Site Overlay
marketplace

Ce înseamnă să vinzi prin intermediul unui marketplace

Odată cu pandemia asta parcă oamenii au devenit mai creativi. Obligați să stea mai mult în case, găsesc tot felul de soluții pentru nevoile lor. Și de asemenea, găsesc variante de rezolvare pentru problemele lor. Magazinele fizice poate că nu mai merg atât de bine ca în trecut. Dar acum vânzările se pot face ușor printr-un marketplace. Și ăsta e doar un exemplu.

E adevărat că multe afaceri s-au dus în jos în vremurile astea

Dar cine este hotărât și vrea să meargă mai departe, riscă și câștigă. Dacă nu vei încerca mai multe metode, nu vei ajunge nicăieri. Astfel, businessul tău aflat la început va fi ca înăbușit în fașă.

Prin implicarea uriașă a internetului în viețile oamenilor și prin interesul tot mai mare afișat de clienți pentru cumpărăturile online, dezvoltarea industriei de eCommerce a venit natural. Chiar și în România. Dacă ești vânzător, atunci se prea poate ca ideea de a vinde online să-ți surâdă. Dar nu doar pentru a te menține pe linia de plutire și a nu da faliment. Și chiar pentru a te dezvolta.

A comercializa produse online prin intermediul unui marketplace te ajută să ajungi la mai multă lume și să faci mai mult profit decât în mod obișnuit. Există și alte variante prin care poți vinde produse online, aparte de a deține un website.

Una dintre acestea este înscriindu-te într-un marketplace

A-ți face cunoscute articolele de vânzare printr-o platformă de marketplace renumită și apreciată de clienți ar putea fi cea mai ușoară modalitate de a primi mai multă expunere ca brand. Și de asemenea ție ca vânzător, retailer, îți va oferi acces instant la un număr extrem de mare de potențiali clienți. Nu e deloc rău!

Dacă ai un magazin fizic de exemplu și vrei să îți creezi propriul site referitor la el, vei fi în total control asupra lui. Și probabil vei avea și profit. Dar inconvenientul este că poate deveni destul de costisitor pentru tine deoarece va trebui să promovezi un brand de la zero. Iar asta implică investiții mari bănești. Totuși, e alegerea ta!

Însă dacă vei alege o platformă de marketplace, îți vei putea vinde produsele online mai profitabil. Într-adevăr cu un control mai restrâns decât dacă ai avea propriul website. Dar cu o mai mare deschidere către clienți numeroși dintr-o mulțime de zone, chiar la nivel global. Și cu promovarea, încrederea și popularitatea pe care o are deja acea platformă de marketplace.

Vrei să auzi ceva?

Clienții preferă adesea să cumpere articolele de care au nevoie dintr-un asemenea loc deoarece au la dispoziție o varietate extraordinară de produse și o mai mare ușurință de a încheia cumpărăturile. În plus, platforme precum Marketplace Negociat.ro mai și permit clienților să negocieze cu vânzătorii pentru achizițiile lor.

Ce alte beneficii ar mai fi prin vânzarea de produse prin intermediul unui marketplace

Acces la o audiență enormă

Popularitatea mare a platformelor de eCommerce pentru shopping online asigură în mod automat vendorilor accesul la toți clienții și vizitatorii din acel marketplace fără a fi nevoie să dai un ban pe marketing și promovare. Reprezintă o foarte bună oportunitate pentru posesorii de afaceri mici pentru a câștiga profituri bune din start fără a investi prea mult.

Costuri mai mici

De vreme ce marketplace-urile au tot ce le trebuie deja într-un singur loc, vânzătorul nu trebuie să facă investiții prea mari aparte de ceea ce datorează platformei în cauză. Costurile implicate sunt mai mici dacă ajungi să vinzi în marketplace în comparație cu costurile pe care le-ai avea dacă ai vinde pe propriul website. Probabil există mulți mici întreprinzători care au făcut schimbarea de la una la alta și au observat diferența. Poate chiar și în zona outlet.

Încredere crescută în rândul clienților

Se întâmplă deseori ca utilizatorii să cumpere produse de genul celor pe care le oferi tu în magazinul tău de pe platforme marketplace. De ce? Din cauza lipsei de încredere. Mai ales dacă ești brand mic, la început, nișat și nu prea popular. Pe site-urile mari de eCommerce treaba e alta.

Acestea au crescut, au căpătat notorietate, au avut vânzări, au fost apreciate de cumpărători și au căpătat încredere. Ele au trecut deja prin procesul prin care ar trebui să treci tu dacă o vei lua de la zero.

Așadar listându-ți produsele în marketplace, vei obține mai multă expunere și asta va motiva utilizatorii să aibă încredere și să cumpere de la tine. În plus, este benefic pentru tine și pe partea obținerii de vânzări și venituri mari. Dar bineînțeles, ceea ce oferi tu acolo trebuie să fie pe măsura cerințelor. Atât din punct de vedere calitativ, cât și referitor la livrare și comunicare cu clientul.

Vizibilitate sporită a propriului brand

Gândește în felul următor. Dacă ești un începător în industria de eCommerce, este evident că oamenii nu au auzit de brandul și produsele tale. Cu siguranță și mai ales acum la început ai nevoie de recunoaștere pe piață. Adică să fii vizibil. Să îți cunoască lumea produsele. Să se familiarizeze cu ele și să vadă ce motiv le dai ca să cumpere de la tine.

Platformele de markeplace te ajută așadar să îți crești vizibilitatea. Să îți faci cunoscut brandul și să demonstrezi tuturor că meriți să le devii furnizor de produse fără de care nu pot trăi. Toate astea prin listarea tuturor produselor și articolelor tale pe pagina web marketplace.

Ai văzut cam ce înseamnă să vinzi prin intermediul unui marketplace. Însă și platforma în cauză trebuie aleasă pe sprânceană. Așadar, când vei decide să te orientezi asupra uneia pentru a te înscrie și a-ți comercializa produsele, ține cont de următoarele lucruri:

  • Trafic
  • Clienți mulțumiți
  • Reputație
  • Comisioane
  • Interfață accesibilă
  • Listare rapidă produse
  • Termeni și condiții

Fiecare marketplace își are procesul său standard de înregistrare, cerințele, termenii și condițiile sale. Vânzătorii trebuie să treacă prin toate aceste etape și să își dea seama care website de genul va oferi poziționarea și valoarea de care au nevoie brandurile lor.

Deci dacă chiar vrei să oferi recunoaștere afacerii tale, înscrierea și comercializarea produselor tale pe o platformă de marketplace este o metodă ideală.

Voi ați avut de-a face cu platforme de eCommerce? Ați încerca să vă creșteți vânzările în acest fel?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Ce înseamnă să vinzi prin intermediul unui marketplace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!