Site Overlay
anvelope iarna

Cum să alegi anvelope de iarnă. Sau cum îți faci iarna car și vara sanie

Se zice că e recomandat să ai anvelope de iarnă la mașină din toamnă și până la jumătatea primăverii. Având în vedere că iarna încă este bine stăpână pe unele șosele, mai bine să mergi la sigur și să le ții până pe la sfârșitul lui martie.

Acestea fiind zise, este trecut de jumătatea lunii ianuarie, și noi avem anvelope iarna la mașină. Chiar dacă nu mai ninge așa de tare și vremea se arată destul de blândă. Cu legislația nu te joci, dar nici cu viața ta. De obicei, posesorii de automobile au în garaj un set separat de cauciucuri pentru iarnă cu care merg la vulcanizare pentru a le înlocui pe cele de vară sau all-season când e cazul.

Atunci când apare zăpada și gheața pe drumuri este cazul să scoți la iveală un set bun de anvelope de iarnă

Dar ce zic eu când condițiile sunt deja nefavorabile? Este recomandat să le înlocuiești cu cele cu fulg de nea și simbolul MS încă dinainte de a da zăpada și înghețul. Este cel mai bine pentru siguranța ta, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Nu trebuie să faci eroarea de a crede că dacă ai deja anvelope all-season la toate roțile, ești asigurat în anotimpul rece. Da, este posibil ca acest tip de cauciucuri să funcționeze bine. Este mult mai sigur să folosești ceva special proiectat pentru a îmbunătăți tracțiunea mașinii pe șoselele cu polei și zăpadă abundentă.

Principala diferență dintre anvelopele de iarnă și cele pentru toate anotimpurile constă în modelul benzii de rulare. Se pare că totuși simbolul MS(Mud&Snow) nu este de ajuns pentru a te asigura că respectivele anvelope sunt special pentru iarnă. Asta deoarece simbolul se poate regăsi și la mașinile cu tracțiune 4×4. Așadar, pe lângă aceste litere, cauciucurile pentru vreme rece ar trebui să aibă imprimate pe ele un fulg de zăpadă și eventual un pisc de munte.

Un alt considerent al anvelopelor de iarnă este reprezentat de lamelele multiple care ajută la o stabilizare mai bună a automobilului în condiții vitrege. Cu cât mai multe șanțuri pe cauciuc, cu atât mai bine. Asta oferă o aderență mai bună. Dar de asemenea există mai multe mărci de anvelope de iarnă, fiecare cu însușirile și avantajele sale.

Uite trei mărci de anvelope de iarnă ce pot fi găsite pe site-ul Anvelostar.ro

Pentru a exemplifica mai bine felul în care trebuie să fie cauciucurile pentru vremea rece, îți las aici trei exemple de produse de la Anvelostar Anvelope. Mărcile sunt diferite. La fel și prețurile și clasa lor de eficiență.

Anvelope de iarnă Hankook
Pneuri de iarnă Bridgestone BLIZZAK
Anvelope de iarnă Michelin ALPIN

Ce trebuie să știi referitor la achiziționarea anvelopelor de vreme rece

  • De fiecare dată când vrei să faci o achiziție de anvelope de iarnă verifică să aibă simbolul cu fulgul de nea și cu muntele. Pe lângă inscripția M+S. Aceste simboluri îți garantează că produsele au fost testate. Și că îndeplinesc toate cerințele necesare rulării pe timp de iarnă.
  • Ce este cel mai important înainte de instalarea iernii este să alegi cele mai potrivite anvelope pentru mașina ta. Evită să combini cauciucuri de iarnă cu cauciucuri all-season. Dacă vei folosi două tipuri de astfel de produse vei fi mai predispus la scăparea de sub control a automobilului. Cel mai bine este să te asiguri că la toate cele 4 roți anvelopele sunt de la aceeași marcă. Și că sunt specifice rulajului pe timp de iarnă. În plus, este de la sine înțeles că trebuie să aibă aceleași dimensiuni, model, caracteristici și număr de șanțuri.
  • Alt criteriu de siguranță pentru condusul în lunile reci se referă la presiunea cauciucurilor. După ce îți sunt montate cele adecvate și începi să te folosești de mașină, asigură-te periodic că presiunea este bună. Pe timp de iarnă este recomandat a se verifica presiunea în pneuri cel puțin o dată pe săptămână.
  • Dacă locuiești într-o zonă montană, călătorești în astfel de zone sau vremea se anunță cât se poate de rea, asigură-te că ai lanțuri de iarnă. Aceste produse se achiziționează ținând cont de dimensiunea anvelopelor. În caz de polei, zăpadă abundentă și viscol, pot asigura o mai bună tracțiune și viteză mașinii pe care o conduci.

Tu ce alte recomandări poți face referitor la anvelopele de iarnă?

Sursa foto: anvelostar.ro, Canva

~ Oana M.

Love it? Like it!
Pin Share

2 thoughts on “Cum să alegi anvelope de iarnă. Sau cum îți faci iarna car și vara sanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2024 Oana M.. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes

You like what you read? Then share it worldwide!