Site Overlay
decembrie in carti citite

Decembrie în cărți citite. Nouă titluri. Nouă impresii

Iarăși sunt în urmă cu listarea cărților citite în luna trecută. Articolul cu decembrie în cărți citite trebuia să apară pe la începutul lunii ăsteia. Dar atunci abia l-am postat pe cel cu lecturile din noiembrie. Nu-i bai! Cred că este binevenit oricând. Mai ales dacă sunteți în căutare de sugestii de citit pentru anul ăsta.

Ca de obicei, fiecare titlu din lista de mai jos are link către recenzia făcută de mine pe Booknation.ro. Iar mai încolo voi spune câte ceva despre fiecare carte citită în parte.

Decembrie în cărți citite

 1. The Understudy – David Nicholls
 2. Eleanor Oliphant se simte excelent – Gail Honeyman
 3. Lecții de viață – Tony Parsons
 4. Ce-am pierdut în foc – Mariana Enriquez
 5. Cerere în călătorie – Edouard și Mathilde Cortes
 6. Tristeți de lămâie – Julian Barnes
 7. Pacientul englez – Michael Ondaatje
 8. Răzbunarea sluților – Rodica Ojog Brașoveanu
 9. Peste cinci ani – Rebecca Serle

The Understudy este un volum englezesc amuzant despre un actor ratat care încearcă să obțină marele rol al vieții și clipa sa de faimă. Dar când i se va oferi o șansă, va trebui să facă o alegere mai dificilă. Eu l-am citit în engleză.

Eleanor Oliphant se simte excelent este o carte care mi-a mers la inimă. Am avut norocul să o găsesc într-un BookBox în limba franceză și am pus imediat mâna pe ea. Chiar dacă nu mi-a plăcut de personaj la început, odată ce i-am descoperit trecutul, am început să empatizez cu el și să îl încurajez în gând. Știu, e personaj dintr-o carte, e ficțiune, dar nu m-am putut abține. 😛

Lecții de viață este o carte tristuță despre un bărbat ce și-a pierdut soția mult prea devreme. El încearcă să-și curme depresia făcând tot felul de alegeri. Însă în final va realiza că viața merge mai departe.

Ce-am pierdut în foc este volumul de povestiri de groază pe care mi l-am dorit foarte mult. Însă odată în posesia lui și citind fiecare poveste horror în parte, mi-am dat seama că nu este pe măsura așteptărilor mele. Parcă unele povestiri nu sunt terminate și nu vorbesc de faptul că au un final deschis. În plus, nu sunt atât de îngrozitoare pe cât aș fi vrut. 😀

Cerere în călătorie este un alt fel de carte față de ceea ce citesc în mod normal

Am aflat de ea de la prietena mea, care și-o dorea. Așa că am făcut tot posibilul să i-o dăruiesc. Apoi, bineînțeles că am citit-o și eu. Este descrisă peripeția prin lume a unui cuplu francez proaspăt căsătorit. Cei doi decid să plece într-o altfel de lună de miere.

Pe jos, fără bani, fără mâncare, fără prea multe lucruri. Destinația finală: Ierusalim. Ei află pe parcurs cât de bine sau nu se potrivesc. Află multe despre ei înșiși, despre cât de departe pot merge dacă își propun(nu fizic vorbind). Și au parte de tot felul de aventuri mai mult sau mai puțin riscante și fericite. O recomand și eu la rândul meu.

Tristeți de lămâie este probabil cartea ce mi-a plăcut cel mai puțin din decembrie în cărți citite. Este o colecție de povestiri care au ca subiect comun bătrânețea.

Pacientul englez este un roman notoriu. Dar pe mine nu m-a impresionat atât de mult, sinceră să fiu. Cred că mai mult mi-a plăcut filmul, pe care l-am vizionat cu ceva timp în urmă.

Răzbunarea sluților este o altă carte citită de la Rodica Ojog Brașoveanu, una care mi-a plăcut mult

E amuzantă, ironică, are un limbaj delicios. Iar personajele sunt atât de realiste, încât ai zice că e vorba de vecinul tău, colegii de la muncă sau cunoscuții tăi. Dar pe de altă parte cred că orice carte de la această autoare română de romane polițiste este fabuloasă.

Peste cinci ani este o carte de dragoste pe care am câștigat-o în dublu exemplar la un concurs multiplu pe Instagram. Un volum l-am păstrat pentru mine iar celălalt l-am făcut cadou unei prietene care iubește la fel de mult cărțile. Romanul nu e unul obișnuit din genul Romance, de asta m-a și atras. Povestea nu e numai de dragoste, ci e și despre prietenia pusă la încercare și carieră. În plus, cam mereu pe parcursul ei îți va veni în minte sâcâitoarea întrebare: “Unde te vezi peste cinci ani?“.

Aceasta a fost luna decembrie în cărți citite. Și ăsta a fost articolul cu nouă titluri și nouă impresii, care sper să vă ajute să vă faceți o idee despre cărțile în cauză.

Voi ce ați mai citit în ultima perioadă? V-a atras atenția ceva din lista de aici?

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

8 thoughts on “Decembrie în cărți citite. Nouă titluri. Nouă impresii

 1. La cât mai multe lecturi faine în continuare! 😍 Eu citesc (prea) mult romance și mi-a atras atenția “Peste cinci ani” din lista ta. Luna asta am avut numai 6 titluri pe listă, deși începusem anul în forță. 🙈

  1. E foarte frumoasa cartea pe care ai pus ochii, sa stii. E si despre alegeri personale, prietenie, pe langa iubire. 6 e un numar tare bun, bravo! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2023 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!