Site Overlay
aplicatii din telefon

Leapșa tehnologică: Aplicații din telefon și cum mă ajută fiecare

Nu am de ce să mint și să spun că nu stau pe internet zilnic. Oricum, în ultima vreme mi-am dat seama că sunt cumva obsedată de telefon, așa că am zis să o las mai moale. Mi-am setat să stau pe Instagram și pe Facebook doar o singură oră pe zi, de fiecare deocamdată. Pentru că astea două sunt rețelele ce îmi mănâncă cel mai mult timp din ce am observat. Și totuși, alte aplicații din telefon îmi sunt mult mai utile.

Așa că acest articol le este rezervat.

Aplicații din telefon. Care sunt și la ce îmi sunt utile

Instagram – După cum spuneam mai sus, aceasta este una dintre aplicațiile pe care intru cel mai des în fiecare zi. Și îmi place super mult, nu pot să mint! Am profilul meu personal pe care îmi place să-l cosmetizez și cu care tot experimentez. Nu am un scop anume. Nu am o afacere și nici nu este neapărat asociat cu blogul meu. Dar îmi place să fie estetic și să ajute poate pe cineva în vreun fel. Aici fac de obicei postări referitoare la cărți citite și la locuri în care am fost și pe care le recomand.

Facebook – Ca și Instagram, dar mai vechi, e Facebook. Aici am profilul personal, pagina de blog, grupul cu Iza și alte pagini pe care le moderez. Nu aș putea probabil să renunț atât de ușor la el.

Brett Jordan – Unsplash

Messenger – Și aplicația asta îmi e super utilă. Uneori nu intru pe Facebook și am treabă doar cu Messenger iar asta e și mai ok. Poți trăi foarte bine doar cu aplicația asta. Mai ales dacă dorești doar să vorbești cu tribul tău(familie, prieteni, colegi, etc.) Am prieteni care au doar asta și totuși trăiesc bine mersi. Poate chiar mai puțin stresați și fiind mult mai productivi. Aș putea învăța câte ceva din asta. 😀

Gmail – O aplicație de nelipsit pentru mine. Printre primele 3 aplicații din telefon pe care le verific se află și Gmail. E practic. Îmi place mult mai mult decât Yahoo mail și tot ce e mai important de aflat în cazul meu se află acolo.

Translate – Nu știu voi, dar eu am nevoie frecvent de Translate. De când sunt în Franța mai ales îmi este super utilă aplicația direct pe telefon. Traduc pasaje, cuvinte pe care nu le știu, expresii. Ba chiar folosesc și funcția de traducere de tip cameră.

Fac poze în timp real, scanez sau încarc poze deja făcute la ce vreau să înțeleg și e super fain

Recomand!

WhatsApp – Ca și Messenger, aplicația e de sine stătătoare și e practică. Știți și voi prea bine. Puteți trimite mesaje, fișiere, poze. Puteți suna cu video sau audio. Vă puteți crea grupuri de chat. Puteți trimite locații în timp real pentru Google Maps. E super!

BT24 – Fiindcă am mobile banking e super simplu cu aplicația gata instalată în telefon. Interfața e prietenoasă și facil de utilizat și faci mult mai repede tot ce vrei să faci pe site, prin internet banking.

Lightroom – Asta e singura aplicație pentru editat poze pe care o am în telefon. Am preseturi gata salvate, pot face foarte simplu modificări de bază la poze. E genială!

Goodreads – De când m-am înscris pe Goodreads tot intru acolo să setez provocări de citit, să adaug cărți și să fac mici recenzii. Dar când mi-am dat seama că există aplicația pentru telefon, am zis că trebuie să o am că e mult mai practică.

Charles Deluvio – Unsplash

Pinterest – Am cont și pe Pinterest, dar numai de la o vreme am început să intru acolo mai des. Însă este foarte util. Salvez zeci de poze, idei, citate și alte sugestii pentru îmbunătățirea prezenței în social media și nu numai. Practic, pe Pinterest găsești idei pentru orice. Poate crea dependență! 😛

Flo – Aplicația asta mi-a recomandat-o acum vreo doi ani o prietenă. De atunci o am în telefon și îmi este utilă. Practic, e pentru monitorizarea ciclului menstrual, a ovulației, a sarcinii și a tot ce mai vrei legat de organismul feminin. Introduci date, faci setări, intri zilnic, săptămânal sau cum vrei tu pentru a-ți nota simptomele. Pentru a afla păreri specializate sau a comunica într-un chat unde ți se păstrează anonimitatea.

E una dintre cele mai bune aplicații din telefon pe care le am!

În plus, ți se oferă sugestii, păreri, sfaturi, rutine pentru a fi cât mai sănătoasă. A te cunoaște mai bine pe tine și așa mai departe. Deci e strict pentru femei. Doar dacă nu sunt și bărbați interesați de nevoile partenerei. Sau într-o aventură comună referitor la datele propice pentru concepție sau pentru evitarea unei sarcini. O recomand super mult la rândul meu!

Duolingo – Deja despre aplicația asta am mai vorbit. La început când am aflat de ea și am început să o folosesc mi se părea wow. Și acum mi se pare bună. Doar că actualizările sunt un pic cam ciudate. Și acum o folosesc. Dar în paralel cu cealaltă aplicație pentru învățat limbi străine din telefonul meu.


Christian Wiediger – Unsplash

Memrise – Aceasta este cea de-a doua aplicație pentru învățat limbi străine pe care o folosesc și pe care o găsesc mega utilă. Am aflat de ea relativ recent, de pe Instagram cred. Poate e efectul de nou, dar o iubesc! E mult mai complexă și mai bună decât Duolingo. Te înregistrezi și apoi îți setezi ce limbă vrei să înveți. La ce nivel te afli deja cu ea și cam cât din zi vrei să-ți dedici acestui task.

Eu am varianta gratis, dar există și varianta care se plătește, unde poți studia și offline

Ce-mi place atât de mult la ea e că ai module, și că înveți exact expresii și cuvinte din limba actuală. În plus, există înregistrări cu nativi ai limbii în cauză vorbind. Deci poți practica și învăța fix accentele corecte. Înveți scrierea, pronunția, gramatica, cuvinte dificile, ascultarea și scrierea după dictare. Eu o folosesc momentan tot pentru franceză, limba pentru explicații fiind engleza. Din păcate nu există și limba română. Dar aplicația e fenomenală, pe bune!

Aș vrea să aflu acum și de la voi ce aplicații din telefon vă sunt utile. Puteți detalia mai jos, în secțiunea de comentarii. Iar bloggerii pot să preia această leapșă și să o detalieze la ei acasă.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Leapșa tehnologică: Aplicații din telefon și cum mă ajută fiecare

  1. Whatsapp este pentru mine una dintre acele aplicatii care la inceput ma enerva, acum imi face viata mai frumoasa. Cu ea sunt in contact cu tot si toti despre care trebuie sa aflu ceva in timp util.

    1. Da, WhatsApp și mie îmi place mult. Deși mai mult vorbesc cu oamenii dragi pe Messenger sau pe chatul de pe Instagram. 😊

  2. Denisa Grigoras says:

    O sa preiau si eu ideea. Am si eu cateva aplicatii de care nu ma pot desparti. Flo o folosesc si eu, ajuta muuult muult

  3. Ne-ai dat niște informații super super utile, cel puțin eu mi-am descărcat deja aplicația Memrise. Abia aștept să o folosesc. Folosesc și eu IG, FB, Goodreads, Pinterest, astea sunt preferatele mele. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!