Site Overlay
ianuarie cu carti

Ianuarie cu cărți cu tot. Ce-am reușit să citesc în prima lună din 2021

Prima lună a acestui an a fost bună pentru mine din punct de vedere al cărților citite. Mi-am propus ca în 2021 să citesc cel puțin 90 de scrieri, din mai multe genuri. Iar un număr de 9 este deja bifat în ianuarie cu cărți, așa că sunt pe drumul cel bun.

Acum hai să vedeți ce am reușit să citesc și cât de mult mi-au plăcut unele titluri.

Luna ianuarie cu cărți cu tot!

  1. Lanțul de Adrian McKinty
  2. Psycho de Robert Bloch
  3. Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman
  4. Dragă inimă de Vasi Rădulescu
  5. Să-ți pui o dorință de Vasi Rădulescu
  6. Câteva motive să iubești viața de Matt Haig
  7. Labirintul codependenței: Drumul spre relații interumane sănătoase de Robert Hemfelt, Frank Minirth, Paul D. Meier
  8. Vă place Brahms? de Francoise Sagan
  9. Bună ziua, tristețe! de Francoise Sagan

Dând click pe titluri veți ajunge la recenziile lor de pe Booknation. Dar în continuare vă voi spune și eu câteva cuvinte despre fiecare. Și bineînțeles, dacă mi-a plăcut sau nu.

Lanțul este un thriller care mie mi-a plăcut. Știu că prin 2019 parcă făcea vâlvă printre bookstagrameri. Subiectul m-a intrigat. Și am făcut rost de carte. Ce să zic? Mi-a plăcut. Mult de tot! Gusturile nu se discută.

Psycho este un alt thriller citit. Dar nu se compară cu nici o carte scrisă în ziua de azi, referitor la genul lui. Nu aveți cum să nu știți despre ce e vorba. Poate că nu știați de carte, dar sigur ați auzit sau ați văzut filmul vechi. Acum că am citit thrillerul psihologic foarte bine construit, vreau să revăd și ecranizarea.

Un bărbat pe nume Ove este prima carte pe care o citesc de la autorul suedez. Am impresia că este și prima lui carte, nu știu sigur. M-a încântat. Prin subiect, prin poveste, prin personaje, prin final. Este o scriere atât de reală, atât de înduioșătoare și frumoasă. Cred că mi-a plăcut cel mai mult din luna ianuarie cu cărți. Așadar vreau să mai citesc și celelalte volume ale lui.

Dragă inimă și Să-ți pui o dorință sunt două cărți primite cadou de la o prietenă dragă

Nu știam de acest autor român, dar mă bucur că l-am cunoscut așa. E și doctor și în ceea ce scrie pune și o parte din experiențele lui. Iar asta e minunat. Limbajul, însă, e accesibil. În plus, poți învăța câte ceva despre inima ta, la propriu și la figurat. Recomand!

Câteva motive să iubești viața e o carte cu un subiect tare: depresia. Autorul ne spune prin ce a trecut, prin ce trece și cum a reușit să depășească foarte încet, cele mai urâte momente din viața lui. Și cum a reușit să vadă viața cu alți ochi, să găsească mereu motive să rămână în viață, chiar dacă mintea îi spunea că nu mai are rost. E o carte de self help, cu adevărat de ajutor zic eu.

Labirintul codependenței este o altă carte de self help ce mi se pare foarte utilă. Înainte citeam rar așa ceva. Dar citind-o pe asta chiar m-am împăcat cu mine însămi. Mai multe despre asta în recenzia de pe Booknation. Cartea de dezvoltare personală mi-a fost recomandată de cineva cu o experiență similară, așa că și eu o recomand la rândul meu.

Vă place Brahms? și Bună ziua, tristețe! sunt două romane scrise de aceeași autoare. De fapt, eu le-am descoperit într-un singur volum, dar le-am făcut recenzii separat, deoarece sunt diferite. Și totuși, ambele sunt emoționante și au povești triste. Dintr-un Paris trecut, dar boem, cu personaje marcate de diferite suferințe emoționale.

Aceasta a fost luna ianuarie cu cărți pentru mine

9 e un număr mare pentru unii, mic pentru alții. Dar ceea ce contează este ca lecturile tale să fie calitative. Să poți rămâne cu ceva de la fiecare. Și sincer să vă zic, ianuarie cu cărți este printre singurele luni în care mi-au plăcut toate volumele citite.

Voi ce ați vrea să citiți din lista mea? Să știți că în majoritate și eu am descoperit aceste titluri minunate din recomandările de pe Instagram.

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Ianuarie cu cărți cu tot. Ce-am reușit să citesc în prima lună din 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!