pe blog, într-o serie de articole.

Apoi la rând a venit Maroc, unde am vizitat Marrakech și Casablanca. A fost o experiență cu totul nouă pentru noi, dar ne-a încântat peste măsură. Și despre această călătorie extraordinară am scris într-o serie de postări pe blog.

Din Maroc ne-am întors în Franța și apoi am plecat în Anglia, la botezul finuței noastre. Botezul a fost în Birmingham, un oraș pe care l-am văzut pentru prima oară, văzut fiind mult spus. Dar totodată, cu escale și cu timpul avut la îndemână am revăzut și Londra. Apoi, la plecare din Birmingham am avut o mica peripeție cu avionul. Așa că am primit cazare și masă gratuit pentru 3 nopți în Manchester, de unde trebuia să luăm avionul înapoi spre Franța.

Cu ocazia asta, nu am ratat ce ni s-a pus la îndemână și am reușit să vizităm și Manchester pentru prima dată. Toată aventura a fost palpitantă și un pic stresantă, dar în final tot răul spre bine. Am făcut în așa fel încât să profităm de timp, de condiții și de faptul că ne găseam acolo, în locuri noi.

Pe lângă destinațiile astea mai îndepărtate, ca să zic așa, am călătorit mai mult în zona Franței și în vecinătate

În Franța unde locuim, deja călătoream prin zona unde stăm și poate un pic mai departe de obicei. La fel se întâmpla și cu vecinii noștri cei mai apropiați, Elveția și Germania. De altfel, aeroportul cel mai apropiat de noi este la graniță cu toate cele 3 țări, așa că ne-am cam scos. Dar în această zonă mai extinsă noi călătorim de obicei cu mașina.

Însă, despre celelalte locuri vizitate în Europa pe timp de pandemie voi vorbi mai pe larg în cea de-a doua parte a articolului, care va apărea pe blog în curând.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!