Site Overlay
încălțăminte hiking

De ce e important să alegi încălțăminte hiking adecvată în drumețiile tale

De mult timp am mersul pe jos și drumețiile în sânge. Oriunde aș fi, încerc să fiu cât mai activă, să ies din casă și să merg mult pe afară, indiferent de vreme. Și acum o și dovedesc, căci deși e iarnă m-am ambiționat să ies la alergat. Iar când nu alerg, încerc să merg pe jos cel puțin o oră în ritm alert. Iar asta impune o încălțăminte hiking adecvată, printre altele.

Poți avea voință, ambiție și energie. Dar trebuie să ai și un echipament bun.

O încălțăminte hiking adecvată pentru tine te susține și mai mult în planurile tale de a face mai multă mișcare

Nu o spun doar eu. O spune toată lumea care are cât de puțină experiență în hiking și mers pe jos. Ai nevoie de încălțăminte potrivită. Pe mărimea ta. Pe măsura activității pe care o întreprinzi. Comodă și practică. Care să nu te roadă și nici să te stânjenească în vreun fel.

De altfel, privitor la asta, am dat într-o carte pe care am citit-o cu ceva timp în urmă exact de problema asta. Și nu era o carte de ficțiune. E vorba de “Cerere în călătorie” de Édouard și Mathilde Cortès. Volumul de memorii al celor doi soți este referitor la voiajul neobișnuit de nuntă pe care l-au făcut pe jos până în Ierusalim. Acești oameni care nu au plecat cu nimic altceva la drum, pe jos, vreme de aproximativ 6000 de km, decât cu un rucsac, cu bocancii din picioare și hainele de pe ei, știu cel mai bine despre ce e vorba.

Pe lângă alte chestii de care și-au dat seama pe parcursul călătoriei lor, a acestui hiking incredibil de lung, au realizat că o încălțăminte hiking adecvată îți poate salva viața. Asta deoarece picioarele lor au făcut practic toată treaba și în ele se baza fiecare dintre cei doi. De aceea, o pereche bună de bocanci sau de pantofi sport de drumeție fac cât o mie de alte lucruri pentru un confort bun la mișcare.

Cei doi soți au pornit la drum încălțați cu câte o pereche de bocanci noi și cam rigizi

Faptul că nu i-au purtat niciodată până la marea drumeție le-a fost fatal. Picioarele lor au avut de suferit. Așa că au trebuit să facă un compromis și să facă rost de alte încălțări sport de drumeție, mai ușoare și mai comode. Din asta trebuie să învățăm și noi ceva și nu doar referitor la încălțămintea de hiking sau sport.

Să purtăm orice pereche de pantofi noi ne-am lua pentru o ocazie anume cu mai mult timp înainte de ieșirea în cauză. Fie și puțin, prin casă, ori la mici plimbări. Pentru a ne obișnui piciorul cu ei. A vedea dacă sunt confortabili, dacă susțin bine greutatea noastră și dacă sunt rezistenți.

O fază amuzantă referitor la rezistență ar fi următoarea

Este pățania unui prieten pe care ne-a povestit-o chiar el. Primise o pereche de ghete elegante și scumpe, de firmă, pe care se decisese să le poarte prima dată la muncă. Arătau bine și garantau și o calitate la fel de bună.

Însă tare mirat a rămas și surprins neplăcut, deși amuzat într-un fel, când și-a dat seama că talpa ghetelor se desprinsese în timp ce pur și simplu conducea. Așa că a trebuit să sune la muncă, căci era încă pe drum, și să spună că întârzie, ca să poată să se întoarcă acasă și să-și schimbe încălțămintea distrusă.

Asta l-a făcut să se gândească de două ori înainte să își aleagă pantofii cu care iese din casă. Și de asemenea, pantofii pe care îi va cumpăra în viitor. Noroc măcar că aceștia cu ghinion au fost primiți cadou.

Ceea ce am vrut eu însă să subliniez prin exemplele astea este că trebuie să ne alegem în mod inspirat încălțăminte hiking sau de alt fel, luând în considerare anumite criterii. Pentru a nu ne trezi în vreuna dintre situațiile amintite mai sus sau cu altele, la fel de problematice.

Așa că, ar trebui să ținem cont de câteva aspecte importante atunci când alegem și cumpărăm încălțăminte:

  • Confort
  • Materiale de calitate
  • Rezistență
  • Calapod structurat pe mărimi
  • Talpă flexibilă
  • Design practic
  • Căptușeală

Probabil există mai multe trăsături ce pot fi considerate importante de fiecare în parte. Însă baza e ca modelul ales să prezinte extraconfort, indiferent de prețul și de marca sa.

Voi cum credeți că trebuie să arate o pereche de încălțăminte hiking adecvată?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “De ce e important să alegi încălțăminte hiking adecvată în drumețiile tale

    1. Hahaha, numai tie ti se putea intampla asta. :))) Dar adevaru-i ca nu poti urca pe munte cu adidasi obisnuiti, asa cum vrea un prieten de-al nostru sa faca vara asta. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!