Site Overlay
ajutor reciproc în blogosferă

Idei de ajutor reciproc în blogosferă. Cum pot bloggerii să colaboreze

Ideea asta mi-a venit de curând, tot punând la cale cu Iza pe grupul nostru de Facebook strategii prin care ne putem ajuta între noi ca bloggeri. Pentru a avea cu toții de câștigat din asta. Așa că, ceea ce va urma să găsiți în articolul ăsta va reprezenta metode de ajutor reciproc în blogosferă. Situații win-win, de care putem profita cu toții, noi bloggerii.

Vor fi și exemple, ca să înțelegeți mai bine ce puteți face.

Va fi vorba de interacțiuni atât pe partea de blog, cât și pe partea de Social Media: Facebook, Instagram, YouTube, etc.

Mi-aș dori ca acest articol să crească mereu și să adune și alte idei de ajutor reciproc în blogosferă

Drept pentru care la final vă voi îndemna să veniți cu propriile sugestii și idei în secțiunea de comentarii.

Încă un lucru. Pentru că acest subiect este destul de complex și poate cuprinde multe și variate metode de colaborare între bloggeri, m-am gândit să o cooptez și pe Iza în asta. Așa că o primă parte a articolului va apărea pe blog la mine(adică aici). Iar partea a doua va apărea pe blogul DeVinaEsteIza, unde vor continua sugestiile și ideile de ajutor în blogosferă.

Ajutor reciproc în blogosferă pe partea de blog/site

° Guest Posturi. Puteți întreba alți bloggeri dacă au chef să scrie articole de tip Guest Post pentru blogurile voastre. Iar în schimb vor primi și ei Guest Posturi scrise de voi pe tematici alese. Fiecare parte va avea de câștigat. Exemple de Guest Posturi aici și aici.


° Subscribe/follow cu email pe bloguri. Abonați-vă la blogurile preferate și veți fi și voi urmăriți pe propriile bloguri. Bine la bine trage. Pont: Faceți vizibilă căsuța de abonare de pe blog/site pentru ca cititorii voștri să aiba acces mai ușor la ea.


° Like, comentarii și share la articolele de pe blogurile urmărite. Nu e suficient să te abonezi la postările cuiva, dacă nu interacționezi la acestea. De fiecare dată când citești un articol bun, care chiar ți-a plăcut, dă-i și un like, un comentariu și poate o distribuire. Iar când ajungi la căsuța de comentarii, ai grijă să-ți treci și propriul blog/site. Poate cel care a scris articolul la care ai comentat va dori să-ți întoarcă favoarea. 😉 Te-ar bucura, nu?


° Link building. Pomenește bloggerii preferati sau fă referințe la articolele lor ori la blogurile lor în articolele tale. Folosește cuvinte cheie potrivite(denumirea blogului în cauză sau o anumită idee, subiect, keyword folosit de tine în text). Exemplu aici.


° Lepșe personale de transmis către alți blogeri. Aici este destul de simplu. Fie dai mai departe lepșe și menționezi bloggeri care să ducă jocul mai departe. Fie primești lepșe și ești menționat să faci și tu asta. Oricum ar fi, e distractiv! Uite un exemplu de leapșă aici.


° Adăugarea linkului de blog al celorlalți într-o secțiune/listă de bloguri urmărite pe site-ul propriu.

Ai putea să negociezi să faceți asta amândoi ca metodă de ajutor reciproc în blogosferă


° Articol cu menționarea blogerilor pe care îi urmărești și îi admiri, la tine pe blog(corelat cu link buildingul). Poate se vor găsi câțiva dintre cei amintiți acolo să îți și întoarcă favoarea. Dar oricum, nu trebuie să faci asta cu ideea de a primi imediat ceva la schimb. Rezultatele se vor vedea în timp. Un exemplu bun, la Diana pe blog.


° Salvarea unei liste de bloguri la tine în Toolbar pentru a avea acces mai ușor(vizitezi de câte ori vrei sau poți blogul) la articolele noi ale blogerilor preferați. Exemplu la noi pe grup – DeVinaEsteIza B2B Oana M.

° Interviuri cu bloggerii pe care îi admiri. Și metoda asta de ajutor reciproc în blogosferă e populară și promovată pe grupurile de Facebook. Uite două exemple bune: la mine și la Iza.

° Conceperea unui articol în două părți în comun cu alt blogger. Vă alegeți un subiect, îl explorați și îl împărțiți pe bucăți. Amândoi veți colabora la el astfel încât să se armonizeze. Și apoi îl veți posta pe blogurile voastre. Adică o parte va apărea la tine pe blog și va avea la final “Continuarea pe blogul lui X. Stați pe aproape!”. Iar partea II va fi postată bineînțeles de către X, la el pe blog. Și va avea pe la început referința către partea I, de la tine de pe blog. Cam ca ceea ce facem noi cu acest articol!

Aceasta a fost prima parte a articolului cu idei de ajutor reciproc în blogosferă

A fost axată pe ce se poate face prin intermediul blogului/site-ului.

Partea a doua a articolului, continuarea acestuia, a apărut pe blogul Izei, DeVinaEsteIza. Și se axează pe colaborarea dintre bloggeri pe partea de Social Media(Instagram, Facebook, Pinterest, YouTube, etc.). Stați pe aproape ca să vedeți cât de fructuoasă poate fi o colaborare de genul!

Sper ca acest articol să fie de ajutor pentru cât mai mulți bloggeri! Iar acum vă aștept în secțiunea de comentarii să veniți și cu alte idei, sugestii, despre cum ne putem ajuta între noi. Baftă!

Instagram

Facebook

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

16 thoughts on “Idei de ajutor reciproc în blogosferă. Cum pot bloggerii să colaboreze

  1. Multumesc! Ma bucur ca ti se par asa. Da, este adevarat. De parca ne-ar pica mainile daca am da un share articolelor celorlalti.

 1. Foarte util articolul ❤️cam bifez toate punctele (mai puțin cel cu lista de link-uri, am avut, dar am renunțat când am schimbat tema, poate o s-o reiau cândva). P.S. Mulțumesc pentru link ❤️

  1. Cu mare drag. Ma bucur ca ti-a placut si de asemenea ca faci deja toate lucrurile astea. O sa urmeze si alte chestii pe partea de Social Media in continuarea de la Iza de pe blog. <3 Merci de aprecieri! 🙂

 2. Foarte bune idei, Oana. Ajutorul reciproc ne ajuta sa crestem iar eu chiar m-am bucurat sa am parte de asta, fiind mai noua in blogging. Iti urez mult succes in tot ceea ce faci si la cat mai multe inițiative frumoase.

  1. Merci tare frumos, Raluca! Pentru toti e benefic asta. Noi sau vechi in blogging. Mereu vom avea nevoie de sustinere pentru a creste. Iti multumesc mult de tot inca o data pentru incurajari! Numai bine si succes si tie! <3

  1. Nu e mare smecherie Aniela. Sunt înscrisă fix pe siteul cu advertoriale pe care se pare că ești și tu, după articolele pe care le văd pe blog la tine. Altele nu mai știu.

  1. Merci pentru raspuns! Mie imi plac lepsele in sensul ca scrii din punctul tau de vedere si din experienta ta despre un subiect, care da mai este dezbatut si de altii. Dar aici e vorba de cum te situezi tu privitor la el. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!